norev.jpg

1956-tól Bajáig: "Csakis a kulturált és művelt nép lehet szabad, csak neki lehet jó kormánya. A forradalmak egymásutánjától vérbe borult műveletlen nemzet nem vívja ki szabadságát és jogait, és rövid idő elteltével ismét kijátszatik és önkényuralomba visszataszíttatik."

Van abban valami szemet gyönyörködtetően muris, ahogy tapsikolnak a fidesznyikék a kamu-videofelvétel kapcsán. Még ki sem hűlt a gulyáságyú, még el sem szenesedett a tüzifa, a két kiló sem került elköltésre, de már azon megy a jobboldalon a parti, hogy hej, de beszopta „a baloldal”. Kedves, máskor az általánosításra olyan érzékeny jobboldali érzelmű polgártársak, álljon meg a tüzifás autó már egy pillanatra. Néhány embert jégre tettek, ezt senki nem tagadja, az igazi cumit politikai pártotok, a Fidesz kapta be tövig, amikor a második választási fordulót meg kellett ismételni!

Persze, hogy erről már senki nem beszél, kellett ez a nevetséges eset. (Cui prodest?)

Van abban valami szemet gyönyörködtetően szánalmas, hogy a jobboldali kampány most ettől az amúgy igencsak pitiáner esetből merít energiát, mindenhol bajáznak, de az ország csaknem végleges leszakadásáról és perifériára szorulásáról sehol nem hallunk, hacsak olyan kontextusban nem, hogy ez is csak a tudjukkik miatt történhetett. Alighanem az eset évekig meghatározhatja majd az együgyű jobbos politikusok és narancsködbe burkolózó szájkaratések Legutolsó Érvrendszerét a csodálatos baloldalról, rájuk nyomták a billogot.

Ennyi jutott nektek. Most akkor mi van?

A nagy büdös helyzet az, amíg ti ott Balkán-felsőn dögönyözitek egymást és nem tudjátok eldönteni, melyikőtök volt a nagyobb balfasz, addig tőletek dolgosabb és szorgalmasabb népek szerencsétekre minden nagyon élesen látnak. Rólatok. Mert ez volt a helyzet 1956-ban és 1848-ban. És ez a helyzet aktuálisan a NER forradalmi idejében is.

Izgalmas az a kettős beszéd, ami végig húzódott minden forradalmatokon, kiérdemlitek ezért a gyűlöletemet, de még egy nyugtató spangli után is csak szenvedélyes ellenzékiség hangján tudok rólatok beszélni. ’48-ban szabadságért kiabáltatok, de egyúttal nehéz igába hajtottátok a nem magyar etnikumú népeket. Hódítóknak hittétek magatokat, akiket csak csodálni lehet. Holott összetehetnétek a kezeteket, hogy ázsiai népként, a sors különös kegyessége révén, megadatott az nektek, ami rokonaitoknak és elődeiteknek, a sokkal hatalmasabb hunoknak és avaroknak sem sikerült: európai földön ünnepelhetitek sokadik évfordulótok.

56-ban szintén a szabadságért kiabáltatok, hogy aztán 12 év után egy művelt és dolgos nemzet szabadságvágyát tapossátok el ti is tankokkal. Szabadságharcosoknak hittétek magatokat, de vérbe borult szemetek, csak ócska kis gyilkosok lettetek, saját fajtátok ellen fodultatok, undorító módon gyilkoltátok egymást. Mindenki viszolygott tőletek, miközben ti közben mások segítségére vártatok. Dobtatok egy hatost, lett belőle kilenc. Ilyenek ezek a forradalmak.

És nem tudtok megváltozni, amióta magyarok vagytok, jó 150 éve, ebben a permanens izgalmi állapotban vibráltok a mai napig, magyarok. Undorító módon megint csak egymást „gyilkoljátok”, saját polgártársaitok ellen fordultok – legyen az roma, hajléktalan, vagy zsidó - Európa viszolyog tőletek. Ez az állandó lázongás és kirekesztés jellemez titeket már 1848 óta, amikor kitaláltátok magatokat, hiszen a tőletek okosabbak már 1848-ban megmondták, miért nem vagytok idevalóak:

"A magyarok nem tudnak bürokráciában élni és boldogulni. Az európai kontinens minden nemzete közül e tekintetben ők különböznek legjobban pl. a franciáktól, akik a hivatalnokok és rendőrök tanácsa és segítsége nélkül talán már nem létezni és mozdulni sem tudnak."

Legyen ez bár apróság, de jellegzetes apróság.

Olyan sematikusak és unalmasak vagytok, hogy nem tudtok már meglepetést okozni, A NER poshadt hitványságát, Baját és a kamu-videó körüli szánalomparádét, éles szemmel már 1851-ben is látták azok, akik nem ellenséget láttak a velük egyet nem értőkben, szelíd hangon leírtuk. Karel Havlícek, a cseh szabadelvű újságírás atyja és letéteményese így írt 1851-ben, félelmetesen jól leírva sokunk érzését a bajai esettel kapcsolatban.

"Ahol a nemzet nem kulturált és művelt, ott nincs jelentősége a régi kormányok megdöntésének, mert ha személyeket és a körülmények megváltoznak is, előbb utóbb minden rossz ismét visszatér, és a nemzetnek a forradalmak nem hoztak egyebet mint egy kis kárt és felfordulást.

 Csakis a kulturált és művelt nép lehet szabad, csak neki lehet jó kormánya. A forradalmak egymásutánjától vérbe borult műveletlen nemzet nem vívja ki szabadságát és jogait, és rövid idő elteltével ismét kijátszatik és önkényuralomba visszataszíttatik."

Ma megint kimentek az utcára, dicső tettként ünneplitek a forradalmat. Az olvasó lelkiismeretére apellálok: ahogy korábban az emberiség civilizálódott és leszámoltunk halálos betegségekkel, a katolikus egyház mindent elborító agymosó uralmával, vagy ahogy később a modern Európa leszámolt az országok közötti fegyveres konfliktusokkal, háborúkkal 1945 után, hogyan lehetséges, hogy még mindig emberek mennek ki önként az utcára olyan történelmileg elavult események hallatán, mint a forradalmak, mint az 56-os forradalom?

Átadom a szót egy másik cseh közírónak, a méltatlanul feledésbe merült Emanuel Rádl filozófusnak, aki Masaryk ktirikusa és támogatója volt egyben:

Ám a forradalom mégiscsak háború, egy ország polgárai között folyó háború, amely kevésbé fegyelmezett és mivel nincs remény a harcoló felek közti békekötésnek, vadabb is. A forradalmak iránti lelkesedésünkben megfeledkezünk az eretnekek elégetésének borzalmairól a huszita harcok idején, a szeptemberi mészárlásokról a francia forradalom kezdetén, a foglyok halálra kínzásáról az orosz forradalomban. A forradalom a barbárságban a háborút is megelőzi; a forradalomban semmilyen rend sem érvényesül, senkinek sem tartozik felelősséggel, a csőcselék benne az úr. Figyeljük csak meg a forradalmárok barbárságát a felelős férfiakkal szemben; hogy milyen előnyeik vannak a vereséget szenvedett tábornoknak a megvert politikusokkal szemben…

Ha tehát elítéljük a háborút, mint a politikai harc nem civilizált eszközét, úgy még több joggal ítélhetjük el a forradalmat, mint az igazságért folytatott küzdelem elavult módszerét. A modern ember egyedüli fegyveréül a műveltségnek, a szabad sajtónak, a választójognak és a törvényeknek kell szolgálniuk, amelyekkel szemben a forradalom olyan elavult mint az isteni igazságszolgáltatás.

És a forradalom -a háborúhoz hasonlóan - csak elkeseredett önvédelemként létezhet ott, ahol már minden más eszközt csődöt mondott. A pacifistának úgy kellene küzdeniük a forradalmak ellen, ahogyan azt a militarizmus ellen teszik; annál is inkább, mert a forradalmi hangulat a háborús hangulat előkészítője.

A műveltség által elért haladás jelszava: "Le a forradalmakkal!"

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr565595565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Békemeneten jártam 2013.10.23. 23:58:56

Persze, mert mazochista vagyok. Iskolai feladatomul választottam, hogy egy rövid anyagot telefonnal leforgatok, majd remélhetőleg olyan jegyet kapok rá a tanár úrtól, hogy legalább ezen tárgy miatt ne kelljen aggódnom. A végeredmény katasztrofális, de ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Bio74 2013.10.23. 20:33:25

Nocsak Európa viszolyog tőlünk? Azta...

Azok ott ám a kultúrnépek, meg aztán a szomszédaink is egytől egyig kulturált éleslátással megáldott emberek sokasága. Tényleg hogy is maradhattunk itt ezer éven is túl ?
Nem értem, nem értem?
Mindenesetre azt értem, hogy az ilyen semmitmondó fröccsenések, melyeket sikerült kiadnod magadból, milyen sikeresen hajtják az IQ20 -ok csoportját békemenetekbe.Fogalmazás módod is teljes mértékben kulturált, picit sem magyaros,valójában minek írsz te magyarul? Mert tudsz? Szerintem az nagyon kevés, maradj inkább a szlovák-cseh dolgos művelt nemzet okításánál.

gmower (törölt) 2013.10.23. 20:33:32

Ezek vagytok ti ballib férgek, magyarellenes drogos ki pöcsök.

ephart 2013.10.23. 20:34:08

amúgy igencsak pitiáner esetből

paszuly rátok égett ez a kamuvideó blamázs.ez a judeobolsi oldal Waterloo-ja

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.10.23. 20:34:14

Amúgy megint sikerült baromságokat írni,a többesszám nem megfelelő használatával.

A nevem Senki 2013.10.23. 20:45:50

A múltra való emlékezés fontosságát csak az a nemzet értheti meg amelynek van múltja, történelme. Emanuel Rádl pedig egy véleményt mond, amivel vagy egyet lehet érteni vagy nem (gondolom a prágai tavasz szervezői / résztvevői olvasták, be is csicskultak ahogy megjelent a szovjet - butaság 1956-ot párhuzamba állítani a prágai tavaszban játszott szerepünkkel - ). Nagyon szép idea amit a modern ember fegyverének mond, csakhát épp azért szokott forradalom kitörni, mert ezek az alapjogok hiányoznak. Nem feltétlen a forradalmat ünnepeljük dicső tettként, inkább megemlékezünk. Am a bajai esemény a sajtóban sokkal jobban foglalkoztatja a "demokratikus ellenzéket", mint a kormányt. És jól is teszi. Az, hogy ki mit köszönhet Európának se fekete-fehér, megszolgáltuk. Kitakaríthattak volna minket, de nem tudtak. Se erővel, se mással.

Sajnálom, hogy neked ennyi jött le a mai napról. Olyan emberekbe rúgsz bele, akik nem érdemlik meg. Nagyjából értem a blogod célját, csak ha látnád a mai közéletet akkor tudnod kéne, hogy azok akik ellen "harcolsz" pár tizenéves, akik majd kinövik a hülyeségüket. Összességében sokkal nyugodtabb, értelmesebb a légkör ma Magyarországon (ne az indexen bégető bérrettegőkből indulj ki), mint máskor. Biztos nem reagáltam mindenre, de ha kialakul értelmes párbeszéd akkor folytatjuk.

Gazz 2013.10.23. 20:49:57

@gmower: Miért gondolod te idióta, hogy egy ballib azonosul ezzel a szánalmas lenéző (ugyan mire vág fel egy cseh vagy egy szlovák a magyarokkal szemben? Téboly.) cikkel?

kvadrillio 2013.10.23. 20:55:34

nyugodtan lehet forradalmat csinálni. Orbán engedélyezte az Attila dombon egy 100x100 méteres területen. A kezdésének bejelentése után kivezényli a TEK-et és a többi különleges haderőt a terület körbezárására, biztonsági okokból.
Ezután nyugodtan lehet forradalmat csinálni.

Május 40. 2013.10.23. 20:55:52

Soroljuk fel a csehek és a szlovákok szabadságharcait!

kvadrillio 2013.10.23. 20:56:04

"Orbán Viktor: Ma is közénk lőnének "

...ezek szerint a baloldalnak parancsadási joga van a hadsereg felé ?

Nagy Zsolt E. · http://osszefosas.tumblr.com/ 2013.10.23. 20:56:16

Nagyon szinvonalas lett,gratulálok .... NOOOT

alfacentauri 2013.10.23. 20:56:28

Szerintem meg legalábbis elgondolkodtató az egész írás, ami meg az idézeteket illeti, az meg TÖBB, mint elgondolkodtató. Az itteni kommentek egy része meg csak erősíti a számunkra nem túl tetszetős képet. Persze nyilván a tükör a hibás.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.23. 21:07:56

@A nevem Senki: "A múltra való emlékezés fontosságát csak az a nemzet értheti meg amelynek van múltja, történelme" - a térség minden kis elbaszott nemzetének cca. 150 éves múltja van, ez van.

@alfacentauri: igen. gondoltam megidézem az olvasóknak a 19. századi nemzetiségi ellentétek kiéleződésének korszakát, már csak az idézett Mesterekre való tisztelettel is :)

dtk74 2013.10.23. 21:08:27

Ne az érzelmi töltettel vitatkozzatok, az csak kontraproduktív szájtépés. Cáfoljátok a példákat amiket felhozott. 48', 68', NER, kettészakadt ország, és ezzel elveszitek az élét a mondanivalójának. Mutassátok meg, hogy toleráns, összetartó, fejlődőképes nemzet vagyunk, akiket méltatlanul becsülnek alá. Már akik alábecsülnek, mert biztosan vannak akik szemében mi vagyunk a követendők... Erre is írhattok példákat, és ezzel ki is végzitek a bejegyzést.

kvadrillio 2013.10.23. 21:08:39

NU, INKÁBB DIE HARD.....:)

Zakk (törölt) 2013.10.23. 21:08:42

dotoho! = luzer fc
szopjál kutyát :)

yatumux 2013.10.23. 21:08:54

Ha tényleg cseh vagy miért nem vállalod a neved te senkiházi? :)
Egy olyan országból írsz melynek nincs saját konyhája, építészete, kultúrája.
Mely a németek hátán élt.
Megtámadta, kifosztotta szövetségesét Magyarországot és létrehozott annak területén egy kreált bábállamot Szlovákiát. A magyarokat kirabolta, Pozsonyban a tömegbe lövetett.
Majdan később kitelepített és kirabolt 3 millió németet. Erre vagy büszke? Egy hiénára?

torró 2013.10.23. 21:15:38

Azt hiszem a posztíró nincs tisztában MI miatt jön létre egy forradalom.A Cseh közíró szintén egyoldalúan közelíti meg a forradalom lényegét.Általában a forradalom egy végsőkig elkeseredett nép felkelése az elnyomókkal szemben. Aki ezt csőcseléknek nevezi, az meglehetősen szűk látókörű egyéniség.
A Bajai eset meg nem a FIDESZ körmére égett. Már tiszta sor kik készítették ezt a videót, én viszont kifizettetném a tisztelt hőzöngőkkel a megismételt választás költségeit.
A tisztelt posztírónak mondom, ÉN mint szlovák , vagy tóth származású, hogy uram maga egy hülye!

A nevem Senki 2013.10.23. 21:27:39

@Csehszlovák Kém: Ez nem tudom melyik divatos és trendi történelemszemlélet.

Balt 2013.10.23. 21:27:52

Ez modorosblog keresztlink? Ott elmenne vendégposztnak.

zobod 2013.10.23. 21:31:11

Érdeke a balliberális oldalnak lett volna, már ha bejön. Csak éppen beképzeltségük ellenére annyira buta, ügyetlen kretének, hogy még ezt sem tudták jól megcsinálni. Elég gátlástalanok, hogy egy ilyen machinációt felvállaljanak, és elég ostobák, hogy ennyire bárgyú, primitív módon, ilyen fércmunkával próbálkozzanak. Minden összevág, csak ők lehettek. Nem értem a kételyeidet.

P. dictus Magister 2013.10.23. 21:40:20

Dotahó kívánom, hogy békélj meg és kapj szeretet, mert most csak a fos ömlik a blogodról, az Úr békéje legyen veled

Styxx 2013.10.23. 21:40:51

"56-ban szintén a szabadságért kiabáltatok, hogy aztán 12 év után egy művelt és dolgos nemzet szabadságvágyát tapossátok el ti is tankokkal. "
???
Ezt mégis hogy értsük? 1968-ban a Magyar Népköztársaságban egy titkos és tisztességes népszavazáson a többség megszavazta, hogy a Magyar Néphadsereg tankokkal induljon el a Prágai Tavaszt letörni?

kisQtya 2013.10.23. 21:47:52

Na, ezt itt most miért erőlködted össze ilyen izzadságszagú gyűlölködősre? :)
Szépen összefogtunk mi magyarok, egy páran békemeneteltünk és kurva jól éreztük magunkat a szép időben.
A demokratikus ellenzék is összefogott (külön-külön nem merte felmutatni hívei nagyságrendjét a kameráknak), így egyben már elég szép sokaságot alkottak.

Ünnepelt az ország, szemkilövés se volt, utána söröztünk, most meg alszom mingyá', mert holnap dolgozni megyek.
Ennyi történt ma.
Mondd, mi fáj neked ennyire?

Prága változatlanul gyönyörű és cigizni is lehet. :)))) Ezért én sosem bántanék egy csehet, vagy egy szlovákot. (Mást sem.) Nagyanyám tót asszony volt.

Jock Ewing 2013.10.23. 21:50:33

Tökéletesen jellemző az Index-re, hogy egy ilyen szemét posztot, egy drogos kurva alkoholista fiától kitesz október 23-án a címlapra.

ultracionista tájnigger 2013.10.23. 21:50:44

Azért remélem a következő forradalomkor te is lógni fogsz. :)))

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.23. 21:54:22

@Styxx: nem minden szoci ország vett részt a prágai tavasz elnyomásában

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.23. 22:03:14

@kisQtya: a mai magyar politikát, meglehetősen izzadtságszagúan és gyűlölködősen Orbán Viktor emeli történelmi "magasságokba", az, h birkaként, némi baksisért vonultok és képesek vagytok a szabadnapotokat az arctalan és megvezetett tömeg részeként eltölteni, legyen a te életre szóló kihívásod, én csak abban a metatérben szólok vissza a Miniszterelnök Úrnak, ahol épp ma is kirántotta a bicskáját.

Elnézést, de nem én választottam meg a "fegyvernemet". Viszont a nacionalisták érveit csak saját fából ácsolt akasztófával lehet felakasztani.

SingleSide 2013.10.23. 22:03:56

Annyira szánalmas vagy! Mindig nehézséget okoz felfogni, hogy ömölhet ennyi szenny ebből a grafikailag amúgy szépen megcsinált blogból.

Tudod hova köpnék szívesen? A sírodra, te kis elcseszettszlovák féreg. ;)

Indula 2013.10.23. 22:04:16

@Csehszlovák Kém: nem. de nem csak mi.

Amúgy meg, okos Csehszlovák Kém, Szlovákiában (főleg magyarként) érdemes lenne a te stílusodban Szlovákiáról, történelméről, akármi, irkálni?

Persze, miért is ne? Mondanád te. Aztán meg majd rájön az illető.

vitéž munkášőr 2013.10.23. 22:04:21

@kisQtya: nekem is vannak zsidó barátaim

vitéž munkášőr 2013.10.23. 22:04:26

@torró: ö, izé, egészen pontosan milyen az a tóth származás? jól gondolom, hogy olyasmi mint a horváth?

Hagrid 2013.10.23. 22:05:08

Sosem akartam ide írni, de most nem állom meg...
1. A Fidesz mióta jobboldal? Az MSZP mióta bal? Nem mind populista árokásók? (nem vagyok jobbi-kos)
2. 1848-ban nem volt semmiféle rabiga az etnikumoknak. A diplomáciánk volt pocsék, míg a ruténekkel és a szlovákok többségével megegyeztünk, sőt sok sváb, cigány és zsidó is a mi oldalunkon harcolt, addig a szerbek, a románok és a szlovákok egy kisebb része - loyalisták - ellenünk. Ez van, így esett. 1867 után meg már bocs, de nem Kossuthék dirigáltak, a szabadságharcos eszméből semmi sem maradt, vagyis de...csak ellenzékben sajnos. A végeredmény: első vh.
3. 1968-ban sem a forradalmárok tiporták el a Csehszlovák forradalmat, hanem ugyanazok, akik a ruszkikkal vállvetve elintézték az 56-os magyart.

Általában megértem az elfogultságodat, de itt minek kell amatőr módon összemosni eseményeket és embereket???

zobod 2013.10.23. 22:05:37

@Csehszlovák Kém: nem mi, magyarok, hanem pont azok a szarháziak igyekeztek a csehek és szlovákok felkelését eltiporni, akik 12 évvel korábban a saját népük forradalmát fojtották vérbe itt Magyarországon.

kisQtya 2013.10.23. 22:05:48

@Styxx: Ja! Én pl. akkor voltam hétéves, én vezettem az első tankot direkt a rokonaim ellen. A nagymamám tót, Kassán él a családom jelentős része.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.10.23. 22:13:21

@Csehszlovák Kém: úgy gondolod, hogy akkor önkéntes alapon ment a dolog?

Styxx 2013.10.23. 22:13:33

@Csehszlovák Kém:
Stimmel, de Kádáron és az akkori szűk politikai eliten kívül a magyar lakosság részéről kinek volt abba beleszólása, hogy a Magyar Népköztársaság vajon indít-e Csehszlovákiába csapatokat vagy sem?

Indula 2013.10.23. 22:13:53

De most így jobban végiggondolva, azt nem értem, miért generálok még én is forgalmat egy ilyen trutyi blognak, mint ez?

A válasz egyébként egyszerű: ittam, és nem bírtam ki, hogy én is be ne írjak valami qrva okosat :D

legeslegujabbkor 2013.10.23. 22:14:07

@Styxx: Ez a tolerancia kedves tőled, mert az oroszok és a németek is most fellélegeztek, hogy nem felelősek semmiért, ami a II. világháborúban történt, hiszen nem volt róla népszavazás.

Larry Silverstein 2013.10.23. 22:24:33

@Hagrid: @zobod: Faszért válaszolgattok, amikor azon onanizál itt 2hetente, hogy de nagyot provokáltam azt vkit még fel is dühítettem.

BZ1975 2013.10.23. 22:24:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: vagy provokálás, lázítás. létező problémákat próbálnak megoldani, azt még nagyobb káosz lesz belőle, ld. Magyarország története...

Namir 2013.10.23. 22:25:04

@Csehszlovák kém: "Köpjetek a forradalomra!"

Te egyre mélyebbre süllyedsz morálisan és a provokálásban. De jól látszik, hogy már csak vergődsz kínodban a saját piszkodban. Vigyázz, mert előbb-utóbb ellep. Miközben mi jókat röhögünk rajtad.

ui: tisztázhatnád most már az identitásodat. Magadban és kifelé is.

Ha magyar vagy, ahogy a blogismertetőben írod, hogy lehet, hogy folyamatosan 3. személyben írsz rólunk.

"...amíg ti ott Balkán-felsőn dögönyözitek egymást és nem tudjátok eldönteni, melyikőtök volt a nagyobb balfasz, addig tőletek dolgosabb és szorgalmasabb népek szerencsétekre minden nagyon élesen látnak. Rólatok."

2013.10.23. 22:26:24

Ez a kedves csehszlovák kém elárulja magát nyelvileg.

Írja: Ennyi jutott NEKTEK. És továbbra is többesszám második személyben ír volt honfitársairól. (sok másik bejegyzéssében is)

Három opció:

1. Tényleg csehszlovák kém aki jól tud magyarul és direkt hergeli a közönséget.
2. Élvezi az Index népszerűséget a bombasztikus írásokkal.
3. Nyomorult magyar, aki idegenül érzi magát új hazájában és ezért kompenzálással próbálja magát beilleszteni kellemetlen idegen élethelyzetébe a magyargyalázással.

Még az első opció a legtisztességesebb.

Te kém. Gyerekeid beszél kicsi magyar? Édesanyád nemzetiségét is letagadod?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.23. 22:33:47

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): @Styxx: hohóó! ez nem az én logikám

ez orbán viktor logikája ez a háború és a forradalom logikája

ti vs mi

Styxx 2013.10.23. 22:34:23

@legeslegujabbkor:
azokon kívül, akik tevőlegesen támogatták Németországban a nácikat vagy Oroszországban a bolsevikeket miért lennének felelősek. Netán a kollektív felelősségen hiszel?

kisQtya 2013.10.23. 22:34:50

@Csehszlovák Kém: Én még baksist sem kaptam, te meg csak ártasz magadnak ezzel a gyűlölködéssel. Még a végén rákos leszel Orbán miatt. Megéri ez neked? Gondolkozz el azon, helyes-e mindenkit lebirkázni, aki másképp ítél meg valamit, mint te.

@vitéž munkášőr: Nekem is vannak, meg rokonaim is, meg a párom is. És akkor mi van?

kisQtya 2013.10.23. 22:39:56

@Indula: Én pl. azért szoktam ide jönni, mert nagyanyám tót volt és szeretném, ha végre már béke lenne, nem pedig gyűlölködés.

vitéž munkášőr 2013.10.23. 22:40:52

@kisQtya: ó, igazán semmi, egy kis kognitív disszonancia nálad - még nem tumor

Bogyó 2 2013.10.23. 22:45:01

Egyet is értek a bajai úgy elemzésével, de az, hogy utána provokatíve elkezded rúgdosni az egész országot, az egész nemzetet, az a legjobb példája a nemzeti gyűlölködésnek. Mondd, mire jó ez? Miért esik jól egy egész nemzetbe ilyen kicsinyes módon belerúgni? Nem süllyedek le a szintedre, s nem kezdem fikázni a cseheket, már csak azért se, mert azontúl, hogy egész nemzeteket kárhoztatni nem túl intelligens dolog, tényleg nincs velük bajom. Sok szeh dolgot szeretek, s inkább azokat keresem, ami összeköt velük. Mert nagyon sok tekintetben közös volt és most is az a sorsunk.

"Európa viszolyog tőletek."
Nem, Európában még vannak normális emberek.

Belerúgsz egy nemzetbe, mert ünnepli a forradalmait, miközben számtalan más ugyanúgy ezt teszi. De neked csak mi csípjük a szemed.
A csehek dolgosabbak,műveltebbek, meg mindenki más okosabb nálunk. Meg mi a fenét keresünk itt Európában, mert szerinted örüljünk, hogy itt vagyunk. S ne ünnepeljük a más nemzetek által is nagyra értékelt és igenis, a társadalmi haladás érdekében megtörtént forradalmainkat. A Prágai Tavasz eltiprását az egész magyar nemzet bűneként rovod fel, '56-ot meg gyalázod?
Mindig mi vagyunk a hibásak. mire fel ez a nagy gyűlölet? Kibántott téged ennyire?
Oké, hogy totál egyértelműen kettős a mércéd és kurvára igazságtalan vagy, s meggyalázod az életüket is másokért feláldozók emlékét.
Utolsó kérdésedet azért tedd föl a nálunk oly sokkal okosabb franciáknak is.
Ha komolyan gondoltad ezt a gyűlölettől fröcsögő írást, ha provokatív, kommentgeneráló vicceskedésnek, sajnállak érte.

apro_marosan_petergabor 2013.10.23. 22:52:47

Siralmas és pitiáner vagy cseh kém!
Az 1956-os forradalom tiszta forradalom volt.
Népfelkelésből lett forradalom. Az emberek felkeltek a kommunista önkény és diktatúra ellen, az internálás, börtönzés, kizsákmányolás, csengőfrász, Rákosi is Gerő nemzetigen, agymosó, hazúg, ránk kényszerített kommunista diktatúrája ellen.

Mocskossá a kommunisták tették, a szovjet csapatok behívásával, hazaárulással, a véres, kegyetlen megtorlással, börtönzéssel.
A sunyi, aljas Kádár kommunista elvtársát, Nagy Imrét kivégeztette (többszáz más között), a forradalmat elárulta.

200.000 ember menekült el a kommunista diktatúra elől, hazáját kényszervől elhagyva.

Pagnar 2013.10.23. 23:04:34

Just another "patkanyblog", nothing to see here, move along please...

urambátyám 2013.10.23. 23:05:00

Az 1968-as megszállással kapcsolatban kár bántani minket, annak senki sem örült. De legalább tudunk róla, és sajnáljuk. Az oroszoknál alig tud valaki 1956-ról.

A magyar történelemoktatás is elütötte egy-két mondattal az 1848-as "hibás nemzetiségi politikát". Esetleg tegyél be rá valami linket, hadd tanuljon a magyar, különben nem is értik. Viszont azt sem nagyon tudják, hogy például a románok milyen mészárlásokat rendeztek az idő tájt Erdélyben.

Egyébként elgondolkoztató poszt, és sajnos sok mindenben igazad van.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.23. 23:05:15

Dotoho, jó vagy forradalomban mint Devecseri az ellenfél kapuja előtt.

2013.10.23. 23:05:38

@Csehszlovák Kém: Nincs történelme Szlovákiának, tehát a forradalomról , mint olyanról Szlovákia esetében kár beszélni. Egyetlen forradalomban vettek részt szlovákok, az is 1848-49-ben volt, de te nyugodtan szidjad csak azt is.
A szovjet megszállás alatt, ha nem vetted volna észre, a szovjet parancsolt. Tehát bevonulni Csehszlovákiába a Szovjetúnió vonult, minket kényszerített. Mi lett volna a másik lehetőség? kiállni a Prágai Tavasz mellett? Tele az ország ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet seregekkel, a vezetés szovjetbarát, te meg azt gondolod, hogy a magyarok döntése volt, megyünk, vagy maradunk? Te nettó hülye vagy! Még a nyugat se mozdult! Nem vagy azzal tisztában, hogy felosztották Európát a győztes hatalmak? Hogy nem vonult volna európai hadsereg a magyar-cseh-szlovák közös forradalom megsegítésére?
Csak provokálsz, de ész nélkül. Segg vagy.

hunorr 2013.10.23. 23:06:55

Ócska provokáció Bartus László színvonalán. Ráadásul kimeríti a gyűlöletbeszéd tényállását is. Dermesztő dolog a te gyűlöletedet kiérdemelni, de megpróbálunk együtt élni vele. Viszont ezt az ázsiaizást szerintem hanyagold, lévén te is egy - másik - ázsiai nép tagja vagy és ugyanúgy Európában éltek már mióta. És szólj a franciáknak is, hogy mekkora balfaszok, hogy itt ünnepelgetik a kétszáz-valahány éves forradalmukat.

2013.10.23. 23:12:17

@Csehszlovák Kém: A forradalmat ünnepeljük? Ja, mert neked nincs mit ünnepelni.
Tudod te , hogy a fejlett Anglia éppen mit ünnepel? Bonfire Night. Egy szerencsétlen hazafi, bizonyos Guy Fawkes kivégzését. Ugyanis keresztények egy csoportja megpróbálta felrobbantani a királyt, de sikertelenül végződött a kísérlet. Találtak hát gyorsan egy balekot, akit megégettek. Tehát győzött az anglikán a katolikus felett, maradt a királyság. Ezt ünnepli az egész világ angolszász része.
Ez biztos felemelőbb dolog, mint 1848.
Látod, mennyire hülye vagy?

2013.10.23. 23:21:31

@Csehszlovák Kém: Lengyel, magyar, kelet-német és bolgár csapatok vonultak be Csehszlovákiába. Egyébként a Prágai Tavasz milyen forradalom volt? Dubcek nem akarta sem az elszakadást, sem a kommunizmus megtagadását, nem fordult szembe a szovjettel, csak reformot akart.
Ember arcú szocializmus. Na, ez kurva nagy forradalom!

zila5 2013.10.23. 23:23:58

Mert kellett ezt a szép kerek színes földgolyót a sok magukat nemzeteknek képzelő csapatoknak összevissza firkálni országhatárokkal oszt azóta is azokkal a hülye görbe vonalakkal bíbelődni meg egymást izélgetni.
Pfúj.

Mohamed 2013.10.23. 23:33:30

Köpni a forradalomra?

Eszem ágában sincs, hiszen a forradalmaknak köszönhetően rengeteg nemzet fordíthatta a sorsát jobbra.
Igen még mi is hiszen 1848 nélkül nem lett volna kieggyezés.

Mászészt, ha te annyira ellenzed a forradalmat(bizonyára egy mindenbe belenyugvó kis gyökér vagy) akkor nem tudom hogy mit siratod a két mondattal följebb lévő prágai tavaszt? Hiszen a forradalomra köpni illik a te terminológiád szerint( főleg, hogy olyan nevenincs senkit idézel aki univerzálisan a forradalmat mint olyat elítéli).

Harmadrészt, ha a kollektív bűnösség elve alapján a teljes magyar népre akarod ráhúzni a prágai tavasz szovjetek vezette leverését - tanulatlan prolikhoz méltóan - akkor ezen hitvallásod mentén jogos volt a pofon nektek hiszen ötven évvel korábban ti is idegen hatalmak utasításaira oroszföldre léptetek a szánalmas kis légioitokkal és beavatkoztatok az orosz nép "forradalmába" aminek ugyan a leverését vagy a visszájára fordítását nem sajnáltam volna tekintve hogy bolsevikok művelték,
de a logikád mentén ez is csak pitiáner beavatkozás volt egy másik nép "wunder revolutionjába", sőt írhatnám azt is ha úgy vesszük a prágai forradalom leverése volt a revans az öven évvel korábbiakért.

zila5 2013.10.23. 23:33:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Te ezt sportolod, hogy első helyen elsütsz egy hatalmas bölcsességet oszt szaladsz vadászni tovább friss posztokra? :D

panelburzsuj 2013.10.23. 23:42:25

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Tele az ország ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet seregekkel, a vezetés szovjetbarát, te meg azt gondolod, hogy a magyarok döntése volt, megyünk, vagy maradunk?"

Tulképpen mit is kellene ma ünnepelnünk?

A "realista" lapítást?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.24. 00:12:55

A ballib ellenzék tüntetésén a szónokok mikrofonja alatt ez volt olvasható: "A szabadság összeköt 1956 2013", és a két évszám között egy kis lyukas zászló. Nem olvasták a posztot! Így jobboldali elhajlók lettek.

De szólni kéne a franciáknak is, hogy ne a szánalmas nacionalista forradalmuk napján hepajozzanak. Meg az amcsiknak, hogy Independence Day helyett koronázzák csak meg szépen II. Erzsébetet és térjenek vissza Britannia kebelére.

Szlovák barátainknál is egy nemzeti (NEMZETI! hahh!!!) felkelés napja az állami ünnep - már megint vér és fegyverek, ahelyett, hogy mondjuk a Sztrapacska Napját ünnepelnék. Vagy az első bécsi döntést, amikor is vértelenül, békés úton sikerült egy nap alatt növelni Szlovákiában a szlovák lakosság arányát.

anyadmajma 2013.10.24. 00:13:14

@Könnyen elkaptuk, uram!: Emberarcú szocializmus? Nos ezt akarták 56ban Magyarországon is. Legalábbis akik akartak valamit, nem csak balhézni mentek.
Nagy Imre akkora komcsi volt, hogy felvette a szovjet állampolgárságot.
Nem az a faszság történt, amit akarnak magyarázni manapság.

zotyesz11 2013.10.24. 00:13:23

Valakinél nagyon kihúzta a gyufát a Bajai-videó ügy...

Pedig milyen szép lett volna...

...ha bejön és nem fordítva sül el...

épészmérnök 2013.10.24. 00:13:31

Húha, de szívükre vették a fiúk... igyekszenek gondolkodni, igyekszenek... de nemigen sikerül.

különvélemény 2013.10.24. 00:32:13

Ezt a ruppótlan, szlovák, frusztrált fikablogot még ilyenkor is kirakják blogketrecbe?

Látszik, hogy balkán vagyunk, a szlovákokkal együtt.

Szúnyog 2013.10.24. 00:42:19

A Dotahó nagyot alkotott, egyesítette a nemzet kommentelőit, mint a TASZ a cigányimádó posztjaival. Itt most végre egyet ért fidesznyik, bolsi, libsi és jobber, mind azt mondja, tuskó vagy.

Szúnyog 2013.10.24. 00:42:49

@anyadmajma: Nagy Imre nem egyenlő a forradalommal, ami egyébként győzött, hogy az utána kezdődő szabadságharc elvesszen. Itt megremegett a birodalom, miután itt lévő csapatai el lettek verve fegyveres harcban. Utána küldtek sokkal több csapatot, elit hadosztályokat, korszerűbb harckocsikat.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.24. 00:55:58

@Holger Hartland: Jobban jár az a nemzet, amely a Sztrapacska Napját ünnepli, mint az, amely vesztes csatáin, forradalmain szocializálódik, nézzé' körbe, nem túl egészséges amit látsz, ebben azt hiszem maradhatunk.

A tallózott fantasztikus idézetek elég jól elmondják, mi van. Nem hiszem, h ezt túl kéne magyaráznom. Tán, csak annyit: jogomban áll tartózkodnom, bizalmatlannak lennem a forradalmakkal kapcsolatban.

Egy művelt és okos nemzet nem forradalomban hisz, hanem a reformokban!

31/48 2013.10.24. 01:31:31

@Csehszlovák Kém: úgy is mint július 6, vagy november 17?

Amúgy valóban igaz, hogy érdemes az olyan forradalmakat ünnepelni, amik valóban lendítettek a történelem kerekén. Bohémiában ilyen esemény természetesen nem játszódhatott le, tekintve hogy az ország mindig csak egy jelentéktelen német tartomány volt. Leszámítva persze a Habsburgok fénykorát.

A Husz János-féle baromság helyett így inkább Mendel-napot kellene tartani. Elvégre mégiscsak a genetika atyjáról van szó, nem pedig valamiféle részeges prédikátorról.

panelburzsuj 2013.10.24. 08:31:55

@Holger Hartland:
Szépen besétáltál te is a posztíró csapdájába - a forradalom(polgárháború) és függetlenség(szabadságharc) provokatív vagy egyszerűen csak lompos összezagyválásába.

panelburzsuj 2013.10.24. 08:36:17

@Csehszlovák Kém:
Huszitákról, kutyafejűekről is van mondandód? :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.24. 08:43:01

@panelburzsuj: még mindig nem érted? a huszita-forradalmak is az emberi civilizációnak egy korábbi szakaszához tartoztak, művelt és okos nemzetek, mint megoldás, ezen túlléptek régen!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.24. 08:47:50

@panelburzsuj: Akkor sétáltam volna bele, ha komolyan veszem a posztot. :) Az összezagyválás amúgy komoly formában a kormányoldalról jön. Ők a szabadságot és a nemzeti szuverenitást keverik, lásd az idei október 23-át Kazahsztánban ünneplő Kövér László szavait.

panelburzsuj 2013.10.24. 09:15:41

@Csehszlovák Kém:
Már csak az hiányzik az "elméletedből", hogy egy nemzet műveltségének és okosságának az a fokmérője, hogy mennyire elégedett saját tapló, buta és alávetett állapotával... :)

panelburzsuj 2013.10.24. 09:15:57

@Holger Hartland:
Ha valamit héccencség nem fog tudni monopolizálni a "kormányoldal" - az a zagyválás.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.24. 09:20:39

@panelburzsuj: Alávetett állapotról ma már nem beszélhetünk, 1990-ben kivívtuk a szabadságot. ÉS nem azért ellenzem a forradalmakat, mert kétségbe vonnám a nemzetek jogát, hogy védekezzenek az erőszak és jogtalanság ellen, hanem azért, mert ez szerencsejáték ez a nemzet jövőjével :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.24. 09:28:33

@panelburzsuj: Pedig a kormány mindent szeretne monopolizálni, a zagyválást is. De az ellenzék nem hagyja!

panelburzsuj 2013.10.24. 09:36:36

@Csehszlovák Kém:
"1990-ben kivívtuk a szabadságot"

Nálad muszáj rákérdezni: pontosan ki a kitől és mivel "vívta"?

Vagy minden Ostblock-nemzetnek voltak/vannak hajnalkukorékoló Orbánhősei? Mert én nemigen emlékszem arra, hogy a szerbeken kívül bármely más "uralkodó" náció akár csak a pisztolyához is kapott volna 1989-90-ben és azt követően.

Szóvak inkább volt az kiülés, max. kitalpalás, mint kivívás...

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.10.24. 09:39:26

@panelburzsuj: Most hülyének tetszik lenni vagy csak eljátszod, hogy nem érted? Na, hello.

Ignác Pióker 2013.10.24. 13:54:53

Én régóta köpök rá.

Gyilkos, értelmetlen őrjöngés. Semmi több.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.10.24. 13:55:12

@panelburzsuj: beletörtünk. Vagy inkább beletörettettünk.

Muhammad Balfas 2013.10.24. 21:07:07

Valószínű, hogy a cseh filozófus, és talán a csehek általában azért tekintenek olyan furcsán a forradalmakra, mert ők nem igazán voltak képesek kirobbantani egyet se.
Olvastam de Gaulle nemrég megjelent új életrajzát, és a szerző szerint a francia politikus emiatt nem volt túl nagy véleménnyel róluk. Legalább a becsületüket megmenthették volna ha ellenállást tanusítanak '68-ban, de csak az utcán bámészkodtak, és semmit sem csináltak. Tudom hogy a nagy szovjet túlerő stb.,dehát a forradalmaknak már csak az a tulajdonsága hogy túlerővel szemben kell harcolni a résztvevőinek.
A francia forradalomnak -amely győzőtt-számtalan kimutatható társadalomformáló hatása volt. Március 15-nek egyenes következménye volt az Áprilisi Törvények elfogadtatása,és a levert szabadságharc sem volt értelmetlen. 18 évvel később a Habsburgok osztottak szoroztak és arra jutottak hogy érdemesebb és olcsóbb a magyaroknak széles körű önrendelkezést adni mint egy esetleges újabb forradalmat leverni, így fejlődő pályára léphetett az ország.
'56-nak pedig komoly szerepe volt abban hogy mi lehettünk a "legvidámabb barakk".
Azzal meg nem tudok mit kezdeni hogy "korszerűtlen".Szerintem önmagában is tiszteletre méltó, amikor valaki legyőzve a félelmeit felemeli a fejét és küzd egy jóval erősebb hatalom ellen, és ezzel áldozatot hoz.

mohács 2013.10.24. 22:01:50

Cs.kém. Jól teszed,és koszonet neked hogy megpróbálod a magyarokat kicsit moderálni,valami mást is olvassanak nem csak aztat a sok hulyeséget amit nyomnak beléjuk mind kukoricát a libába.Hogy mennyire rájukfér látni a itteni kommentekból.Nehagyd magad elkeseríteni,nagyon kell ez nekik,csak még nemtudják.

baklava30 2013.10.24. 22:03:57

@Csehszlovák Kém:

Egy másik névvel kitiltottak a fórumról úgy, hogy nem káromkodtam, semmi extra dolgot nem műveltem csupán egyszerű kérdéseket tettem fel, amikre mint jellemző SOHA nem érkezik válasz, mert akkor megdőlnének azok amiket írsz.
Végülis elég beteg dolog amit itt művelsz, írod a magyar gyűlőlő egyedi téziseidet amit a látogatottsági adatok alapján is magyarok olvasnak a legtöbben, de ÉRDEMBEN vitatkozni már nem szeretsz és inkább mindenkit letiltassz aki nem egy követ fúj veled, mert egyébként láthatóan alig van a pártodon a többség. Ez elég beteg. Ja és gyűlőletkeltő soviniszta szlovák náci blog.

Sir Galahad 2013.10.24. 22:49:22

A poszt egy dolog miatt tetszik: a szerző, minthogy végig kívülállóként beszél rólunk, magyarokról, végre tisztázta a hovatartozását. Ez világos, érthető beszéd, és sok mindent megmagyaráz.

Muhammad Balfas 2013.10.24. 23:31:29

@mohács: Talán inkább vitatkozni kellene ezzel a "sok hülyeséggel", és nem érvek nélkül minősítgetni, de ez megerőltető lenne gondolom..

Almandin 2013.10.26. 20:53:13

Te posztoló, miért gyűlölöd és nézed le a saját népedet?
Ennyire beteg posztot már rég olvastam.

Ignác Pióker 2013.10.27. 10:29:55

@Ches Desmond: A csehek a forradalom jelszava alatt valóban nem estek neki a saját fővárosuknak. Legalábbis a modern időkben nem.

Nálunk 23-án este a csürhe már a rádiót lőtte, majd kivégezte a foglyul ejtett karhatalmista sorkatonákat. Ma ők a hősök. Nevetséges. Békés eszközökkel többre mentek volna, s az ország nem szenvedi meg ezt az értelmetlen, baloldali tiltakozásból nyilas őrjöngéssé fajuló lázadást.

négyzet 2013.10.28. 12:08:23

Szerintem nem viszolyog tőlünk egész Európa, de a környező országokban, ahol jobban ismerik a történelmi, politikai helyzetet, ott inkább lehet ilyen. Legalábbis akárkivel találkoztam Nyugat-Európából csak kimondottan társadalomtudománnyal foglalkozó embernek volt valami fogalma arról, hogy van itt egyáltalán valami furcsa dolog.

Másrészt szerintem nincs igazad abban, hogy '45 után csak mi csináltuk a feszkót. Pont csak mert épp a hétvégén olvastam róla, itt vannak az olaszok. en.wikipedia.org/wiki/Years_of_Lead_(Italy)
kotvefuzve.postr.hu/olaszorszagban-kiirtottak-egy-nemzedeket
Persze a magyar helyzeten semmit nem segít az olasz felemlegetése, csak akkor ne ez legyen az érv. Van enélkül is bőven. :-(

Marciii 2013.10.28. 13:15:17

Miért nyomja az Index a szaros do toho blogot? Ugyanannyira kártékony, komplexusokkal terhes és gyűlölettől fröcsögő, mint egy kuruc.info. Ezentúl minden alkalommal, amikor meglátok egy Do toho hányadékot a blogketrecben, 3 hétig hanyagolom az Indexet.

Gazz 2013.10.30. 17:25:41

@Csehszlovák Kém: Persze, a baráti románia Csauval az élen tüntetőleg védelmébe vette a rajcsúrotokat, mert annyira szerette a reformokat. :-)

Muhammad Balfas 2013.11.07. 13:33:52

@Ignác Pióker: Azt remélem tudod hogy Biszku bácsi a tiédhez hasonló kijelentései miatt készül a bíróságra mostanában.(Dehát a névtelenség homályában mindenki bátrabb...)
Az ötvenes évek "bájos éveiről" meg-amely megelzőte a forradalmat-nagyvonalúan megfeledkezel, mintha nem élt volna már évek óta terror alatt az egész ország. Egyszerűen elszakadt a cérna, amikor rájött a tömeg, hogy be akarják csapni őket, és az ígéretüket megszegve nem akarják beolvastatni a petíciót, és persze ott volt még az a penetráns és aljas Gerő beszéd is, amely csak olaj volt a tűzre.
A saját fővárosuknak meg azok estek neki, akik a Kossuth téren szarrá lőtték civilek tömegeit géppuskával..
süti beállítások módosítása