Szeretné a magyarországi szélsőjobb erősíteni a narratívát, miszerint állandó, világméretű zsidó-magyar „világháború” zajlik, Magyarország gyarmatosítás előtt áll és természetesen a „nácivadászok” is csak magyar „idős bácsikat” üldöznek (Csatáry, Zentai), vagy „kergetnek a halálba” (Képíró).  Ez nem teljesen így van: Némtországban (újra) rátaláltak egy szlovákiai férfira, akivel kapcsolatban most olyan dokumentumok kerültek elő, amely bizonyíthatja: szerepet vállalt a magyar zsidók elpusztításában, megkínzásában.

Megerősítették német nyomozók annak a nyolcvanhét éves férfinek a személyazonosságát, aki a gyanú szerint, többek között a magyar zsidók meggyilkolásában és megkínzásában is részt vett Auschwitzban. Az ügy érdekessége, hogy a gyanúsítottnak már a kilencvenes években is meggyűlt a baja az amerikai hatóságokkal, akkor mindent tagadott, a mostani német felfedezések új megvilágításba helyezhetik az ügyet. A német hivatalos szervek nem hozták hivatalosan még nyilvánosságra a férfi nevét, de a Süddeutsche Zeitung szerint egy Philadelphiában élő, egykori szlovák állampolgárságú férfi a gyanúsított, Johann B

A hír a német médiában jelent meg, amelyet a szlovák sajtó csak rendkívül korlátozott módon vett át, mondhatni, egyelőre csönd van a hír körül. Igaz, a Demjanjuk-per idején (2009) részletesen írtak a szlovákiai férfiről. Csehországban a CTK közszolgálati televízió foglalkozott az üggyel, Magyarországon a Népszabadság közölt egy informatív beszámolót, Nyugat-Európában a BBC adott egy tudósítást a legújabb fejleményekről. 

Johann Breyer 1925-ben született Csehszlovákiában, Alsóerdőfalván. Breyer a Waffen SS tagjaként 1943 februártól 1944 májusáig a buchenwaldi koncentrációs táborban szolgált: fegyverrel a kezében a foglyokat kísérte, amikor dolgozni vitték őket, bármikor lelőhetett valakit, ha szökni próbált. 1944 nyarán Auswitzba vezényelték át, ahol hasonló őrző feladatokat látott el. Augusztusban sikerült hazaszöknie Szlovákiába, ahonnan a háború után kitelepítették, mint német nemzetiségű lakost. Egy rövid ideig Bajorországban húzta meg magát, majd 1952-ben az Egyesült Államokba emigrált, ahol állampolgárságot is kapott. Jelenleg is Philadelphiában él. 

Vita az amerikai állampolgárságról

Csatáry bácsihoz hasonlóan Breyer is bajba került a kilencvenes években az észak-amerikai kontinensen. Az USA Igazságügyi Minisztériuma 1992 áprilisában fogta perbe, amelynek során az egykori náci megsemmisítő táborok őrének állampolgárságával kapcsolatban vizsgálatot rendeltek el. A hivatal polgári perben kérte, hogy a bíróság mondja ki: Breyer hazudott múltjáról, amikor negyven évvel korábban az országba érkezett. Addig Breyer különböző összeszerelő üzemekben dolgozott, három gyermeket nevelt fel, 1983-ban elvált első feleségétől. A per benyújtása idején azt állította: semmit nem tudott a gyilkosságokról és a kínzásokról, hiszen akkor ő még csak tizenhét volt, amikor besorozták a Waffen SS-be és kirendelték a tábor őrzésére. Azt állította: a borzalmakról csak később, a televízióból értesült.

Breyer elismerte az amerikai sajtóban, hogy náci SS őr volt, de tagadta, hogy hamis adatokkal vándorolt be 1952-ben az Egyesült Államokba. Állítása szerint már akkor is amerikai állampolgárságára hivatkozott, állítása szerint édesanyja a pennsylvaniai Manayunk városkában született, csaknem egy évszázaddal ezelőtt. Anyját az USA-ban keresztelték meg, később visszatért a többnemzetiségű Hungáriába, ahol mindenki csak úgy ismerte, "az amerikai". Breyer szerint ugyanis köztudott volt, hogy anyja Pennsylvaniában született. A híradások szerint Breyer erős közép-európai akcentussal nyilatkozott.

A bevándorlási hivatal szerint Breyer kitoloncolásával kapcsolatban nem perdöntő anyja születési helye illetve annak bizonyítása, mivel a bíróság megállapította, hogy a nyugdíjas szerszámgéplakatos törvénytelenül lépett be 1952-ben az országba, amikor elhallgatta 1943 és 1945 közötti szerepét és tevékenységét a buchenwaldi és auswitzi koncentrációs táborban. Breyer ügyvédje ugyanakkor hangsúlyozta: értelmetlen és felesleges védence amerikai állampolgárságát megkérdőjelezni, mivel édesanyja amerikai születésének ténye, haláláig teljes jogú amerikai állampolgárságra jogosítja fel. Az ügy immár nem Breyerről, hanem az USA állampolgárság lehetséges örökíthetőségéről kezdett szólni.

A húsz évvel ezelőtti vizsgálatok során nem találtak semmilyen születési bizonyítványt, amely igazolta volna Breyer anyjának amerikai születését. Breyer állításait mindössze a Bethany evangélikus egyház nyilvántartásából származó feljegyzéssel tudta alátámasztani, amely szerint az 1897-ben született Katherina Susanna Breyert 1898-ban megkeresztelték. Az amerikai Igazságügyi Minisztérium is beszállt a vitába, szerintük még ha Breyer anyja az USA-ban is született volna, erről lemondott, mivel 1913-ban egy külföldi állampolgárral házasodott össze, majd a második világháború befejezése után szavazott is a nyugat-német választásokon.

Amerikai kormányügyészek szerint a feljegyzés nem bizonyítja a nő születési helyét és azt sem, hogy ugyanarról a személyről van-e szó, aki később visszaköltözött a többnemzetiségű Hungáriába és megszülte Breyert, aki persze tanúkat is felsorakoztatott állítása igazolására. Két fia - Henry és Herbert - illetve egykori szlovákiai szomszédjai tanúskodtak állítása mellett. A kormányhivatal is benyújtotta dokumentumait: egy regisztrációs lapot, amely a szlovákiai németek politikai szervezetéhez a Kárpátnémet Pártból átalakult szlovákiai Deutsche Parteihoz tartozott, a szervezet erősen szimpatizált a nácikkal. A dokumentum Breyer szüleinek és nővérének nevét tartalmazta, anyja születési helyének pedig Alsóerdőfalva (Neuwaldorf, Nová Lesna) falut jelölte meg.

A több éves tárgyalás után az amerikai bíróság 1997-ben megfosztotta Breyert állampolgárságától és elrendelte Szlovákiába való kitoloncolását, hogy egy évvel később, 1998-ban fellebbeztek a döntés ellen, végül Breyer megtarthatta amerikai állampolgárságát arra való hivatkozással, hogy korábban visszamenőlegesen is figyelembe vették azt az 1874-től 1934-ig létező szabályozást, hogy csak amerikai apa után jár automatikusan amerikai állampolgárságot. Ugye Breyer 1925-ben született amerikai (?) anyától. Az állampolgárság megtartására vonatkozó részletes jogi hivatkozást itt elolvashatjátok. A nem szokványos jogi eset Michael M. Pavlovich virginiai jogászt is megihlette, aki kritikai elemzés alá vette a jogi esetet.

Egy biztos: a bajor felperesek a napokban döntenek a gyanúsított Németországba szállításáról, hogy a tárgyalásokat ott folytassák le. A BBC szerint a férfi Bajorországban lakott néhány évig amerikai kivándorlása előtt. Breyer bácsi jelenlegi sorsa így most a weideni felperesek kezében van. 

Csatáry kollégája ügyében is várjuk a fejleményeket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr154733274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anti Anyag (törölt) 2012.08.28. 12:41:29

@bigthereal: Létezett egy náci verzió rövid ideig.

Persze tele partizánnal:)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.28. 12:52:36

@Akitlosz: Te pedig az asszimilációról nem hallottál, ami a dualizmus idején történt a bevándorló zsidó származású emberek körében. Tipikus hárítás, tudat alatt nem tudsz mit kezdeni azzal, hogy saját nemzetedre támadtak elődeid és legyilkolták őket?

A magyar nemzetet százötven évvel ezelőtt találták ki nacionalista politikusok, egy alávetettségben létező birodalmi gyarmatban, amely rendelkezett némi középkori hagyománnyal, és több nép hazája volt.

@Régi Péter: Csatáry bácsi több, mint 15 ezer kassai magyar zsidó haláláért felelős, és 2012 nyaráig háborítatlanul élt nem a Magyar Népköztársaságban, hanem a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, ezt rakd össze, kiscsákó.

Egy igaz ember 2012.08.28. 12:52:55

De érdemes lenne azokat is megkeresni, nevesíteni, akik a kitelepített magyar és német lakosság elleni atrocitásokban, rablásokban, gyilkosságokban vettek részt.

Red shield representatíve 2012.08.28. 12:53:00

@SZDSZPistike: A személyeskedésen túl a témához is valamit hozzá tudsz tenni?

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.08.28. 12:53:14

@bigthereal: Valójában hivatalosan a Tiso-féle bábállam "Szlovákiának" nevezte már magát.

Hovatovább a tót vezetés körében az is megfordult, hogy amikor Csehszlovákia széthullott, akkor csatlakoztak volna újra Magyarországhoz, ahol a "helyük van", autonómia ellenében.

Ebből végül nem lett semmi & így maradtak meg "Szlovákiának".

Egy igaz ember 2012.08.28. 12:53:24

Amúgy érdekes lenne kideríteni, hogy Alsóerdőfalváról, amely egy német többségű község volt és jelenleg 1435 lakosa közül 1325 szlovák, hova tűntek a németek? A temetőjében vajon megvannak-e a régi német feliratú sírok?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.08.28. 12:53:31

@Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány]:

Árjának számít minden legalább a dédszülőkig visszamenőleg zsidó vértől mentes európai nép és fehér ember, tehát a magyarok is.

Látszik nem olvastad a Mein Kampfot.

Kutchek (törölt) 2012.08.28. 12:53:35

@Anti Anyag: És kik ellen partizánkodtak?
Mert később "szabadultak fel", mint mi.

paraszttibor 2012.08.28. 12:59:59

@Csehszlovák Kém

To je ale kokot!

nagykerek 2012.08.28. 13:19:28

Amikor 70 év után egy mezei tábori őrt kergetnek mindig eszembe jut, milyen svunggal lopkodták az amcsik és az oroszok egymás elől a német fegyverek és a hadiipar fejlesztőit.
Ellenük sosem rendeztek hadjáratot. Meg azok ellen sem, akik amcsi/orosz kémként csücsültek tovább otthon.

Kabaré már ez a műfaj. Tényleg hányni kell az összes "üldözőtől".

Sir Galahad 2012.08.28. 13:20:00

Azért az legalábbis érdekes, hogy amikor ugyanebben a blogban Csatáryról volt szó és én megjegyeztem, jó lenne, ha a kommunista hóhérok is lakolnának bűneikért, egyből megkaptam: ne hozzak ide másokat, Csatáryról mondjak véleményt... most meg, bár valaki másról ír bejegyzést a szerző, azért a végére odabiggyeszti Csatáry nevét és esetét. Arra meg kíváncsi volnék, a szerző, ha már magyar nyelven ír, Magyarország nevét miért írja latinosan, Hungáriának? S ha már Magyarországgal így tesz, más országokat miért említ a rendes nevükön?

Régi Péter 2012.08.28. 13:20:11

@Csehszlovák Kém: Nem csalódtam a válaszodban! Stamo belügyminiszter volt, Csatáry meg vmi szakaszvezető csicska. Hogyhogy 15 ezer zsidó haláláért felelős? Talán ő ölte meg őket? Vagy csak őrizte és átadta a németeknek? És biztos tudta hogy nem munkatáborba mennek, hanem megsemmisítő táborba? Merthogy pl. munkatáborok az amcsiknál is voltak a II vh alatt: az amerikai állampolgárságú japánokat tartották fogva benne nem éppen szuper körülmények között. Volt felelősségre vonás? Nem felmenteni akarom Csatáryt, de tömeggyilkosnak kikiáltani egy őrparancsnokot az csak a hozzád hasonlók elméjében lehet hiteles. Másrészről mi van a II vh után délvidéken kiirtott több tízezer magyarral? A ma is élő Tito "partizánok" között van felelősségre vonás emiatt? Röhejes hogy azt írod, mindenhol egyforma a felelősségre vonás.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.08.28. 13:20:18

@Csehszlovák Kém:

Ez a nemzetállamok csupán 200 évesek teória is tipikus liberális marhaság.

Amióta államok egyáltalán léteznek azóta nemzeti alapon szervezik azokat, azaz már az ókor óta. Minden területet, minden országot az ott élő többségi, vagy domináns népről neveznek el évezredek óta.

De már az ősemberek is törzsi alapon szerveződtek. Védték a sajátjaikat az idegenektől.

Nevetséges, hogy ez valami új, 200 éves találmány lenne.

Még azt szoktátok mondani, hogy a "középkorban nem számított, hogy ki milyen nyelven beszélt."
De, számított, mindig is számított.

Ha szlovákul nyomatnád a teóriáidat, akkor azzal nem fárasztanál, mert úgysem érteném mit hablatyolsz.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.08.28. 13:20:25

@Csehszlovák Kém:

A dualizmus korában történt állítólagos asszimilációról halottam, mivel a hozzád hasonlók folyton ezzel jönnek, de persze megalapozatlanul. Csaknem egymillió zsidó élt Magyarországon 1910-ben.

Az ember nem asszimilálódik, bárhova is vesse a sors a világban élete folyamán. A gyereke esetleg, talán, lehet, kettős identitású lesz, az unokája pedig esetleg, talán asszimilálódik. De ők nem az a nép, máig sem asszimilálódtak, még akkor sem, ha csak magyarul beszélnek. Kertész Ákos szerinted asszimilálódott?

A magyarországi zsidók több mint 90%-ának nincsen 1867. előtt Magyarországon született magyar állampolgár őse. Utána települtek be nagy többségükben nagy számban, miközben a magyarok kivándoroltak pl. Amerikába, úgyhogy az állítólagos "magyarizáció", asszimiláció ellenére is kedvezőtlenül változtak meg a nemzetiségi arányok a magyarok szempontjából.
De ez volt a habsburg politika célja, már évszázadok óta.
Minél kisebb a magyarok aránya a népességben Magyarországon, annál könnyebben uralható ez a rebellióra hajlamos tartomány.

Tudatos habsburg politika volt Magyarországra minél több német, szerb, román, zsidó (mikor melyik) betelepítése 1711-1914 között.

kifordított nagyanyó 2012.08.28. 13:20:33

A Képíró pernek el sem kellet volna jutnia a bírósági szakba.
168 -órában írják.
Csatáry megint ugye.
Amúgy mindenhol üldözik a náczikat.
Különben miből élnének?

salamander 2012.08.28. 13:26:53

Azért kicsit furcsa az az állapot, hogy a II. világháború óta történt egy s más, amiről nem tudomást venni enyhén szólva felháborító.

Még mindig a nemzetiszocialisták üldözése folyik, a zsidók szemszögéből nézve... (Mert olyat nem hallottam, hogy egy nemzetiszocialista magyarokat gyilkolt akkor ezért előállították volna...)

Azonban a kommunista zsidók rémtetteiről - 1945 előtt és után senki nem szól. Mert ha nem szól, akkor az mintha nem is létezne.
Pedig létezik és mivel időben is sokkal hosszabb volt, mint a nemzetiszocialista terror, jól érzékelhető, hogy hatalmas anyagról és nagyon nagy áldozatszámról van szó.

Azt gondolom, hogy a zsidók faji alapon már nagyon sokszor és többszörösen visszavágtak az ellenük faji alapon történt meghurcolásért. Lassan 70 éve kárpótlásokat kapnak szinte mindenkitől aki él és mozog. A probléma az, hogy ez súlyosan egyoldalú, és nem azokat sújtja akik a bűncselekményeket elkövették, hanem kollektív büntetés - ami ugye a zsidó jogvédők szerint is tilos.

Javaslom a szidószervezetek feloszlatását, és a kommunista bűnösök felkutatását.
Akinek pártkönyve volt 1989-ig, ne vállalhasson közéleti szerepet.
Minősítse át a törvényhozás a magát szocialistának nevező terrorista állampárt minden ítéletét semmisnek és emberiességellenes azaz elévülhetetlen cselekménynek.

A zsidó honfitársainkat meg szeretettel bár, de határozottan küldjük el a picsába ha antiszemitáznak, holokausztoznak, "naziznak" vagy II. világháborúznak.

***

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.08.28. 13:26:57

@Sir Galahad: A "Soviet Story" című film eléggé markánsan világít rá erre a kettősségre.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.08.28. 13:30:04

@Csehszlovák Kém: "A magyar nemzetet százötven évvel ezelőtt találták ki nacionalista politikusok, egy alávetettségben létező birodalmi gyarmatban, amely rendelkezett némi középkori hagyománnyal, és több nép hazája volt." - mondod.

Akkor azt áruld el kérlek, hogy Szent Istvántól egészen addig amíg a magyar nemzet "ki lett találva" (micsoda hülyeség amúgy; persze a "szlovákokat" nem találták ám ki...), mik voltunk? Hogyan hívtak bennünket? Hogyan, minek érezték magukat az akkori emberek?

minek az? 2012.08.28. 13:30:18

@Csehszlovák Kém: afelett mintha nagyvonalúan elsiklanál, hogy a 18-19. század fordulóján nem csak a magyar nacionalista politikusok találták ki a nemzet fogalmat (nálunk nyilván a magyar nemzetet).
A némi középkori hagyományt pedig nem is igazán értem, ezt azért bővebben ki kéne fejtened (a több nép hazáját nem,az értem).

vernarancs 2012.08.28. 13:30:34

Hogyan lehetett volna szlovak? Nem is letezett Szlovakia amikor kivandorolt.

Kivancsi vagyok, hogy az OSSZES embert felkutatjak-e aki a vilaghaboruban a nemet hadseregben szolgalt. De legalabbis azokat akiket barmelyik koncentracios taborba vezenyeltek szolgalatra.

Vagy az orosz katonakat felkutatjak-e akik vegigdultak fel europat mint felszabaditok? Vagy a sziberiai munkataborokban szolgaltak.

Annyira unalmas mar ez a vilaghaborus zsidok meghurcolasa tortenet. Ocsmany dolog volt, de az igazi bunosok mar ugysem elnek, masreszt a zsidok sem kulonbek. Meg lehet nezni amit muvelnek palesztinaban.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.08.28. 13:37:21

@Csehszlovák Kém:

Az izraeliek nem az én nemzetem, az egy másik nép, másik nemzet, másik vallás, másik kultúra, nekik is van saját országuk.

Eléggé felháborító, hogy Magyarországon őket kell folyton holokausztolni miközben a magyarok tragédiáiról messze nem szabad úgy megemlékezni.

Tudod amikor a magyarországi zsidók felszabadultak, akkor Magyarországot, a magyarokat megszállták, kirabolták, megerőszakolták, deportálták a szovjetek.

Eléggé eltérő történelemszemlélet és elégég eltérő megélése az eseményeknek.

Már csak ezért sem lehetünk egy nép, homlokegyenest eltérő történelemszemlélettel ugyanarról a korszakról.

Ha érdekel az én elődöm a fronton harcolt és esett el a Don kanyarban, semmi köze nem volt neki sem kedvenc népedhez, ha élne még 100+ évesen sem üldöznék a "nácivadászaid."

A háború magyar áldozatainak, a fronton elesetteknek, az angolszász terrorbombázások, a szovjet megszállás áldozatainak persze nincsen semmilyen emléknapjuk Magyarországon.

Ez itt még mindig Magyarország 896. óta, annak ellenére, hogy még mindig rengeteg zsidó él itt, az izraeli - meglehetősen alábecsült - adatok szerint is - mert ugye Magyarországon hivatalosan nem is léteznek, hiszen a gonosz nácik deportálták és elgázosították őket - Magyarország ma a világ tizenharmadik legnépesebb zsidó népességű állama, Európában az ötödik.

Az nem úgy működik, hogy az ember pillanatnyi érdekei szerint változtatgathatja a nemzetiségét, hol magyar, hol zsidó, mikor éppen melyiket gondolja előnyösebbnek.

Nagy számmágusok vagytok.
Ti liberálisok. :-)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.28. 13:55:47

@minek az?: @Grabbe: A témáról tavaly már bővebben posztoltam, olvassátok el:

dotoho.blog.hu/2011/06/15/uhorszko_vs_ma_arorsag

@salamander: "kommunista zsidók rémtetteiről" - olvasd el a tegnap posztom Rezersováról, hátha leesik valami, bár kétlem. Nincs olyan, hogy "kommunista zsidó", ez antiszemita beszéd. A 2 vhb után a zsidó származású kommunista funkcionáriusok nem zsidó identitás alapon határozták meg magukat, pl Rákosi emlékiratait. Ezt persze akkor érted csak, ha elfogadod, hogy egy embernek az az identitástudata, aminek ő vallja magát és nem náci vagy, aki megmondja a másikról, hogy minek tartja magát.

@Akitlosz: A te érveléseddel pedig az a legnagyobb baj, hogy "a zsidókat" mai szemmel vetíted vissza a dualizmus korabeli állapotokba, amikor pl még a cionizmus is gyerekcipőben járt ill. önálló zsidó állam sem létezett. A holocaust így a magyar nemzet tragédiája, mivel Európában itt asszimilálódtak legnagyobb arányban a többségi nemzethez, a magyarhoz, lásd: neológ vallású magyar zsidók. Ezek történelmi tények, nem fogsz tudni rajta változtatni ideológiai alapon.

@Régi Péter: Bocsánat, hol írod azt, hogy egyforma a felelősségre vonás? Imádom bennetek nácikban, hogy olyan állításokkal vitatkoztok, amit le sem írtam.

Ha neked nem tetszik Csatáry, "kevésnek" tartod, mit szólsz Horthyhoz? Sanyo Machnál többszörösen nagyobb gazember volt, többszörösen több ember keze szárad a kezén, felelős a magyar zsidóság legyilkolásáért, megúszta a nagyhatalmak politikai alkuja miatt, hogy felkössék.

A helyetekben nagyon csöndben lennék.

Szúnyog 2012.08.28. 13:56:07

Unalmas ez a primitív, gyűlölködő tót a rakás szar blogjával.
Az indexet meg már alig olvasom, mert ilyen mocskokat rak ki naponta a címlapjára.

VT22 2012.08.28. 13:56:16

"amely rendelkezett némi középkori hagyománnyal, és több nép hazája volt"

Az a némi középkori hagyomány még mindig 30x hosszabb idő mint a történelemhamisító szlovák állam egész fennállása, ez bassza a csőrötöket.

vernarancs 2012.08.28. 13:56:23

@Régi Péter: Igazad van. Azt is meg kell emliteni, hogy a bur haboru idejen az angolok mar a 19. szazadban koncentracios taborokba zartak a noket es gyerekeket (a farmer ferfiakat lemeszaroltak). Kesobb ezek a nok es gyerekek nagyresze is meghalt. Nem emlekszem, hogy a hollandok karpotlasi pereket inditottak volna Anglia ellen.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.08.28. 13:56:29

@Grabbe:

S elég egyoldalúan.
A szovjetek az amerikaiak szövetségesei voltak a második világháborúban, ami elég "ciki" már az amerikaiaknak, sokan nem is tudják, ezért is az ilyen filmek, jobban szeretnék a szovjeteket a nácik mellett látni, de ez eléggé gyenge lábakon áll, az 1939. augusztusától 1941. júniusáig terjedő időszak messze nem nyom annyit a latban, mint az utána következő korszak "a három naggyal".

neiro 2012.08.28. 13:56:47

@minek az?:

inkább ne fejtse ki bővebben, ez nem arról szól, hanem Zuroffról, a Szlovák Testvériség honlapján már úgyis fennvan az egész történelem lecke

Ezt már felfedezték tudományosan be is bizonyították neked nincs más dolgod csak el kell olvasni és tudomásul venni !!

Kutchek (törölt) 2012.08.28. 14:02:53

@vernarancs: "Kivancsi vagyok, hogy az OSSZES embert felkutatjak-e aki a vilaghaboruban a nemet hadseregben szolgalt."

Igen. Megkezdték a vezetőkkel, aztán jöttek a tisztek, őket követik a közlegények, postások, rendőrök, vasutasok.
Majd előveszik azokat az ápolókat, akik német hadikórházban szolgáltak. Lehetne egy listát csinálni, hogy kinek a nagyanyja főzött bekvartélyozott német katonákra.
Az idő előrehaladtával pedig felelősségre lehetne vonni, azokat az akkor 6-8 éves gyerekeket, akik vízet adtak a német katonalovaknak, németjuhász kutyáknak.

Az oroszok felelősségre vonásáról: kurvára képünkbe röhögnének, aztán elzavarnának a picsába.
Mi inkább hagyjuk magunkat, sopánkodunk és így újabb és újabb bőrt húznak le rólunk.

2012.08.28. 14:02:55

@nagyreform: Hát igen. Az akkor 17 éves besorozott őr vállát nyilván nagyobb bűn terheli, mint von Braunét. Más logikus magyarázatot én sem látok rá, hogy miért kell az előbbit 87 évesen baszogatni, míg az utóbbi hősként halt meg Ámerikában.

2012.08.28. 14:03:14

@Akitlosz: "Amióta államok egyáltalán léteznek azóta nemzeti alapon szervezik azokat, azaz már az ókor óta."

Gondolom az érettségiig nem jutottál el. Ekkora ordas nagy marhaságot ne írnál másképp...

2012.08.28. 14:04:40

@Akitlosz: "Minden területet, minden országot az ott élő többségi, vagy domináns népről neveznek el évezredek óta."

Mint például a Cordobai Kalifátust?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.28. 14:06:11

@vernarancs:

Még Nürnbergben sem állította senki, hogy a német katonák bűnösek lennének.

Sőt, a német hadsereget sem tették be a bűnös szervezetek közé (a szovjetek akarták, de a britek, franciák és amerikaiak ellene voltak, s a többség döntött). Csak a kifejezetten háborús bűnöket elkövetett német katonákat vonták felelősségre.

Ugyanis lehet háborúzni háborús bűnök elkövetése nélkül is, erre van a hadijog, csak be kell tartani.

2012.08.28. 14:13:29

@Akitlosz: "Tudatos habsburg politika volt Magyarországra minél több német, szerb, román, zsidó (mikor melyik) betelepítése"

Tekintve hogy a töröktől visszafoglalt területeken a töredék népesség élt a török hódítás előttihez képest. A földet meg meg kellett valkinek művelnie. Így kerülte pl. szlovákok a Felvidékről Békés megyébe.
Semmi köze nem volt semmiféle rebellióhoz, az uralkodó elit érdeke volt, hogy a föld legyen megművelve. Pont.

minek az? 2012.08.28. 14:14:00

@Csehszlovák Kém: mi köze a középkori hagyományoknak a reform korhoz? Az meg ugye megvan, hogy akkoriban jelent meg a nemzetiség eszméje pl. az irodalomban is nyugaton, amit az itteni, akkori fafejek próbáltak meg szorgalmasan lemásolni.

fél_kiló_kenyér 2012.08.28. 14:22:00

@Egy igaz ember: Hajrá, keresd meg őket, ne csak a billentyűzetet koptasd te "igaz ember"!

vernarancs 2012.08.28. 14:24:31

@Gondolkodni Próbáló Birca: Lehet, de a haborus bunokert a vezetoket teszik felelosse, nem a kozlegenyt aki mondjuk orzi a koncentracios tabort. Nomeg az is furcsa, hogy csak bizonyos haborus bunokert vonnak felelossegre embereket, sot van akit inkabb munkaval kinalnak (ld. von Braun esetet).

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.28. 14:27:22

Uncsi már,hogy nagyotmondó zuroff és kipás csörhéje random rámutatnak egy-egy idős emberre,megvádolják 313252millió zsidó kiirtásával,meghurcolják,majd kiderül,hogy semmit sem követett el.Az 1925-ben született szlováknál felröhögtem

willdataa 2012.08.28. 14:36:49

Mint német felmenővel is rendelkező személy, kikérem magamnak hogy felvidéki német nemzettestvérünket bárki leszlovákozza!

fél_kiló_kenyér 2012.08.28. 14:37:15

@Akitlosz: Szerinted azután, hogy Izrael megalakult, miért maradt mégis itthon egy csomó zsidó? Mert magyarnak érzik magukat, itt van a hazájuk. Nem nagy teljesítmény úgy hűségesnek maradni egy országhoz, hogy sehol máshol nem látnak szívesen. A magyar zsidókat alanyi jogon befogadná egy külföldi állam, mégis itt maradnak, még annak ellenére is, hogy az ország tele van hozzád hasonló faszkalapokkal. Na EZ kurva nagy teljesítmény, példamutatás hazafiasságból. Berakhatsz magadnak akármilyen turulos avatart, tizedannyira nem vagy hazafi, mint bármelyik magyar zsidó.

Mikka-Makka 2012.08.28. 14:37:29

hozzászólók nagy részét visszazavarnám az iskolapadba töriórára

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.28. 14:37:42

@mikóka kálmán:

Miért függ egy nép az országtól? Ezek szerint nem léteztek magyarok 1918 előtt, amikor nem létezett önálló magyar állam? Vagy nem léteztek zsidók Izral megalapítása előtt? Vagy manapság nincsenek cigányok, mert nincs cigányország?

2012.08.28. 14:37:48

@mikóka kálmán: "1925-ben született Csehszlovákiában"

Ezen konkrétan mit lehet röhögni? Ezt tényleg nem értem....

chilis csokoládé 2012.08.28. 14:45:40

Érdekes írás.

Viszont Csatáry szerintem nem bácsi. Ez a megszólítás, megnevezés szeretetet, tiszteletet fejez ki. Ő nem érdemli meg. (Amúgy Novák Elődtől hallottam először a bácsizást vele kapcsolatban, amikor szolidaritási flashmobot tartottak a háza előtt.)

Régi Péter 2012.08.28. 15:05:41

@Csehszlovák Kém: De hiszen az egész bevezetőd arról szól, hogy kifigurázod a magyar szélsőjobb narratívát, hogy miránk jobban lesújtanak a nácivadászok, mint más nemzetekre, utána meg hozol egy példát, hogy nem is így van. Akkor ez nem jelent mást, mint hogy te komolyan azt hiszed, hogy egyenlő a bánásmód e témában minden nemzettel. Már hogy lennénk csöndben amikor a manipulatív marhaságaidat az indexes elvbarátaid kiposztolják 300 ezer ember elé?! A magyarországi zsidóságot a német megszállás alatt deportálták, bejött a világ legjobb hadseregéből 4-5 hadosztály, plusz a Gestapo, Eichmann pedig személyesen vezette az akciót. Persze tudom hogy a ti hitvilágotokban a magyar csendőr meg a hivatalnok csinálta az egészet, de a történelmi tények egész mások! De nincs itt semmi baj dotoho. Olvasd el a hszeket, hányan adnak neked igazat. Már nem 1995-öt írunk, amikor ezt az általad is képviselt neoliberális moslékot zabálta az összes egyetemista, már 2012 van ám! A magadfajták már csupán egzotikus bosszantó állatkák, akiken jót lehet röhögni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.28. 15:06:04

@_zulu_:

Röhög, mert nem tudja, hogy Csehszlovákia nem a II. vh. után alakult meg.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.28. 15:07:29

@Régi Péter: Bevezetőm azt jelenti, hogy a magyar szélsőjobb által erőltetett mese, miszerint csak magyarokra „vadásznak”, nem igaz. Nem írtam olyat, hogy egyenlő a bánásmód e témában minden nemzettel – ezt az állítást te adod a számba, és ezzel vitatkozol. Döntsd el, mit akarsz mondani, aztán reagálok.

Nyilvánvalóan hazudsz, már megint és nem vagy képes elfogadni a történelmi tényeket, hárítasz. Ezért is háborogsz folyamatosan, mert nem békültél meg a múltaddal, szar lehet. És ez nem hit, hanem történelmi tények kérdése, vegyük át még egyszer – mert valahogy azok a te hsz-edből kimaradtak: A deportálást a magyar kormnyszervek, a csendőrség és a rendőrség (lásd: Csatári „bácsi”) nagyrészt maga bonyolította le. A németek a „piszkos munkát” a magyarokkal végeztették el, számítva a magyar lakosság nem kisebbségben lévő részének antiszemitizmusára és rabló ösztöneire, illetve a magyar kormány és kormányzó zsidóellenességére és csicskalelkűségére. Ennek alátámasztására pedig ott van a hatalmas levéltári forrásanyag, ahogy Randolph Braham könyvében is írja, a tervekre, irányításra vonatkozó források német nyelvűek, a deportálásokra, végrehajtásokra vonatkozó iratanyag nyelve pedig magyar – mivel a deportálásokat magyar intézmények hajtották végre.

Jól mondod, 2012 van és a hozzád hasonló nácikat vissza kell zavarni a patkánylyukba, ahova valók vagytok.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.08.28. 15:07:38

Ugye te egy szarkeverő tót-zsidó vagy?

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.28. 15:07:55

@chilis csokoládé: Miért nem érdemli meg?Mert a kilincs orrú csürhe alaptalanul,bizonyítékok nélkül megrágalmazta ?

HAnonymus 2012.08.28. 15:08:07

@Akitlosz: Egyszer már kétségbe vonták annak a valóságtartalmát, amit írtál, most meg megint.
Ha igaz, amit állítasz, mivel magyarázod az egységes Olasz- és Németország kialakulását? Kezdettől fogva létezniük kellett volna a te érvelésed szerint.

2012.08.28. 15:13:48

@Csehszlovák Kém:
"A helyetekben nagyon csöndben lennék."

itt a tsz2 kire vonatkozik? a mongolokra?

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.28. 15:17:47

@Gondolkodni Próbáló Birca: szlovákiáról volt szó,nem csehszlovákiáról.Mutass nekem egy térképet 1925-ből amin létezik szlovákia.Nincs?Köszipuszi

laci_52 2012.08.28. 15:28:56

Még egy aggastyánt meghurcolnak. Bravó!

2012.08.28. 15:29:03

@mikóka kálmán: Olvasd már el figyelmesebben a posztot. Egy kuva szó nincs benne 1925-ös Szlovákiáról. Csehszlovákiáról van szó. Köszipuszi.

willdataa 2012.08.28. 15:39:18

Ez az állítólagos háborús bűnösök utáni hajsza arra való hogy kétségbe vonja a magyar és német revízió jogosságát, és jogosnak igyekezzen beállítani a több millió magyar és német szülőhelyének elszakítását anyaországától és deportálásukat szülőhelyükről, amit a háború után az embertelen bosszúszomjas antifasiszta bűnöző rezsimek elkövettek.

bigthereal 2012.08.28. 15:56:46

@Csehszlovák Kém: az bábállam volt, senki nem ismerte el, szlovákia hivatalosan 1993-tól létezik, még egy ideig...

tudod te ezt, csak jólesik provokálni a magyarokat.

pl. ezzel is:

"többnemzetiségű Hungáriába"

szánalmas vagy

amiről beszélsz, az a Magyar Királyság, és több, mint ezer éves, ellentétben a tótok műországával...

bigthereal 2012.08.28. 15:57:02

@Csehszlovák Kém: "A magyar nemzetet százötven évvel ezelőtt találták ki nacionalista politikusok,"

te nagyon beteg vagy...

ráadásul magyargyűlölő is:(

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.28. 15:57:16

@mikóka kálmán:

Na és? Országként nem létezett, de régióként igen. Mint Magyarország 1541-1918 között.

A két világháború közti MAGYAR sajtó is Szlovenszkó néven emlegette a területet egyébként a Felvidék névvel párhuzamosan.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.28. 16:05:30

@bigthereal: Ellentétben hazug állításoddal 2. vhbáborús Szlovákiát elismerte, többek között: Németország, Magyarország, Olaszország, Japán, Szovjetunió, Vatikán, Svájc, Litvánia, Lettország, Észtország, Spanyolország, Svédország, Románia, Bulgária, Jugoszlávia (később Horvátország), Mandzsúria, a nankingi kínai kormány, Vichy-féle francia kormány, Costa Rica, Equador, Salvador.

A százötven éve megszülető modern magyar nacionalizmus szerint létezik csak ez az "ezeréves" akármi. Amihez - ezen logika mentén, ráadásul - a "tótoknak" kicsit több közük van, mint neked, mivel Szent István királynak köszönhetik létezésük is.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.28. 16:08:04

@bigthereal:

A világ összes országa "műország", Isten egyetlen országot sem teremtett, az összeset emberek csinálták korábban vagy később. Azaz ez semmire sem érv.

vernarancs 2012.08.28. 16:10:16

@Gondolkodni Próbáló Birca: Node lehetett-e a foszer szlovak allampolgar 25-ben? Ez a kerdes. Szlovakia egy nem szuveren, nem onallo tersegkent letezett, de olyan nem volt, hogy szlovak allam, tehat max. csehszlovak allampolgar lehetett a fent emlitett naci is.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.28. 16:18:51

@vernarancs:

Szlovák állampolgár nem lehetett 1938 előtt, ez nyilvánvaló, hiszen ez egy jogi fogalom és nem létezett 1938 előtt.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.28. 16:25:35

@vernarancs: Tényleg funkcionális analfabéta vagy, vernarancs? Hol a kurvaistenfaszába írtam olyat, hogy 25-ben szlovák állampolgár volt? Hihetetlenek vagytok, bazdmeg.

neiro 2012.08.28. 16:26:47

"A százötven éve megszülető modern magyar nacionalizmus szerint létezik csak ez az "ezeréves" akármi. Amihez - ezen logika mentén, ráadásul - a "tótoknak" kicsit több közük van, mint neked, mivel Szent István királynak köszönhetik létezésük is."

Egyszer - talán - meg fogod érteni, hogy emiatt akasztják rád a "szlovák nacionalista" jelzőt (pl. a Magyar Királyság megszűnését mindenki 1945-re teszi kivéve a szlovák nemzeti történészeket akik 1919-re). A leírt elmélet szelektív, egyszerűen figyelmen kívül hagyja - sok minden egyéb mellett - Werbőczy Tripartiumát.

Semmi baj sincs egyébként se az elmélettel se veled, csupán a szolvák nemzeti történészeken kívül - ma még :) - mindenki másképp tudja.

Éhes_ló 2012.08.28. 16:27:22

Alsóerdőfalva te takony, ha már itt rontod a biteket.

2012.08.28. 16:28:10

@Csehszlovák Kém: na, ez eddig a legjobb hozzászólásod. Egy betűt lecsípsz még, és máris tökéletes

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.08.28. 16:28:43

@Csehszlovák Kém:
"Ezt persze akkor érted csak, ha elfogadod, hogy egy embernek az az identitástudata, aminek ő vallja magát és nem náci vagy, aki megmondja a másikról, hogy minek tartja magát."

A világ nem fekete és fehér, az igazság középen van.
Nem az ember maga dönt a nemzetiségéről, de nem is mások skatulyázzák be.
Az ember olyan nemzetiségű amilyennek tartja magát ÉS amilyennek a környezete, a többi ember tartja.

Ha ez a kettő összevág, akkor minden rendben van.
Ha nem, akkor bizony valaki téved, és nem mindig a környezet.

Az (is) egy liberális hülyeség, hogy az ember olyan nemzetiségű, amilyennek tartja magát.
Én hiába tartom magam kínainak, attól még nem leszek az, az igazi kínaiak csak kiröhögnének jobb esetben.

Éhes_ló 2012.08.28. 16:29:03

@Csehszlovák Kém: nos monjuk tisoék eddigre már a saját zsidaikat lerendezték.
Birodalmi márkákat pengettek dolfinak érte.
Nem semmi.
De ez neked kimaradt.

blogol-ó 2012.08.28. 16:30:04

@Csehszlovák Kém:

" A németek a „piszkos munkát” a magyarokkal végeztették el, számítva a magyar lakosság nem kisebbségben lévő részének antiszemitizmusára és rabló ösztöneire"

Te nagyon kemény srác vagy, beszólsz a magyarok többségének, ez igen :D
Tehát nincsenek kisebbségben azok, akiknek rabló ösztöneik vannak és antiszemiták? Ezt csak a neten szoktad csinálni, vagy élőben is egy-egy szembejövő magyarnak elsütöd? Komolyan érdekelne...

"illetve a magyar kormány és kormányzó zsidóellenességére és csicskalelkűségére."

Huhú...

"Ennek alátámasztására pedig ott van a hatalmas levéltári forrásanyag, ahogy Randolph Braham könyvében is írja, a tervekre, irányításra vonatkozó források német nyelvűek, a deportálásokra, végrehajtásokra vonatkozó iratanyag nyelve pedig magyar – mivel a deportálásokat magyar intézmények hajtották végre."

Ja, arra gondolsz, hogy magyar nyelven beszélnek most is pl Afganisztánban azok a magyarok, akik az amcsiknak dolgoznak? Mert épp van a németek helyett más, akinél muszáj jónak lennünk? Igen, ilyen van.
Ezzel együtt én nem hiszem, hogy afgán meg iraki és egyéb, USA-olajszerzőakció illetve újfegyverkipróbáló-misszió a magyarok TÖBBSÉGE szerint elfogadható lenne. Ugyanígy nem tudom, milyen levéltárakban olvastál adatot arról, hogy a nép többsége annak idején nagyrészt antiszemita lett volna. Vagy te éltél akkor és most valahogy a világ tudomására hozod az akkoriban készített kutatásodat, aminek során több millió embert megkérdeztél személyesen?

Vagy most mi van??????

Ööö 2012.08.28. 16:32:57

@Csehszlovák Kém: "A németek a „piszkos munkát” a magyarokkal végeztették el, számítva a magyar lakosság nem kisebbségben lévő részének antiszemitizmusára és rabló ösztöneire, illetve a magyar kormány és kormányzó zsidóellenességére és csicskalelkűségére."
Ezzel most sokak szívébe beloptad magad. Lassan eljutunk a magyarok kollektív bűnösségéhez is?

salamander 2012.08.28. 16:49:39

@Csehszlovák Kém:
Természetesen értem amit írsz.
Azonban mindenki fenntarthatja magának a jogot, hogy bizonyos kérdésekről önálló véleményt alakítson ki.

Amit Te diktálsz az tökéletesen beleillik az jelenlegi politikailag korrekt történelemírás vonulatába. Ezt azonban a tények nagyon sokszor cáfolják. (Persze hogy - még - nem lehet bizonyos dolgokról őszintén beszélni és csendben kell maradni -ahogy Te is szeretnéd.)

Azonban fontosnak érzem hogy ha "magyar nácikról" és "magyar fasisztákról" beszélünk, akkor beszéljünk zsidó kommunistákról sőt zsidó nácikról is mert ugye ilyenek is voltak...

Összegzésképpen, hogy értsük egymást, - mert nem a zsidó származás és antiszemitizmus a lényeg - nehogy gyorsan erre vigyük el ezt a témát is...:
Miért is lehet valakinek a nemzeti hovatartozását emlegetni a másiknak pedig tilos?

Miért is kell valakinek kárpótlást fizetni a másiknak pedig nem?

Miért nyilvánítható bűnössé valaki a másik pedig bűntelen ugyanazért a cselekményért?

S végül miért lehet egy népet kollektív büntetés alávonni évtizedekre oly módon, hogy jelenleg már az ükunokák fizetnek az ükunokáknak?

Csak a tisztesség az arányosság és a szükségszerűség hiányzik - más minden ott van. Szerintem ezen el kellene gondolkozni.

***

blogol-ó 2012.08.28. 16:54:31

@Ööö: Úgy hiszem, posztolónk már eljutott oda. Nem kicsit ijesztő. Ismerek olyan szektatagokat, akik tényleg elhiszik, hogy az emberek TÖBBSÉGE gonosz és a sátánnak szolgál. Így elhiszik, hogy személyesen neki árthatnak is, bármikor. Egytől egyik orvosi eset mind :(

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.28. 16:55:52

@blogol-ó: @Ööö: Ez egy ilyen szókimondó blog, ahol szembesülhettek sok olyan dologgal, amit a magyar nacionalizmus által kitermelt hárító mechanizmus és terelés szellemében előállított narratívák miatt esetleg nem láttok.

Ilyen például a magyar zsidók deportálásában mutatott felelősség. Sok-sok évnyi kutatómunka alapján megírt remek könyvek vannak a témában (Pl a Braham-féle, ajánlom!) amely alapján állítom a számotokra mellbevágó tényeket, ez azért beszédes lehet a magyar történelemoktatásról és a történelem tanári gárdáról is, szomorú.

Közted és köztem az a nagy különbség, hogy tények, fotók, dokumentumok alapján állítom, hogy a magyar lakosság nagy része utolsó tolvaj módon szétlopta a hátrahagyott zsidó vagyont, amit még előtte szépen le is pecsételtek: „a magyar nemzet nevében” – kemény, mi? Te pedig semmit nem tudsz felhozni a magyarok hősies ellenállásáról, a deportálásokat megakadályozni készülő, ellenálló tömegekről.

Ami az afganisztáni példád illeti, van egy nagy különbség: jelenlegi katonáinkat demokratikus úton, a nép által megválasztott kormányok küldik ki, akik önként, fizetésért vállalkoznak a kockázatos útra ellentétben a ti nagyapáitokkal, akiket valószínűsíthetően senki nem kérdezett meg egy vitatható, nyílt választáson megválasztott, Hitler kabátja mögé bújkáló, autoriter vezetés által. Szóval ez egy relativizáló párhuzam, amely nem magyaráz meg semmit, csak a felelősség elhárítására ad egy újabb tökéletes példát.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.08.28. 16:56:08

@_zulu_:

Lehengerlő "érveid" vannak.
Egy élmény veled az eszmecsere.
Ha érdemben nem tudsz hozzászólni, akkor felesleges erőltetned.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.08.28. 16:59:55

@_zulu_:

Mint például Galliát, Germániát, Britanniát, a Római birodalmat, Egyiptomot, Magyarországot, Japánt, és az országok nagy többségét.

Kivételek persze akadnak, de a jellemző az, amit én írtam.
Ráadásul, ha egy országot nem az ott élőkről neveznek el, például Amerikai Egyesült Államok, akkor az is kitermeli, hogy az ott élők nemzetként kezdenek el gondolni magukra és "amerikaiak" lesznek. Szóval sokszor a kivételek is alkalmazkodnak utólag a szabályszerűséghez.

salamander 2012.08.28. 17:02:39

@Akitlosz:
"Az (is) egy liberális hülyeség, hogy az ember olyan nemzetiségű, amilyennek tartja magát."

Igen ez egy hatalmas liberális hülyeség, ami nagyon komolyan károkat is okoz.

A Nagy Liberális Elmebajnokság odáig merészkedik, hogy olyan nemű lehetsz aminek tartod magad... pl.: a Gender törvény (Persze kis operáció szükséges.)

S természetesen tarthatom én magam nagy orvosnak, ha nincsenek meg a ehhez szükséges feltételek és végzettség.

Kérdés: Miért kell ennyire törekedni az öncélú invidualizációra? Vajon mit szolgál mindez?

***

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.08.28. 17:08:13

@_zulu_:

Hát persze.
A magyar várak habsburg rombolásához sem volt semmi köze nyilván a magyar kurucok lázadozó szellemének.

Ausztriában persze egy várat sem rendeltek el rombolni.

Nyilván semmiféle országbitorlási szándék nem vezette akkor sem a habsburgokat, amikor töröltették a magyar történeti alkotmányból a szabad királyválasztási jogot és az ellenállási jogot.

Ha nem látod át a dolgokat és nem érted meg a döntések mögött húzódó megfontolásokat az nem egy nagy érdem a részedről.

Javaslom az oszd meg és uralkodj elv tanulmányozását, azután pedig a Magyarországon való alkalmazhatóságát.

Bloodscalp 2012.08.28. 17:08:43

@Akitlosz: nem voltak terrorbombázások a világháború alatt itthon. vagy a szóval nem vagy tisztában vagy azzal mi is zajlott akkor (szerintem mindkettő).

szerintem azt sem vágod hogy ma már a háborús bűnök ellen jobb helyeken azonnal fellépnek-és ez sosem évül el-ergo nem nézik hány éves valaki, lásd délszláv háború manapság is mennek a perek és letartoztatások.

így kéne tennie egy 1116 éves országnak is és példát venni néhány évtizedes és évszázados országokról mint az usa vagy szlovákia vagy izrael.

saját vélemény szerint (ha akarod ezt is még magadra veszed)nem is az bassza szeretett (nemzeti)kurucos-turulos polgártársaink szemét hogy a náci papikat cseszegetik jogosan(?), hanem hogy a mi kis bűnöseinkhez -Biszku&komcsik-a nagy antikomcsik&fidesz&jobbik vagy bárki baszik hozzányúlni. Békés öregségben fognak kimúlni. Tényleg idegesítő kontraszt hogy világ meg 70 év után is keresi a nácikat. Mi meg...

neiro 2012.08.28. 17:09:37

...szembesülhettek sok olyan dologgal, amit a magyar nacionalizmus által kitermelt hárító mechanizmus és terelés szellemében előállított narratívák miatt esetleg nem láttok...

Bár van igazság abban amit írsz, megkérdezhetem, hogy MINEK teszed ezt ???

vernarancs 2012.08.28. 17:14:14

@Csehszlovák Kém: "egykori szlovák állampolgárságú férfi a gyanúsított, Johann B"
Mikor kapott akkor szlovak allampolgarsagot? Amikor mar reg amerikaban elt? 57-ben semlegesitest kervenyezett es kapott is. Megkapta az amerikai allampolgarsagot es sosem lett szlovak allampolgar. Csehszlovak az volt, merthogy jogilag mas nem is lehetett. 68 elott nem letezett kulon szlovak allampolgarsag. Szoval kurvaistenezhetsz itt, akkor is ferdited az igazsagot a szlovakozasoddal. Irjal inkabb olyan posztot ami igaz is.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.28. 17:22:10

@vernarancs: 1939 március 14-én Breyer szlovák állampolgárrá vált, itt a törvény szövege: www.psp.cz/eknih/1939ssr/tisky/t0035_01.htm Azokat a bizonyításra váró gaztetteket szlovák állampolgárként követte el a német hadsereg által elfoglalt lengyel területeken. Az „egykori” szerinted ebben a kontextusban mit jelent? Mi a kurvaistenfaszát nem fox fel ezen? Húzzál már innen a picsába, ha olvasni sem tudsz.

Ja és Atiklosznak üzenem, hogy injekciós baromságiból elég volt, menjen máshova OFFolni,hello.

2012.08.28. 17:32:43

@Csehszlovák Kém: ha te a tények alapján azt állítod, hogy a magyarok többségének rabló ösztönei vannak, akkor egyszerűen ferdíted a tényeket (ha nem rólad lenne szó, fennálna még az a lehetőség is, hogy nem szándékosan félreértelmezed), és rasszista vagy.

Én nem ismerem a "többséget", és olyan adatokat sem, ami az általad mondottakat támasztaná alá. Ahogy neked sem lehet a leghalványabb fingod sem róla, hogy hány magyar állt kapcsolatban zsidókkal,hánynak lett volna módja megmenteni őket, és hány mulasztotta el ezt. Mint ahogy azt sem tudhatod, te mit tettél volna egy ilyen helyzetben. Erkölcsi ítéletet viszont könnyen hozol óriási pofával egy egész nemzetről, amelyet gyűlölsz.

Családi történettel viszont szolgálhatok neked nagyapámról, aki a háborúban zsidókat bújtatott. Aztán amikor a Rákosi-korban az egyik "jóakarója" bevádolta, hogy nyilas volt, az egyik egykori bújtatottja állt ki, és tanúskodott mellette, s tisztázta a vádak alól.

Ennek ellenére nem kétlem, nagyapám is rabló ösztönökkel rendelkezhetett, hiszen csak ugyanolyan "mongol" volt (ahogyan azt te és Slota szeretitek emlegetni), mint én, és a többség.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.28. 17:49:25

@neiro: Örülök, h elismered, legalább részben, hogy van igazságom, mindent úgy sem lehet egyszerre :) Összetett kérdés ez, mindenesetre az egyik legfontosabb része válaszomnak az lenne, hogy egy társadalom önvédelmi reflexei, kritikai képessége jobban működik, ha tisztában van a kendőzetlen tények erejével, legyen az éppen negatív vagy pozitív, hosszabb távon csak ez segítheti elő egy egészségesebb polgári-liberális demokrácia kiépülését. Sokat akarok? :)

@gwr: Nem bírlak követni, ezt mégis hogy érted, ha a tények alapján állítok valamit, akkor ferdítek - Freud most örülne, ezek szerint te a nem tények alapján szoktál véleményt alkotni, innen is hadd gratuláljak - viszont van egy szar hírem is: történelmi dokumentumok alapján lehet ismerni a többség hangulatát a deportálásokhoz köthetően. Például javaslom neked pl Schmidt Mária(TH igazgató-asszony) Diktatúrák ördögszekéren című könyvét, kitűnő forrásmunkával dolgozza fel a korabeli rendőrség hangulatjelentéseit, beszámolóit. Jobban képbe kerülsz és kevesebb fasságot fogsz nekem idekommentelni, egyéb légbőlkapott következtetéseidre nem reagálnék

fakirbakir 2012.09.09. 11:19:39

Úgy tudom Szlovákia már 41-től deportálta a zsidó népességet a koncentrációs táborokba. Ne felejtsük el az újabb becslések már 100 áldozat körül járnak ami a fasiszta szlovákia számlájára írható. Szóval lehet itt mutogatni a magyarokra, de egyik kutya másik eb.....

Régi Péter 2013.01.08. 12:29:46

@Csehszlovák Kém: Nos, akkor itt az ideje, hogy nyilatkozz: teszerinted a nácivadászat terén egyenlő a bánásmód e témában minden nemzettel?
Felvetésedre válaszolva ha a magyarok deportálni akarták volna a zsidókat megtették volna a németek nélkül is már pl. 1930-ban is, nem? (Mint ahogyan a románok meg is tették 300 ezer zsidót kiirtva, őnáluk mégsincs holokausztregény, holokausztfilm, Izrael általi stigmatizálás.). Csak volt itt egy apró szerepe a német megszállásnak is, nem? Ha egyszer Magyarországon magyar anyanyelvűekkel szemben zajlott a kitelepítés (német utasításra) milyen lett volna a kitelepítés nyelve, talán svéd? Milyen rabló ösztönök jellemzik a magyart, ami más nemzetben nincs meg? (Pl. izraeli telepes palesztin paraszt földjén.)
A te személyed dotoho óriási nyereség a jobboldali kommentelő számára, hiszen neoliberális csőlátásod, hiányos ismereteid, pökhendiséged, gyűlöleted, anakronisztikus, 90-es évekbeli maszop-szadesz retorikád nagyszerűen lejáratja a balliberális oldalt. Mindazt megtestesíted ami miatt a szadesznyik elbukott (pl. kedvencem: aki nem ért egyet a magadfajta makogásával az már NÁCI!!), csak így tovább!

Hendrika Srimopenig 2013.01.08. 12:29:58

"Waffen SS tagjaként 1943 februártól 1944 májusáig a buchenwaldi koncentrációs táborban szolgált"

A Waffen SS tagjai nem teljesítettek őrszolgálatot koncentrációs táborokban, azt az SS Totenkopfverbände végezte. Nem tudom, hogy a szlovák forrásokban van-e a hiba, vagy a szerző félreértette / elírta. A Népszabadság azt írja, hogy a Waffen SS tagja volt, majd koncentrációs táborban őr. Tehát nem egyszerre. A Waffen SS a fronton harcolt.

2013.01.08. 12:30:24

ez is annyira csodálatosan nagyvonalú: ami nem tetszik egy vitából, azt cenzúrázod.

kevés nálabb hitványabb alak kering a neten, pedig van bőséges választék.

wowaprofesszor (törölt) 2013.01.08. 12:31:05

@Csehszlovák Kém: "A százötven éve megszülető modern magyar nacionalizmus szerint létezik csak ez az "ezeréves" akármi. Amihez - ezen logika mentén, ráadásul - a "tótoknak" kicsit több közük van, mint neked, mivel Szent István királynak köszönhetik létezésük is."

Mi ez? max ugyanannyi közük van a tótoknak Szt Istvánhoz , mint a magyaroknak, se több se kevesebb...ha már egy országban éltek. Fel se fogták h akkor Neki köszönhetik a létüket. Szlovákiában is így gondolják btw? kétlem. Talán itt próbáltad meg először üdvözölni a közös történelmet, egyébként kb csak utálkozol bármin aminek köze is van a magyarokhoz. Pedig ennek a blognak az lenne (((szerintem))) az értelme h hamar te ezekben az országokban megfordulsz akkor itt egy új platformot nyitsz és megpróbálsz - kettős mérce nélkül az alapvető tiszteletet megadva volt hazád/otthonod stb. felé - álláspontokat közelíteni konfliktusokat feloldani. Te azonban bármilyen nagy a lexikai stb. tudásod (gondolom) csak a mocskot szítod hevíted és fröcsögöd,aminek tényleg semmi de semmi értelme nincs, azon kívül a tudásodat destruktívan hasznosítod,ami kb bűnkategória.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.08. 12:31:15

@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ismerem a mítoszíró cikket.

Ki is tiltottak onnan minden hozzászólót, aki a valóságot próbálta leírni.

A történelmi tény az, hogy a habsburgok kettő rendeletben összesen 37 ! magyarországi várat rendeltek el rombolni, amelyek közül csupán négynél nem történt biztosan rombolás, mert a császárhű tulajdonosaik kérelmére kegyelmet kaptak, de a császári szándék 37 magyarországi vár rombolása volt.

Erre rengeteg pénzt, robbanóanyagot és jobbágyrobotot fordítottak, erőforrásokat nem sajnálva romboltak.

neiro 2013.01.08. 12:31:46

@Csehszlovák Kém:

Csak ne örülj annyira. Nyilván lehetne (igaz, vagy részben igaz tények alapján) egymást tisztába hozni az úgymond kendőzetlen tényekkel; persze kölcsönös alapon. Egyoldalúan nem lehet, még akkor sem ha egyébként a tény igaz (vagy viseld el méltón ha szlovákgeciznek).

És kölcsönösen is miért - a felületes szemlélőnek úgyis egyszerű rokásásnak tűnik. És akkor:

A „népek közötti megbékélés jegyében“ közös megmozdulásra készül október 9-én 14 órától Komáromban, a Štefánik szobornál a magát hungaristának nevező Magyar Nemzeti Arcvonal és a magyarellenes megnyilvánulásairól elhíresült Szlovák Testvériség (Slovenská pospolitosť). A jovonk.info hungarista hírportál szerint: „A rendezvény célja, kifejezni a népek közötti barátság igényét, demonstrálni egymás kölcsönös tiszteletét, félretéve a történelmi ellentéteket. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet életünk és sorsunk közös vonásaira, és arra, hogy a jelen történelmi helyzetben minden feszültségszítás és ellenségeskedés népünk érdekei ellen van, és akadályozza azok védelmét mindazon behatásokkal szemben, melyek mindannyinkat sújtanak.“

tehát összefogunk és JAJ NEKED :DDD

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.08. 12:32:02

@Bloodscalp:

Az Amerikai Egyesült Államok és a háborús bűnök! Na hiszen4 róluk kellene példát venni?
Halomra gyilkolták a német hadifoglyokat a háború alatt, egyetlen háborús bűnös felelősségre vonásáról sem hallottam.
Semmilyen nemzetközi bíróságot nem ismernek el maguk felett, például Hága, nem adják ki az embereiket más országoknak, sem nemzetközi bíróságnak.

Azért akasztották fel Szaddamot, mert George foglalta el Baghdadot. Ha Szaddam foglalta volna el Washingtont, akkor értelemszerűen George-ot akasztották volna fel háborús bűnösként. Ez ilyen egyszerű és ma is így működik.
Nem létezik semmilyen földi hatalom, amelyik az Amerikai Egyesült Államokat felelősségre tudná vonni háborús bűnökért.

---

Az angolszász terrorbombázók számos alkalommal bombáztak a háború idején magyarországi célokat.

Feltételezem szerinted kommunizmus sem volt Magyarországon, mert az "szocializmus". :-)

Nem gond, ha nem vesszük át egymás nyelvezetét, nyelvhasználatát, azért ha nem is könnyen, de csak megértjük a másik mondanivalóját.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.08. 12:32:14

@salamander:

A világuralmat.
Régebben háborúzni kellett, ha valakik a világuralomra akartak törni és eddig az összes ilyen kísérlet elbukott a világtörténelemben.
Ráadásul ma már atombomba is van, úgyhogy a háborús módszerre mondhatjuk, hogy kizárt az esélye a sikerre.

Tehát más módszerek kellenek.

A kicsi nemzetállamok gátjai ennek a törekvésnek, ezért kell gyengíteni őket, minden lehetséges eszközzel.

Ha jól összekeverednek az emberek és mindenhol ugyanaz az egyenkatyvasz multikulti lesz, akkor könnyebb lesz.

Az Európai unió által végeztetett felmérés szerint az emberek 86%-a tartja magát csak nemzetinek, és csupán 14% említette meg első vagy második helyen, hogy ő európai (is).

Szóval a törekvés nyilvánvaló, de talán nem sikerül nekik, ha mégis, az még egy sok idő.

Remélem Magyarországon mindig marad elég kuruc hazafi, akik ellenállnak mindenfajta birodalomba olvasztási kísérletnek!

Jobb az ha a főbb népeknek saját országuk van, mint az egyenkatyvasz.

Amúgy különben is az összes (látszólag) internacionalista, globalista eszme, csupán valamilyen hatalom nacionalizmusát, hatalmának növelését szolgálja mások felett.

Katolicizmus -> Vatikán
Kommunizmus -> Szovjetunió
Globalizmus -> Amerikai Egyesült Államok

De persze Tel-Aviv és Brüsszel sem marad ki a játékból.

Ebben az évszázadban valószínűleg kitalálnak valamit a kínaiak is, kezdenek elég erősek lenni hozzá.

2013.01.08. 12:32:39

@Csehszlovák Kém: érthető pedig, de ha akarod, lerajzolom.

a lényege annyi: a fennálló adatokból nem lehet arra következtetni, hogy a magyarok többsége rabló ösztönökkel rendelkezne. Ha mégis ezt állítod, ferdítesz. Ilyen egyszerű.

Semmi sem légből kapott: a történetem a családomról igaz, mongolozni te szoktál és Slota, és erkölcsileg is te ítélkezel egy teljes nemzet felett, ami tipikus rasszista szokás.

Ööö 2013.01.08. 12:33:02

@Csehszlovák Kém: Ám legyen. Sok sok éves kutatómunka alapján megírt és citált mű szerzőjének neve; Adolf Árbrahám. Ez önmagában csupán azt jelenti, hogy a perspektíva adott, és a családi eseményeket figyelembe véve ez nem is meglepő. A művét nem olvastam, de ettől függetlenül rettentően sértőnek gondolom, hogy erkölcsi magasságodból lazán, több mint 5 millió embert lecsicskázol.
Aztán. Ordas csúsztatás, hogy az Afganisztáni részvétel valójában önkéntes lenne. Ha a kormány nem küldene katonákat, azonnal politikai esetleg gazdasági retorzió lenne az eredménye. Igen, az USA részéről. Röviden összefoglalva, erő pozícióból, zsarolással kikényszerített részvétel. Vannak akik párhuzamot látnak a II.vh-s részvétel és e között. Vélhetően Te nem fogod.
És végül. "a magyar lakosság nagy része utolsó tolvaj módon szétlopta a hátrahagyott zsidó vagyont, amit még előtte szépen le is pecsételtek: „a magyar nemzet nevében” – kemény, mi?"
Nem tudom szó szerint idézni Yehudi Menuhin megjegyzését, miszerint "a népem sokat tett azért, így viseltessenek iránta". Tehát, első körben a józan ember a háza előtt sepreget, és ha ott mindent rendben talál, akkor néz távolabb. Nekem úgy tűnik, Te nem akarsz sepregetni. Egyébként, a sok-sok évi kutatómunka és megírt remek könyvek után meg tudnád nekem mondani, hogy a sztálini éra milyen veszteségeket okozott a zsidó diaszpórában?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.08. 12:33:08

@Csehszlovák Kém:
A kormányokat ugyan nem a nép választja, hanem csak a parlament.

Kormányt választó szavazólapot senki sem kap.
süti beállítások módosítása