Kovács-Balázs2.jpg

“Átgondoltam a dolgot és igaza van Viktornak, faszkivan a liberális demokráciából.” Epic fail – erre mondják.

Emlékeztek még, amikor 2013-ban a Csallóközi Kinyilatkoztató lekommunistázta Gombaszöget? Jó móka volt, Barak Laci is vitriolba mártotta tollát, megénekelte a Felvidék Zombiját. De mit ad isten, Duray – mert ugye róla van szó – a Fidesz ötödik hadoszlopaként törtető, lejárt szavatosságú megmondóemberke, 2014-ben is megszólalt, és a minden értelemeben totális bukást hozó Martfeszt után ellátogatott a tavaly még általa kommunista fertőnek tartott Gombaszögi Nyári Táborba. És ha már ott járt, újra kinyilatkozott:

a rendezvény szakított a „liberális", „szabados" és „parttalan" jelleggel!

Hangosan felkacagtam, amikor itt jártam Duray írásában, hiszen, ezzel gyakorlatilag a krasznahorkai tábor szalonnacionalista szervezőit rúgta tökön úgy a Lejárt Szavatosságú Megmondó, mint Viktor Tusnádon az egész MKP-s bandát. Felettébb szórakoztató folytatást ígért a történet, hiszen Gombaszög szervezői csipkés keszkenővel határolódtak el vérnacionalista MKP-s felebarátaiktól, fintorogva, orrukat befogva szemlélték őket, mint amikor az egykori kommunista pártitkár meglátogatta az ideológiailag képzetlenebb parasztokat a szántáson.

Mert ha azt hittétek, hogy itt vége a történetnek, tévedtetek. Ahogy azt várni lehetett, a gombaszögi szervezők kizavarták a lövészárokba egyik “mesterlövészüket”, hogy helyre tegyék a magyar nacionalista frusztrációkat még őszintén megélő Felvidéki Zombit. Kovács tizedes láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, érezhetően nem tudta eldönteni, hogy még felszopja az öreget azon a bizonyos ponton túl is, de végül diszkréten félrefordította a fejét és csak beleeresztett egy sorozatot.

Ne tessék haragudni Duray bácsi, de…

Úgy tűnik, felnő egy újabb generáció, amely képtelen túllépni a jó öreg és fejünkre annyi bajt hozó nemzetállami gondolkodáson. Kovács tizedes, nem a nemzetállami egyenlőtlenségek lebontását kell meghirdetni, hanem a nemzetállamok lebontását! Tudod, hogy a Pocakos Tábornok, akit nemrég meghallgattál, pont ennek ellenkezőjét szeretné, homogén nemzetállamot építeni, miközben véresre tapsikoltad a tenyered. Hogy is van ez?

“Nemzet”=”Érték”?

Duray szerint a 2014-es Gombaszög “pártsemleges volt, de nem politikamentes és nem volt nemzet semleges”. Kovács tizedes állítja: “a rendezvény ideológia és pártsemleges, de nem értéksemlelges volt”.  Nézzük, mik ezek az “értékek”, Kovács szerint:

-         Nem jobb vagy bal

-         Magyar a magyarral

-         Nem elszigetelt egyének, hanem közösségek

Fantasztikus időutazásban vehetünk részt e hívószavaknak köszönhetően, amely visszavisz minket a múltba, egészen a 20-as, 30-as évek fajvédő mozgalmakig! Ezzel az írással Martoson megkaptad volna a nagyszínpadot a Tankcsapada előtt, tizedeském...

A felsorolt szempontok alapján nem vitás, Martos mellett Gombaszög is hasonló alapelvek mentén “közösségépítő”, “nemzetépítő” munkát folytat a fiatalok között, csak kevésbé direkt módon, a “nemzetileg kevésbé elkötelezetteket” próbálja elragadni. Ugyanakkor nem egyértelmű, milyen értelemben gondolja a szerző ezt a nemzetépítést. Illetve, mit gondol a “közösség” fogalma alatt.

Hadd fogalmazzak meg most kétségeket – a liberális demokrácia szemszögéből!

Társadalomtudományi ismereteink alapján tudjuk: a “nemzetek” nem istentől származtatható, időtlen-idők óta létező entitások, hanem a 19. és 20. század során létrejött társadalmi konstrukciók. Ehhez kapcsolódnak olyan kifejezések, mint “nemzeti érték” vagy “nemzeti eszme”, amelyek a gyakorlatban arról szólnak, hogy az emberek “nemzetekre” oszthatóak, az ember önmaga pedig “nemzeti lény”.

De hát ez a folyamat Európában már mindenhol végbement, ez az azonosulási keret már létezik, kellően reprodukált! Nem értem, milyen közösséget szeretnétek építeni?

Nem korrekt összemosni a közösség fogalmát a nemzet fogalmával, ez így minimum kirekesztő.

Traumatizáló. Vagy már te is vettél asszimilációs célpont pólót, Balázs? Amennyiben pedig azt válaszolnád, hogy hát a hatuma és a magyarországi magyarok között hoznál létre valamiféle azonosság tudatot, erre azt mondom, hogy célod, amennyie lehetséges, már létezik. Ennél többet nemigen tudsz már az ügyben tenni, esetleg ronthatsz még rajta.

De a legszebb mégis a vége lesz. A globalizmusba, web2őbe, liberális demokráciába, többpártrendszerbe és szabad piacba, lassan, de biztosan föderalizálódó Európai Unióba beleszületett, röghöz kötött magyar parasztgyerekeink őrült kognitív diszonancia-harca ez: a fiatal táborszervező lebassza Durayt, számára már kínos magyarkodása miatt, sőt, visszautasítja a gombaszögi táborra használva a szerinte tévesen értelmezett “liberális” jelzőt. És Kovács ezután elmegy Tusnádfürdőre, meghallgatja Orbán illiberális államát meghirdető beszédét, elalél, majd kiírja a Facebookra:

“Átgondoltam a dolgot és igaza van Viktornak, faszkivan a liberális demokráciából.”

Epic fail – erre mondják.

 

7 komment

Címkék: tusnádfürdő #fidesz #mkp #demokrácia #diktatúra #hülye magyar #nacionalisták #hatuma #szlovmagyar #orbán viktor #szlovákia #gombaszög #kétnyelvű dél-szlovákiáért mozgalom #föderalizmus #martos tusnádi beszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr936575175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pan Modry 2014.08.05. 20:39:00

Altalaban azok nem szeretik a liberalis demokraciat akik a fasz jobbik vegere nem a tehetseguknek es a szorgalmuknak koszonhetoen kerultek.
Aki meg a fasz rosszabik vegen liberalis demokracia ellenes az csak szimplan ostoba.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.08.05. 20:51:17

Magyargyűlölő ostoba ballib csicska bloggerünk, Csehszlovák Kém, ismét röfögött az éterbe.

Az olvasói 90%-a rendszerint a magyargyűlöletét azonnal leszűri, és elküldi a picsába.

Szóval csak egy kérdésem van.
Te mazohista vagy ?

2014.08.08. 14:31:17

@Pan Modry:

Kicsit SOKAN kerültek a rosszabbik végére ebben a csodás demokráciában, úgy 20+ éve már, nem gondolod?

Kicsit undorító ez az állandó, minden vitában kényszeresen és szándékosan megjelenő letehetségtelenezése, leirigyezése azoknak, akiket a labdába sem engedtek és engednek rúgni, mikor pl. az analfabéta félállatok tömege is előbb kap AZ ÁLLAMTÓL !!! hájtek laptopot ebben az országban, mint a becsületes és rendes, a beleit kigályázó bércsicska? ???

Vagy mikor a legkörmönfontabb, á, kicsitsem profi amcsi szekták által is összeállított, ravasz pszicho-tesztekkel, vagy inkább a legostobább pofáranézéssel, pillanatnyi szimpátia-unszimpátia alapján válogatják meg a kapcsik, hogy kikkel akarnak érdemi munkát csináltatni, normális fizetésért, miközben többdiplomás emberek tucatjai évekig kereik az állást, de ezek azt várják el, hogy a már az ezredik helyre kínjában beeső, kétségbeesett jelentkező PONT AZ Ő CÉGÜKET higyje, vallja és imádja ??? ???

Legyél csak büszke rá, hogy a világ uraihoz tartol, ezzel csak leleplezed magad, ahogy röhögve rugdosódó bloggerünk is.

Ilyenkor persze nem számít ám, hogy hogyan gyötörnek 1988 óta az adókkal, a járulékokkal, 2004 óta az uniós szabályokkal, a bírságokkal, hogy kényszerítik azt csalni-lopni-hazudni, aki még hajlandó rá? Ilyenkor nagy a pofa, ha bele kell rúgni a magyarba, ilyenkor nem a viktor a hibás, aki elnyomja ittan a haladást, ugyi ???

Néha már illenék eldönteni, hány lovat akarunk megülni egyszerre, nem? Döntsétek már el, nyavalyás libbantak, hogy akkor most a ti szép új világotok miatt szívnak itt a népek, vagy a cúna-cúna zorbány miatt, akit még 1988-ban terveztetek a nyakunkra hozni, sorosgyuri bőkezű kitaníttatásában?

Még a nemrégi oxfordi névsorból-kivételi komédia is csak a ti munkásságotok része, hiszen mindkét eddig volt kormányzásánál az is volt a cél, hogy a fél nyugati világ meggyűlölje ezt a sz@rt, mert ő játssza itt el nektek és nekünk a "magyart", a "keresztényt", nem igaz? Kell az, akit a libsik mindennél jobban tudnak gyűlölni itt, hisz azt játszatták el vele, hogy közülük jött vérlibsi cigóként vált "árulóvá" ...

Miközben csak a vak nem látja, meg még az ilyen libsi fanatikusok sem, hogy kiket szeret valójában az a kicsi szíve, és kikhez húz. Nagyon jól tudja ezt az egészet ő is, meg ti is, azért van ez a műsor.

Le Orme 2 2014.08.26. 14:43:54

"Társadalomtudományi ismereteink alapján tudjuk: a “nemzetek” nem istentől származtatható, időtlen-idők óta létező entitások, hanem a 19. és 20. század során létrejött társadalmi konstrukciók."

Hazudsz vagy tudatlan vagy. A nemzetek többezeréves konstrukciók. Valóban vannak 19. századi nemzettákolmányok, ha megengedő vagyok, akkor a szlovák nemzet is ilyen például, ha szigorú, akkor egyidősek a hokitörténelmükkel.

Olvasmányok a témában: Smith, A: National identity
163-164 oldalon a magyarokról és szlovákokról:
"In early modern Eastern Europe, for example, we could have found distinctive ethnies such as the Poles, Hungarians and Croats in their historic states, boasting long and rich histories; submerged ethnic communities like the Serbs, Romanians (Wallachians and Moldavians) and Bulgarians, whose medieval histories had to be rediscovered and aligned with their recent memories of Ottoman oppression; and ethnically mixed areas and categories of Macedonians and Ruthenians, the major part of whose memories are fairly recent and who, together with the Slovaks, had to dig deep into the past for genealogical filiation and shadowy ancestorheroes."

Kumar, K: The making of English national identity
Számos középkori példa a nemzettudatra. Aa 29 oldalon:
"We might allow, for instance, Gellner concedes, the legitimacy of Tomas Masaryk’s tracing of Czech national consciousness back to the Hussites"

Le Orme 2 2014.08.28. 08:53:50

Egyébként ez egy nagyon ókos, nagyon jo poszt ismét. Sokat megtudhat belőle az ember a posztiro prosztóról.

jardajagr · http://kozepeuropaisport.blog.hu 2014.10.18. 14:41:14

Elgondolkodtató, hogy akkor Te mi akarsz lenni? Olyan európai? Végülis legitim, ha végigviszem a gondolatmenetedet. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy Te személy szerint ki szeretnél szakadni a klasszikus nemzetélményből, és helyette valami nem tud mit akarsz megélni.
Csakhát a Te szlovák szimpátiádra attól félek a szlovákok nem nagyon vevők, ők már csak ilyenek. Persze ez téged talán nem érdekel, Te akkor is kedvelni tudod őket.
Amúgy hülyeség a nmezetes definíciód, épp a politika demokratikus elemeinek erősödése hozta meg a modern nemzetet. Vissza a kőkorszakba esetleg?
süti beállítások módosítása