svk_hun.jpg

A csapat, amelyik mindig jövőre jut fel. Kezdjük megsajnálni déli szomszédunkat, Mongóliát, ez nem lehet igaz! Végül kiraktátok azt a rasszista hokikapust is, aki niggerezett és csöcsörészett Amerikában, már nem emlékszem a nevére, de szép döntés volt! Eközben Szlovákia kétszer is legyakta Csehországot, jöhet a Vb, meg kell nyerni.

Mi, szlovákok szintén mélyen megosztott társadalom vagyunk – a hoki mentén. Sokan vagyunk, akik szeretnének végre látni egy kicsit egzotikusabb Vb-t, mindig Kazahsztán és mindig Olaszország, két unalmas, agyonnézett csapat. Komolyan sajnáljuk, hogy olyan csapatok, mint Magyarország, Japán, Dél-Korea, Nagy-Britannia nem jutnak soha fel az elitcsoportba. Vagy legalább ha a döntéshozók kibővítenék a csoportokat ezzel vagy másik négy csapattal, mindegy is, az elitbe mindig nehéz feljutni. Csak ne kellene már megint Kazahsztánt és Olaszországot nézni!

Amikor meghallom, hogy már megint a harmadik helyen végeztetek, ilyenkor mindig elképzelem, hogy azon a szinten vagytok, ahová mi mindig tartoztunk, előfordulhatna akár az is, hogy egy kicsit érdekesebbek lennének a csoportküzdelmek, vagy ha valamelyik csapat ezek közül nagyon gyenge, az sem baj, ha valami már nagyon szar, az még lehet akár OK is. Persze, hogy komolyan vegyünk titeket, ahhoz azért elég gyengék vagytok, de például teljesen megnéznék egy éles meccset a japókkal végre, vagy játszhatnánk újra egyet a mongolokkal, noha a legmagasabb kategóriába nyilván soha nem fogtok feljutni.

Dehogy gúnyolódok, szeretem a magyar sportot, kár, hogy olyan sportágban vagytok eredményesek, amelyeket sokan nem követnek, de én mindenről tudok. Vajon Kásáséknak ne lehetett uncsi sokadszorra kitömni a románokat vagy a görögöket? Vagy Egérkének mindenkit leúszni 15 másodperc előnnyel? Komolyan gondolom, ha minden évben ugyanazokat a csapatokat kell nézni, ez néhány év alatt rendkívül unalmassá válik, ráadásul ha bevennénk titeket az elitbe, talán felnőnétek egyszer végre már ti is a feladathoz, ki tudja. Szégyen volt ahogy 2009-ben viselkedtetek az elitben, a legtahóbb szurkolótábor ti voltatok, hallom, volt már ezekből baj és zárt kapu mostanában is.

Pedig micsoda meccsek lennének, Szlovákia-Magyarország, Csehország-Japán, wow, talán kicsit lassabb korcsolya, de pikáns, mert az újoncokban mindig ott van a meglepetés ereje, mint a jamaicai bobcsapat vagy Erik, az angolna! Még mielőtt: tiszteljük ám mi a múltat is, például Nagy-Britannia olimpiát is nyert, ez nem lehetett egy véletlenül kicsúszott eredmény, ott kérem, hatalmas tradíció létezik, szívesen látnánk a szigetországiakat is a Vb-n!

Aztán vannak olyan szlovákok is, akik szerint az aktuális csoportfelosztás teljesen rendben van. Azok az országok, amelyek lifteznek az elit és a B-kategória között - Ausztria, Szlovénia, Kazahsztán, Olaszország - nem tudnak semmi extrát mutatni. Ugyanakkor az örök harmadik mongolok, vagy Japán és Dél-Korea mutatott játékban és eredményeket tekintve is még a liftező négyes alatt vannak egy osztállyal. Ha feljavulnának, miért ne, de jelenleg egyszerűen nincs mit keresnetek az elitben, a szlovákok, a csehek, a kanadaiak és a finnek között. Aki egzotikus hokit akar nézni, az játsszon a playstationön, ennyi.

Persze, láttunk mi már szoros meccset ezekkel a csapatokkal, cseh-japán 5:3, szlovák-magyar 4:3, emlékeztek biztosan. Elmondom, mi a pálya ilyenkor. Egy elitcsapatnak egy ilyen mérkőzés előtt konkrétan két lehetősége van: 1. a mérkőzés esélyese teljesen komolyan veszi a meccset, jobb teljesítményt nyújt minden szinten, az egzotikus ellenfél felkészülési meccsen jár. Az első harmad után hét góllal vezet, a hátralévő időt nincs értelme lejátszani sem. 2. a mérkőzés esélyese félvállról veszi a meccset, mindkét csapat mintha tréningen lenne, sok hibával játszanak, gólok mindkét oldalon hullanak és kiegyenlített a mérkőzés és nem hiszünk a szemünknek, ez mi ez?

Persze, tisztában vagyok a tényekkel, amíg a FIFA nagyjából 205 tagállammal rendelkezik, addig az IIHF 47 országban van jelen, a hoki nem terjedt el a világon annyira, mint a labdarúgás. Arról nem is beszélve, hogy a tagállamok csapatai közötti színvonalkülönbség - óriási. Nézzetek meg a youtube-on egy dél-afrikai-izraeli vagy görög-ír hokimeccset, azok a játékosok már annak örülnek, hogy nem buknak fel korcsolyázás közben. Egy ilyen csapatnak Szlovákia vagy Kanada hintene vagy ötven gólt. A példák extrémek, az esetleges csoportbővítést a második legjobb csoportküzdelmekkel kapcsolatban értem, ahol ötvenet már nem, de tizet simán üthetünk.

Csak történjen már valami előrelépés végre, mert ahogy olvassuk, önti a közpénzt a Fidesz most rendesen a magyar jégkorongba, kiemelt sportág lett nálatok, csak eredmény nincs, ez frusztráló lehet fent is lent is, Kurtz ezredes pedig ezredszer is leírja, hogy a magyar hoki fejlődése töretlen, pompás. A végére még akartam valami vidámat, szerencsére olyan csapatok jutottak tovább, amelyeknek szép és üde himnuszuk van, csak a puszta népének Turulja köröz még magasztosabban és pátoszosabban a végtelen kazah és azeri sztyeppék felett.

Nézzetek hokit:

2013 április 20. Pozsony, Szlovákia-Csehország 3:0

2013 április 18. Prága, Csehország-Szlovákia 2:3 

57 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr575236960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.04.21. 10:51:38

Ennek a cikknek mi értelme van azon túl, hogy gúnyolódsz a magyar hokin?

Addig, amíg a kommancsok alatt Csehszlovákiában ez volt a kirakatsport, Magyarországon 4 csapat volt, akik szabadtéren játszottak. Nem vagyok se Orbán-, se Fidesz szimpatizáns, és nem értek egyet a "látványsportok" pénzelésével addig, amíg pl. nincs elégséges orvosi ellátás ebben az országban. De amit az elmúlt két évben nálunk a hokiba "önöttek", az kutya fasza ahoz, amit a csehszlovákok költöttek/költenek a hokira.

Rosszalvó 2013.04.21. 11:14:19

Szlovi, mi nagyon szeretünk téged édesanyáddal együtt.

Max Cuda 2013.04.21. 11:48:38

de mi rendezünk VB-t a retek szlováknyikok meg nem

kifordított nagyanyó 2013.04.21. 11:48:41

Neked identitászavarod van...

KKZZ 2013.04.21. 11:51:28

Elmészteajóbüdös...

Max Cuda 2013.04.21. 12:09:03

ez csak egy szimpla hír, fel sem figyelünk rá annyira hétköznapi és megszokott nekünk magyaroknak, a magyarok megint taroltak a világversenyeken!

a szlováknyikok is biztos nyerik sorra az aranyakat valahol csak nagyon jól titkolják :) szegény szlováknyikok nem sok sportban eredményesek kb iraellel vannak egy szinten. Szomorú dolog ez...:'(

sportgeza.hu/sport/2013/04/21/gyurta_ezustermes_elhunyt_baratja_emlekversenyen/

Mohamed 2013.04.21. 12:12:43

Hehe
értem én hogy a jégkoronggal jössz mindíg(ez legalább annyira unalmas mint a divízió 1es mérkőzések évről évre)
mert ez az egyetlen sportág amiben egyáltalán valamit képesek vagytok felmutatni,de még így sem tudják oadakinn mi a tököm az a szlovénia khm szlovákia, főleg annak a fényében hogy az olimpiai bajnok és 6szoros világbaknok cseheket képesek összekeverni kint a nagyvilágban a tótokhoz hasonló kecskebaszó csecsenekkel, baszki ha a csehekről nem tudják hogy miaz akkor titeket melyik banánköztársasággal kevernének össze Kiribatival? Kelet-Timorral?

Na de nem leszek ilyen gonoszkodós ma,
hiszen lássuk be minket sem találnának meg elsőre a gyéren oktatott amerikánusok a térképen még akkor sem ha kéztszer akkorák vagyunk,több technikai és kultúrlális vivmánnyal áldottuk meg a világot és a történelmünk is bővebb annál,minthogy egy egy söralátéten vagy SMS-ben elférjen, hiszen a nem túl acélos amerikai oktatási kultúrában nem igazán észlelik az ilyen külömbségeket.

Így vegyük csak sorra szépen akkurátusan hogy ti mely sportágakban és tornákon értek el világ sikereket és mi melyekben.
Nos akár hogy is erőltetlem nálatok csak a jégkorongot találtam, hmm valóban illusztris társaság az ahol a mezitlábas tótok leledzenek, emelem kalapom,bár az olimpián még semmi maradandót nem alkottatok ezen sportágban, igen ennél még a britek is jobbak nekik legalább az az egy megvan.
És hát azokon a fránya világbajnoki tornákon sem vagytok már a régiek(mitörtént, lerohadt a tökötök?)hazai rendezésű vb-n 10. helyen zárni baszod mi legalább a hazai közönség előtt összekaparunk egy dobogós helyet,
az hogy 1 évvel késöbb befújt titeket a szél a döntőbe olyan mint a mi sapporói csodánk, nem több nem kevesebb, minden estre szép gratis meccs volt az oroszoknak(nyílván ők is úgy érezték hogy csak egy tréningen vesznek részt) és még csak azért sem vertek pofán titeket mert lenyúltátok a zászlójukat és rátettetek egy át színezett magyar címert. Valamint ahogy halloom mostanában az utánpotás is akadozik nálatok rendesen mint a németeknek kurszknál.Na rólatok ennyit.

Na akkor rólunk: neeem, nem az arany csapattal jövök a focink szép volt de rég volt meg külömben is ezen sportágban olyan maradandót alkottunk ,hogy nyugodtan meg pihenhetünk egy fél évezredre komolyabb foci eredmény nélkül.
Jöjjön inkább az olmipia,na pont emiatt röhögtem fel annál a résznél, hogy "kár, hogy olyan sportágban vagytok eredményesek, amelyeket sokan nem követnek" nos alap esetben igazad is lenne de az olimpiai tornák momentán a foci vb-nél is nézettebbek és szorosabban nyomon követettek. így mindenki láthatja minden 4 évben hogy mi vagyun az egyetlen 50 millió alatti népességű ország amelyiknek csak úgy hullik az arany a legkülömbözőbb sportágakban és mindíg hazajövünk legalább tíz éremmel de összejön a 18 is (legalább ennyivel ismertebbek leszünk)titeket viszont sehol sem látni, és akkor még nem említettem a kézi és vízi labda sikereket és sok egyebet.
Na de látom ez így sportszerűtlen megközelítés tőlem
Hiszen nektek a téli olimpia a hazai pálya,akarom mondani lenne,
hisze 2010ben 3 nyamvadt éremmel kullogtatok haza.
Azt is miben szereztétek? biatlonban bazmeg na az tényleg egy olyan sportág amit nem követnek nyomon még a téli olimpián sem (Risztov Évit legalább megjegyezték egy életre).
Pedig az ember úgy gondolná hogy egy olyan népség aki a hegyekben bassza a rezet (vagy a kecskét) ha épp nem egy történelmi kultúrnemzet vagy egy szovjet bábállam provinciája annak egy téliolimpián legalább úgy kéne szerepelni mint nekünk magyaroknak egy nyárin.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2013.04.21. 12:25:39

Jobbosok, ne bántsátok Csehszlovák Kémet, ő a legjobb ügynökötök. Ha naponta írna, és több emberhez jutnának el az írásai, egy éven belül nem maradna liberális Magyarországon egy sem.

Max Cuda 2013.04.21. 12:42:44

huhhuu ütős riposzt volt!!! asszem a szlováknyik éppen most vágja az ereit szégyenében mert ez csúnya nagy alázás volt kis népére nézve

2013.04.21. 13:18:32

@RAMBO: ennek a cikknek az az értelme, hogy nyilván sokan elküldik majd a szerzőt a picsába (ne legyen kétsége senkinek, index-címlapos lesz ez is), és akkor majd mutogat, hogy jaj, a sok primitív náci.

Erről szól az egész blog, semmi másról.

2013.04.21. 13:19:14

@kifordított nagyanyó: hogy lenne identitászavara? Vagy az zavart meg, hogy magyarul ír?

petraeus 2013.04.21. 13:48:42

Szomoru, hogy meg ebbe is belekevered a politikat, es a fruszracioidat.
Nem jutottunk fel, es ha feljutunk is valszeg rogton megyunk vissza, ez van, de a csapat egyre jobb, kuzdenek hajtanak a fiuk, ezrek mennek ki a meccsekre, mi ezzel a bajod? Nem csak a topon van sport, te is kimesz egy slavia-sparta meccsre es hol van ez az igazi focitol??
Emlekezz vissza hogy is kezdodott a blogod? A kis szlovak csapat kijutott a foci vb-re, a futottak meg kategoriaban, mindenki orult, te pedig nem irtal cikkeket arrol, hogy van-e ertelme egy ilyen szines vbnek, ahol szlovakiak, uj zelandok bohockodnak...

Rodzservaltersz 2013.04.21. 19:33:13

Remélem, kínok között hal meg, minél hamarabb, ez a geci szerző. Csodás lenne.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.21. 19:33:17

Az IHF nem tudom hány országban van jelen, de az IIHF tényleg 47-ben. Egyébként köszönjük, hogy ennyire figyelemmel kíséred a hokinkat. Sajnos az a rossz hírem van számodra, hogy a válogatott szereplésével mindenki elégedett. Jövőre meglesz a második EBEL-csapatunk, majd nézz tőlük meccset, mert lassan jobb bajnokság lesz az Extraligánál.
Ajánlok egy korrekt üzletet. Te végre megírod a posztodat a szlovákok olimpiai szerepléséről, és én esküszöm megnézek egy szlovák-akárki mérkőzést a vébén. Amúgy nem szoktam ilyesmit, mert közben NHL-rájátszás van, ami egy picit magasabb színvonalú a hokivébénél.

sztenke 2013.04.21. 19:33:35

Gyerekek, akinek ez a legnagyobb öröme vasárnap reggel, hogy lefikázhatja szülőhazáját (merthogy az úr bizony itt élt és alkotott jódarabig), azt nem basztatni kell, hanem támogatni.

Csak így tovább, kedves Kém, mutass (valszeg akaratodon kívül) görbetükröt a liberalizmus elé!:)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.21. 19:55:51

@Kurtz ezredes: Látod, nekem viszont jó hírem van, mert amikor tegnap meghallottam a hírt, hogy megint kazahsztán és az olaszok jutott fel, elszomorodtam, nektek jobban örültem volna! De hát ezt már leírtam a posztban, megint nem sikerült.

Az EBEL csapathoz gratulálok, az NHL-t pedig bátran nézd, tele van jobbnál-jobb szlovák és cseh spílerrel, tényleg láttad Chára és Visnovszky 2-2 gólpasszát szombaton? :) Kapcsolj a Boston meccsére, 2. harmadban vezetnek Jagr góljával, ez egyszerűen hihetetlen, de Chara is jól tolja ma. Na megyek, bontok is egy sört, egészségedre!

gabesz7004 2013.04.21. 19:56:15

Te kis faszszopó, hazaáruló provokátor!

Tudod mi ez:
Magyarország 8-4-5
Szlovákia 0-1-3

Menj hokizni! :) Mi jól megvagyunk az Olimpikon is!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.21. 20:10:26

@gabesz7004: Még jó, hogy lengőtekében nem hirdetnek olimpiai bajnokot, lehet oda is kiképezne a magyar állam közpénzen milliókból egy agyhalottat, hogy árányát nyeljen a nemzetnek? :)))

Olyan sportágakról beszélek, amelyek érdeklik is az embereket, pl: jégkorong!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.21. 20:12:24

@Csehszlovák Kém:
Nem láttam sajnos, magyar meccs volt. Bostont elvből nem nézek, de Jagrt idén rengeteget láttam ha ez megvigasztal. Legalább utólag javítsd ki már azt az IHF-et, ha egyből nem sikerült helyesen leírni.

Bálna_ 2013.04.21. 20:12:35

Jah, a szurkolásunkkal kapcsolatban sok kritika nem érhet, NHL-játékostól IIHF funkcionáriusig bezárólag mindenki áradozott arról, amit a MAGYAR szurkolóktól a lelátón látott-hallott. Hogy az utcán egy-két tót pofán lett verve, hát istenem, nem kell kötekedni. Sok kocsmában egymás mellett sörözött magyar és szlovák, aki normálisan viselkedik, azzal nem is volt semmi baj.

Szar lehet neked, szlovák kém... egy söralátéten elfér "hazád" történelme, a söralátét élén pedig a sportsikereitek... :)))

Husky Joe 2013.04.21. 20:14:27

Te ilyen nagyon okos gyerek lehetsz. Érdekes, hogy minket mongolnak tartasz, de azok a tatárok voltak. Valójában te ilyen suttyó gyerek lehetsz, hogy ilyen fentről le ejakulálsz ránk. Gondolom a túrót zabáló példaképeidre csattogtatod a fitymádat, hogy a rötyin kellemes perceket szerezz magadnak. Nem tudom, hány Nobel díjast adtak a tót kecskepásztorok a világnak? De valóban jobbak vagytok egyelőre a jégkorongban. Hány aranyat is hoztak haza 2012-ben Londonból a környező "birodalmak"??? Senki nem volt a néző téren. A csehszlovák hazádban igen szaros lehet a nyelved. Csőd vagy.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.21. 20:18:14

@Csehszlovák Kém:
Olyan csapatsportunk van amúgy, kézilabdának hívják. Ajánlom figyelmedbe pl az úszást is, ami elég népszerű, és Magyarország a negyedik legsikeresebb olimpiai résztvevő benne.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.21. 20:25:36

@Bálna_: A szlovák himnusz kifütyülésére gondolok és a görögtüzekre. Ez utóbbi nem való zárt csarnokba, míg az előbbi mindenhol tahóságnak számít, de hát tudjátok ti ezt, volt már ezért zárt kapus bünti nem is olyan rég, meg aztán, ha a románok tesznek ki egy magyargyalázó transzparenst, akkor fúdenagyon fel vagytok háborodva, ki érti ezt.

A söralátétet kikészítheted a magyar "hazád" történelmének is, kispajtás, mivel pont egyidősek vagyunk :)

@Husky Joe: Jan Slota után Orbán Viktor is megmondta: ázsiaiak vagytok! Egy betonfejű nacionalista nem kételkedhet e két csodás emberben!

Rich.mond 2013.04.21. 20:30:49

@Csehszlovák Kém: Khm, azért az úszás az egyik legnézettebb versenyszám az Olimpián. Tudod, Daniel D'urta aranya.
Vagy említhetném a tornát. Atlétika -szerinted a kutya sem nézi?

Szerinted a rönkúsztatást ki a bánatos fittyfene nézi? A kajak-kenu ezerszer népszerűbb sportág.

avionics 2013.04.21. 20:30:59

az olimpiáról is írhatnál pár szót...

Mystes 2013.04.21. 20:58:32

@Csehszlovák Kém: Nem tudom mi a baj "Ázsiával". MINDEN KIBASZOTT MAI EURÓPAI NÉP ÁZSIÁBÓL JÖTT, MÉG A GÖRÖGÖK IS.

De néhány hülye ezt nem tudja.

Sőt, még az amerikai őslakosok is Ázsiából települtek be Amerikába.

gabesz7004 2013.04.21. 21:10:04

@Csehszlovák Kém: Kész szerencse, hogy szlotákok olyan milliókat érdeklő sportágakban szereztek érmeket, mint szlalomkenu, vagy skeetlövés! :D Mi meg úszás, atlétika, öttusa, birkózás. És ezek csak példák voltak! Ennyi! :D

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.21. 21:21:23

@gabesz7004: @Rich.mond: @avionics: Felsoroltad az összes, bealvós sporttágat :) Komolyan, ennyi? Valaki nagyon elhitette veletek, hogy a hóttunalmas úszás, atlétika, a követhetetlen öttusa, és a már olimpiai számnak sem minősülő birkózás sok embert érdekel... :D

Ja, a kajak-kenut nem vették már ki?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.04.21. 21:26:36

@Csehszlovák Kém: én nem értem, miért gyűlölöd te ennyire a magyarokat. Vannak született cseh ismerőseim, szlovák barátaim, de ez a te habitusod nagyon szokatlan. Mitől vagy ennyire frusztrált? Kitől nem kaptál mit?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.21. 21:33:59

@RAMBO: Nem tudom, hol írtam volna olyat, hogy gyűlölöm a magyarokat, ezt a te projkeciódnak veszem, azon kívül, hogy reálisan látok egy helyzetet. Ja, hogy az én agyam nem mossák át? Én kérek elnézést, de ez a te harcod lesz, RAMBO :D

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.21. 21:57:53

@Csehszlovák Kém:
Nem tudom, hogy voltál-e már például az Egyesült Államokban, de ott az úszás a legnépszerűbb egyéni sport. A világ elég sok részén van versenyszerű úszás. Tradicionális (értsd: 1993 előtti) sportnak számít, akárcsak az atlétika, ami szintén eléggé népszerű a világ minden táján.
A vívás, birkózás szintén ilyen hagyományokkal bír, bár azt elfogadom, hogy ezek csak néhány országban ütnek meg komolyabb színvonalat. Megértem azt is, hogy a vízilabdát nem nagyon szereted, pedig az NHL-t kivéve teljesen ekvivalens a jégkoronggal, de szerencsére itt van nekünk a kézilabda, amely egész Európában nagyon népszerű, és rengeteg országban űzik magas szinten. Fogadd el, és akkor végre kaptál valami magyart, ami vetekszik a szlovák jégkoronggal.

Paraphone 2013.04.21. 22:19:35

Te kurvaélet, mennyien komolyan vették ezt a provokatív trollt. Nyugi, nem minden Amerikai Népszava, ami annak látszik. :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.21. 22:23:34

@Kurtz ezredes: Tévedsz, mint általában.

Az USA-ban nem az úszás a legnépszerűbb egyéni sport, és mint olyan nincs benne az első tíz legnépszerűbb sportágban sem! Sorrendben: 1. Futball, 2. bézból, 3. kosárlabda, 4. hoki, 5. soccer, 6. golf (egyéni!), 7. tenisz (egyéni!), 8. motorsportok, 9. wrestling, 10. harcművészetek.

A kézilabda esetében is optikai csalódás áldozata vagy, a válogatottak versengése valóban szignifikánsabban már népszerűbb eseményeknek minősülnek, és az a részállításod is helytálló, hogy sok helyen űzhetik már magas szinten, de ez még nem cáfolja azt, hogy reálisan nézve a kézilabdánál sokkal népszerűbb sportágak is léteznek Európában, most elsősorban Nyugat-Eu-ra gondolok - nem a senkit nem érdeklő kelet-eu-ra - ahol a foci, a rögbi és a kosár népszerűsége is veti a kéziét. És akkor olyan sportágakkal mint a tenisz, Forma-1, rally-versenyek, petanque (FRA-ban!!), kerékpárversenyek, motorversenyek még össze sem hasonlítottam. A kézilabda Németo-ban, Spanyolban, Franciában rendelkezik a legjobb bajnokságokkal, de ezen országok mindegyikében a fent említett sporttágak mögött kullog, vajon ez az infó, mit árul el a sportág általános népszerűségéről?

Au 2013.04.22. 11:22:40

Szegény CSK bogggolása egyetlen hozadékkal jár, a szlovákok is kapnak negatív kommenteket - pedig ezt a "blogot" ez a nemzetétől elfordult zsigerlibsi készíti - amolyan odakozmopolitikusként - az egyetlen érthetetlen, pontosabban sajnálatosan érthető, hogy a hvg és az index képes újságírónak tekinteni a szélsőségesen elvakult szerzőt. Kérem a kommentelőket, a szlovákokat ne szídják, szegények nem tehetnek arról, hogy ez a trollhuszár a nevükben "értük" ír - ha tudnák, szerintem egy hokiütővel alaposan kicifráznák, mert - bármennyire is ebben a tévképzetben kéjeleg a szerző, a szlovákok és a magyarok között sokkal kisebb és kevesebb a feszültség, mint árokásó úr szeretné. A poszthoz is írok, mert még kimoderál a szólásszabadság harcos védelmezője - szereintem is szánalmas mongolozni és tapsikolni a nem feljutásnak plussz a szomszéd hokijával dicsekedni. CSK, tudsz te egyáltalán korcsolyázni? Vagy csak sörkorcsolya?

gabesz7004 2013.04.22. 11:22:52

@Csehszlovák Kém: Nem, nem soroltam fel. Mondjuk a sportágakhoz éppen úgy állsz hozzá, mint a népekhez. Megtagadod az eredeti olimpiai sportokat (hazád), s imádsz egy újat. Igazi hazaáruló vagy. Rendes országban kötélen lógnál.

petraeus 2013.04.22. 11:23:19

Nem az a gond, hogy alazod a magyarokat es Magyarorszagot, a kritika jo dolog, bar az, hogy te "realisan latod a helyzetet az azert eleg durva", hanem az, hogy ezt osszehasonlitgatasokkal oldod meg. Ez a bezzeg a szlovak jegkorong, meg bezzeg a cseh tarsadalom, meg bezzeg a cseh szurkolok tipusu szosszeneteid idegesitoen szubjektivek es tendenciozusak. Ird le, hogy mi a bajod ezzel meg azzal, de csak akkor hasonlitsd ossze a mi kis kelet europai shitholeunkat a te kis kelet europai shitholeoddal ha kurvara biztos vagy a dolgodban. Aki egy picit is tud a cseh/szlovak tortenesekrol az hangosan rohog a hazugsagaidon, mert kurvara nyilvanvalo, hogy a neked kellemtlen cseh/szlovak torteneseket elhallgatod, ugyanugy, mint a neked kellemetlen pozitiv magyar torteneseket.
Egyebkent meg engem az is zavar, ha kifutyulik a szlovak himnuszt, meg az is ha az RMDSZt etnikai terrorizmussal vadoljak egy holland-roman meccsen...
Egyebkent meg volt szerencsem megnezni a tavalyi szlovak-orosz hoki meccset Pragaban egy jo nagy sorsatorban, es bizony a cseh/szlovak szurkolok nem birtak ki, hogy ne szoljanak be, ne fujjoljanak az orosz szurkoloknak amikor -azok orultek egy egy golnak, ment ott a moocskos ruszkizas, kifutyules, anyazas, es nekem is szolt mar be cseh kollega, hogy mi a faszert szurkolok az oroszoknak az EBn... Pelda mindenre van, de ezekbol csak te krealsz tendenciat.

Es a kommentloknek, CSK nak irasai alapjan, koze sincs a liberalizmushoz, sokkal inkabb az intolerans, gyulokodo etnocentrizmushoz, csak CSK balrol eri el ugyanazzt a szart amit a kommentelok jo resze jobbrol, a vegeredmeny ugyanazz, egy antidemokrata, antiliberalis intolerans fasz.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.22. 11:23:26

@Csehszlovák Kém:
Egyébként, hogy ne csak folyton vitatkozzunk, örülök, amiért bennünket szívesebben látnál A-csoportosként a másik két tucatcsapat helyett. Legalább lesz végre hangulat is. Öt éven belül ott leszünk, ne aggódj!

Ha pedig a két évvel ezelőtti magyar-olasz irama nem tetszett nektek 2002-vel, akkor tudom ajánlani ezt:
www.youtube.com/watch?v=xoUZ03TGWok

2013.04.22. 11:23:37

"@Csehszlovák Kém: "Ja, hogy az én agyam nem mossák át?"

pedig nem is kellene hozzá sok víz.

De legalább már értem, miért Csehszlovákiába emigráltál Svájc helyett. Ott szar a hoki.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.22. 11:23:47

@Csehszlovák Kém:
Ja bocs, én az USA sportéletét kb az egyetemi sportra értem. Teljesen igazad van, a golf meg a pankráció tényleg hatalmas sportok, kb mint a fókaorron labdázás.
Próbáld meg egy kicsit komolyabbra venni ezt. A kézilabda nagyjából a kontinens második legnépszerűbb csapatsportja, a jégkorong meg a kosárlabda nincs messze tőle, de ha összeszámolom az összes helyet, ahol elég magas színvonalon űzik (Franciaország, Spanyolország, Németország, Dánia, Norvégia, Izland, Svédország, Lengyelország, Belorusszia, Oroszország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Magyarország, Szerbia, Montenegró, Románia) kicsit több lett, mint a kosárlabda. A rögbit remélem viccnek szántad, kb van 2 kontinentális ország, ahol egyáltalán szóba jön, mint sportág, az egyik pont a legjobb kézilabdában.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.22. 11:38:33

Ne hagyjátok abba srácok, a magyar soviniszták névsorolvasása jobban sikerült, mint gondoltam :D

Töksi 2013.04.22. 14:00:48

@gwr: ne bántsd a svájci hokit! Stabilan az elitben szerepelnek. Ráadásul az utolsó 5 VB közül 4 alkalmommal a szlovákok előtt végeztek... szóval nem rossz az a svájci hoki ;-)

Zigi 2013.04.22. 16:57:22

Kézilabda EB selejtező

4. csoport

Szlovákia - Magyarország 24-28
Lettország - Szlovákia 28-24

Ez is van olyan népszerű sportág, mint a hoki. Tényleg mikor is voltatok utoljára világ- vagy Európa-bajnokságon?

ottomoll 2013.04.22. 19:28:39

@Töksi: Ne bántsátok a kémet! Nehéz időszakon ment keresztül az utóbbi időben. Ott volt rögtön tavaji olimpia, ahol a szlovák csapatnak mindössze egyetlen ezüstre futotta, miközban mi dúskáltunk az aranyérmekben.(Sebaj van elég arany a Szlovák Érchegységben :)))
A vb selejtező sem egészen úgy alakult ahogy a kém elképzelte: a magyar válogatott egyenrangú félként lépett fel a románokkal és a törökökkel szemben is, és 6 mérkőzés után Hollandia mögött a második a csoportban, miközben a cseh és szlovák válogatottak a 3.-4. hely környékén tanyáznak igazi favorit nélküli csoportjaikban.
Maradt neki az, hogy az igazi hagyományok nélküli magyar hokit ekézi.
A szlovákok meg legyenek boldogok ezzel az európától teljesen idegen sporttal, amiben egyáltalán képesek voltak valamit felmutatni, mert más sportágakban nem futotta sokra...

Husky Joe 2013.04.22. 23:44:54

@Csehszlovák Kém: Amikor mi már nép, majd nemzet lettünk, ez a tótnak nevezett valami valamikor a 15-16 században kezdett el lélegezni. Addig semmi nyoma nem volt annak, hogy "szlovák". Valami fehér horvátok voltak itt. A másik, hogy meg sem közelítette a Kárpát-medencét cirill és metód, amit gyorsan úgy ajnároznak Felvidéken, hogy minden tirpák hanyatt vágva beleélvez a saját szájába. Ciril betűvel és ortodox vallással kellene rendelkeznetek, ami kurvára nem jött össze és nem igazolja a nagy szláv testvérrel való közösséget. Ebből is látszik, hogy vallást is kellett lopnotok. Érdekes, hogy egy tatárjárás után fenn tudott maradni ez a tót. Valami nem stimmel.
Kíváncsi lennék, ha nem könyököltünk volna be a Kárpát-medencébe, most ott lenne a tót, mint a dák vagy a vízi gót. A tatár, oláh, török, rác szemvillanás alatt felzabálta volna fitymacsattogtatás közepette. Még a túró se érett volna be. Elég korlátolt és tájékozatlan vagy abban, hogy mit szoktunk elviselni, ha a Magyar himnusz alatt az oláhok fütyülnek. Én is ugráltam a slovan pályán a tót "himnusz"-nak háttal 1999-ben. Akkora csirák voltatok. Ha mi gyalázkodunk akkor izom felháborodás, meg smrt madarsko. Eléggé szűk látókörű vagy. Csőd. Rabszolgának sem vagy jó.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.04.23. 08:11:27

@Csehszlovák Kém: Nem hiszem, hogy bármiféle harcom lenne veled. Rögzítettem egy tényt: ez a bejegyzésed semmi másról nem szólt, mint hogy gúnyolódsz a magyar hokiválogatotton.

Valamiért idekevered a látványsportok támogatását, amire megjegyeztem, hogy Csehszlovákiában 40 évig volt kirakatsport a hoki, a magyar támogatásnál legalább két nagyságrenddel többet költöttek rá.

Ennyi volt a megjegyzésem, amire nem válaszoltál. Minden (másnak szóló) kommented gúnyolódás. Ha nagyon őszinte akarok lenni, a stílusod nem sokkal különb egy bármilyen ultráénál.

Pedig ez a blog nem így indult. Az elején még voltak egész értelmes postok, ahol arra mutattál rá, hogy a magyar kormány mennyire hülyén csinál bizonyos dolgokat, és a szolvák ezzel szemben meg mennyire nem. Hogy a hepciáskodó nacionalizmus mennyire ostoba.

Mára azonban ez a blog nem lett több egy hepciáskodóan szlovák nacionalista blognál. Más szavakkal: leereszkedtél a szélsőségesekhez, és hasonlóvá váltál hozzájuk. Oda a blogod valaha volt hitelessége - szardobáló csatatér lett.

Szóval ez nem az én harcom. Nem is az én terepem. Ez a te harcod, cimbi, ha ki akarsz egyenesedni, akkor el kellene kezdened megkeresni, hol ment félre ez az egész. Mert vagy nagyon félrement (és akkor a blog elejét értettem félre) vagy ezt akarod, de ez nem az én műfajom. (És az ide irogató fickók többségének szemében és szélsőségesen liberális faszinak számítok - ezt csak azért írom le, mert még a megítélésemben is borzasztó nagyot tévedtél.)

Husky Joe 2013.04.23. 10:56:31

www.youtube.com/watch?v=0Xu5ew-uVAQ

Emlékezzetek. Ez a szerénység ne továbbja. A gól, ami nem gól. Az elején. ppfffffff. Ultra gagyi, egyenesen szánalmas. ladislav Nagy az "echte" szlovák gyerek. Úgy, mint andrej Mészáros. A tót kézilabda válogatottban pedig Gabriel Vadkerti. Ettől folyamatosan libabőrös leszek.

平八 2013.04.23. 10:56:31

Most azt, hogy megint a mi fikázásunkról szól az egész és a mások ajnározásáról, az dolog.
De az, hogy már nem csak a magyarokat, hanem direktbe lefikázod azokat a SPORTOKAT, ismétlem, SPORTOKAT (velük együtt azokat az embereket, akik sikereket érnek el benne, akik támogatják, nézik, művelik, szeretik, tisztelik), amikben eredmény térünk el, az a tiszteletlenség netovábbja. Ez amúgy nem sokban tér el a zászlóégetéstől és zsidózástól, amit úgy szeretsz felhánytorgatni nekünk, szóval a csúsztatás és kettős mérce ötvözetének egy olyan mutációját űzöd és pofátlanul, hogy inkább neked kéne szétnézni a saját házad táján (ha már hazád nincs). Ha meg annyira szereted a jégkorongot, szívesen feldugok a seggedbe egy hokiütőt. Fórumtali? Még mindig semmi konkrét? :) Ejnye...

2013.04.23. 14:32:27

@RAMBO: "és akkor a blog elejét értettem félre"

ez áll közelebb az igazsághoz. Lehet, hogy "szélsőségesen libeális" vagy, vagy mások annak tartanak, de ez a blog már kezdetektől nem liberális-konzervatív vagy demokrata-náci szembenállásról szól, hanem egy kis mitugrász trollról és vele szemben gyakorlatilag mindenki másról.

Persze el kell ismerni azt is, ami zseniális benne: soha, semmilyen körülmények között nem tudtam elképzelni, hogy bárkivel szemben is Semjén Zsoltot tartsam szimpatikusabbnak, ő el tudta érni.
Ahogy az Index címlap is összejön neki tízből kilencszer.

Turhoparaszt 2013.04.24. 15:04:20

Baszki, kém, alulmúltad még önmagadat is :)

HAnonymus 2013.04.28. 11:36:49

Egyre kevésbé tudom hova tenni ezt a blogot. Mi volt a célja ennek az írásnak?
süti beállítások módosítása