Untitled.jpg

Magyarországot már csak az európai (Eu) magyarok menthetik meg. Video a hajtás után.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr285568540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nevem Senki 2013.10.14. 22:00:30

Totál igaza van. A teljes futball és sportújságíró "szakma" dilettantizmusát mutatják a feltett kérdések. Ahelyett, hogy ráharaptak volna a mondanivaló lényegére, buziskodnak. Szerettem volna azt hinni, hogy a beszéd hatására lesz végre valami változás, de a feltett kérdések kiábrándítottak.

A nevem Senki 2013.10.15. 10:27:09

@Csehszlovák Kém: Nem mertem meghallgatni de addig cukkolt a haverom, hogy gyáva vagyok, hogy meghallgattam. Ez a pali egy troll.

Töksi 2013.10.15. 10:27:20

@Csehszlovák Kém: ezen én is megfeküdtem... :-)
Ez a Bognár a sok hülye magyar "szakember" között amúgyis a leghülyébb (nagy versenyben Várhidivel) de hogy ezt fokozni is tudja, azt már nem hittem :-))
A legnagyobb pofával külföldi-ellenes, mit művelt Souza-val, Monizzal... de szerintem ezeknek a táskáját sem vihetné ez a szerencsecsomag. Na az ilyeneket és a hozzá hasonlókat kell eltakarítani a picsába, nem csak az MLSZ, a tévéstúdiók, de a legutolsó falusi focipálya környékéről is, különben Szalai szavai pusztába kiáltott szavak maradnak... Méghogy tésztásgyuri legyen a kapitány... őrület...

excopp 2013.10.15. 17:33:54

ha megnézitek az elmúlt 25 év szövetségi kapitányait, mindenki volt már itt, aki számít:
külföldi külföldi, (Koeman, Matthaus) külföldi magyar (Jenei I)
legenda (Puskás)
klub sikeredző(VerebesJ)
- ez kevés
- teljesítmény és építkezés és képzett edzők (legalább olyanok, akik min 1 idegen nyelven is beszélnek)
- a gondok mélyebben vannak...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.15. 17:39:33

@excopp: ez kamu érv, nyilván a fos 442 cikkből maradt meg benned.
ezek általánosító kategóriák, azért mert volt itt két semmit korábban nem mutató külföldi, még nem kell őket elfelejteni. tény, hogy a magyar edzői kar képtelen kitermelni 40 éve nemzetközi eredményt elérő edzőt ezért csakis külföldről kellene hozni valakit, ha már.

Amúgy, az alapprobléma nem az edzői szinten van, elmondta világosan Szalai tegnap, nem figyeltél? Amíg játékosaink nemzetközi szinten nem teljesítenek, lehet itt akár a Murinnyó vagy a Gardiola is a kispadon, nyerő csapatunk nem lesz.

Van egy rossz meg egy jó hírem: hosszú távon is nagy szopás a magyar focival foglalkozni - kiestünk az eu-i futballtérképről és esélyünk nincs visszajutni - de még a legjobban akkor jársz ha szurkoló vagy, mert nem kötelező nekik drukkolni.

Muhammad Balfas 2013.10.15. 18:51:17

Szalai nyílt kiállása, és őszintesége becsülendő.
Tulajdonképpen én is ezeket szajkózom már elég régóta. A válogatott játékosainak többsége egyszerűen nem játszik azon a színvonalon év közben, hogy elvárható lenne tőlük a tartós siker olyan csapatokkal szemben, amelyek játékosállománya komoly klubcsapatokban edződik. Ennek fényében a török és román csapattal szemben összegyűjtött 5 pont is csodaszámba megy.
A Szalainak feltett-többségében -ostoba kérdések pedig jól mutatják a hazai sportújságíró szakma színvonalát is. Csak az a szerencséjük hogy ezt nem gólban mérik...

excopp 2013.10.16. 09:52:00

@Csehszlovák Kém:
- Szalai nyilván fontos dolgokat mondott, viszont semmi olyan ÚJAT, amelyet eddig ne tudtunk volna, a megoldással viszont adós maradt ( a magyar labdarúgás egésze gondjának megoldása biztos nem az ő egyedüli reszortja)
- az 1986-os VB szereplés után Végh Antal adta ki 750ezer pldányban a Gyógyít6atlant, abban nagyon fontos az az elem, hogy kontraszelekció működik (amely nem a játékosok bűne)
- ha egy Fradi hátvéd 1997-ben évi 90 MFt-ot kereshetett, akkor azt mondom, hogy még csak nem is biztos, hogy pénzkérdés
- Szalaiban és korábban Husztiban az az újdonság, hogy rájuk odafigyelnek, pedig az elemzések a Népsportban (sic) már az 1970-es évek közepétől megjelentek, de semmi sem történt
- és sajnos évek óta (egész pontosan 1986) én ezt a játékot magyarfoci néven említem...
- de ettől nem vagyok boldog

Muhammad Balfas 2013.10.17. 12:47:52

@excopp: Nem hinném hogy Szalai "reszortja" lenne megoldani a hazai labdarúgás strukturális problémáit.
Neki az a dolga hogy klubcsapatában top formában legyen és a válogatott rendelkezésére álljon.
Valamiféle megoldást egyébként kínált,de ezt szerintem csak kínjában mondta. Hozhatunk mi ide akármilyen top edzőt, sajnos szarból nem lehet várat építeni, akármilyen jó is a kőműves..
A Végh féle könyv (Gyógyít6atlan)pedig sok igazságot tartalmaz, de azért orbitális ökörségek is vannak benne. Éredemes elolvasni a válasz könyvet is. Pl. a széles körben elterjedt "tésztás" dolog egyszerűen hazugság, illetve rosszabb: féligazság. Annyi történt hogy az ebéd végén mindig édes kifőtt tészta volt a desszert. Ebből hozta ki Végh azt, hogy csak tésztát ehettek..
Abban egyetértek hogy az egész züllés már Nyilasiék alatt elkezdődött.
süti beállítások módosítása