rima_orban4.jpg

1989 előtt kötelező volt nem magyarnak lenni, 2013-ban kötelező magyarnak lenni, én meg csak kiülök a kertembe, kavarok egyet a gulyáson, oszt le vagytok ti baszva.

Izgalmas jelenségre figyeltem fel, magas állami tisztviselőktől kezdve, a magyar politikai jobboldal különböző figurái adják egymásnak a stafétabotot Szlovákiában.

• November 6-án Vona “Főcuki” Gábor és Szávay “Mindent vissza!!!” Pista osont be Komáromba (Komárno).

• November 16-án Áder János köztársasági elnök családostul magánlátogatást tett Pálócon (Pavlovce nad Uhom).

• November 17-én Orbán Viktor miniszterelnök szűk körben (két testőre+pártmédia) látogatta meg a legendás Lúzernagyit Rimaszombaton.

Érthetetlen ez a kuncsorgó szavazatszerzési akciócunami már csak tavaszi kiszivárgott Szávay-beszéd fényében, idézzük fel újra a Jobbik "igazság-beszédét":

 “A legrosszabbul Felvidéken állunk a gyenge magyar identitás miatt, de „szerencsére” itt szinte elhanyagolható a magyar állampolgárok, így a potenciális magyar szavazatok száma is, így erre a régióra kell a jövőben a legkevesebb hangsúlyt fektetni (…) a kevés magyar szavazó miatt az eddigieknél is kevesebb energiát és időt kell a Felvidékre fordítaniuk, ám mindezt úgy kell kivitelezni, hogy az ottani magyarok ne érezzék, hogy „pártérdekeinket a nemzeti érdek elé helyezzük.”

Vajon mi lehet oka, hogy vezető jobboldali politikusok valósággal megszállták a “Felvidéket” és egymást túllicitálva hajtanak az elhanyagolható magyar szavazatokért? Az antiszemita, romaellenes párt el akarja magáról terjeszteni ennek az ellenkezőjét, a Fidesz meg leginkább halott emberekkel szeret találkozni: templomot, temetőt látogatnak meg, keresnek fel, csak én nem értem, milyen üzenete van a ma embere számára rég elvesztett csatákat hologram-ellenféllel újrabokszolni, Lúzernagyi mellett templomban  “a csuhás” előtt (Orbán Viktor-1991) ájtatoskodni: a 2014-es magyarországi országgyűlési választások nyitányában szavazatokért kuncsorogni.

Ekkor jöttem rá: ezek fosnak!

Orbán egyébként a helyi vastagnyakú kálvinisták meghívására érkezett Rimaszombatba, templomavatásra, amelyet a szlovák államon kívül a magyar adófizetők pénzén is megtámogattak. Ezek után kíváncsian várom az első szlovákiai futballstadion átépítéséről szóló híreket, amelybe beszáll Magyarország miniszterelnöke is! Nem elég, hogy  a Miniszterelnök úr otthon csinál bohócot magából, és megvezetett szavazóiból, akik a jelek szerint tényleg elhiszik, hogy államosítással, állami támogatások osztogatásával és kliensi rendszer kiépítésével új világ kezdődött. Nem, beteg és a Múltba Kókadó Pöcsök szájízének megfelelően, a határon túl is terjeszti poshadt eszméit. Komolyan várom már, amikor ezek ketten, mármint Fico és Orbán, együtt fognak kampányolni a Retardmenet élén Pozsony és Budapest között.

Vírustól a török hódoltságig

A Pocakos Tábornok ráadásul nem fogta vissza magát, “török hódoltságról” beszélt a szlovmagyaroknak, olyan harcról, amelynek utolsó bástyái a templom és az iskola. Értik ugye: Ne félj, Pajtás! Nem tart ez örökké, 150 év alatt sem lettünk törökké (nem lettünk török, tatár, orosz, oláh, szláv, latin, germán, arab, perzsa, muszlim, oszmán, viking, ukrán, görög, muszka, héber, néger, Jägermeister). 

A harcias retorikán nem lepődünk meg, nem is olyan régen Berényi (MKP) kartárs hirdetett közelebbről meg nem határozott harcot négyszázezer szlovmagyar nevében 5 millió szlovák ellen. Az osztályharc fokozódott, idén nyáron Berényi, ahogy jó kommunistához illik, már a belső ellenséget kereste, és meg is találta: 2013 Slanskyja a szlovmagyar, akit ki kell irtani. Tiszta, egyenes beszéd, mi pedig továbbra is csak a buksinkat vakarjuk, hogyan képes egy ilyen náci beszédet támogatni Bugár Béci. Már-már azt hittük, ettől durvább nem lehet, de jött a Habra a cseresznye: Orbán a Hősök terén kiadta a hadiparancsot: magyarok, készülődjetek. Értsd: Fidesz=magyarok.

Autonómia – elméletben

Ne értsetek félre: egy templom felújításában nincs semmi kivetnivaló, a szólás szabadsága mellett, hasonlóan fontos érték a szabad vallásgyakorlás és különben is: Franciaországban meg templomokat bontanak, hát nem jó rimaszombatinak lenni?

 Itt van köztünk az a generáció, amely kivívta nekünk ezeket a ma már természetesnek tűnő értékeket. A probléma ott kezdődik, ha a suszter nem marad a kaptafánál, a lelkész isten igéjének hirdetésénél, úrvacsoránál, zsoltárok éneklésénél. Hanem mondjuk református uramék Budapesten a Szabadság téren Horthy-szobrot avatnak, vagy Rimaszombatra meghívják két zsoltár közé kampányolni a Pocakos Tábornokot. Aki ilyeneket mond, mint például: “Lassan a Kárpát-medencében a magyaroknak nem kisebbségnek, hanem államalkotó közösségnek kellene magukat tekinteni”. Vagy: "minden közösségnek joga van Európában autonómiára, amely egy általánosan elfogadott európai érték".

(Villog az R-betű a sarokban, ismétlem: Orbán európai értékekre hivatkozik!!!! Muhaha!!!)

Autonómia – a gyakorlatban

Nem olyan régen történt: a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház csatlakozott az egységes Magyar Református Egyházhoz. A szavazáskor a szlovák anyanyelvű püspökök távoztak a zsinati ülésről. Aki nem tudná: az etnikai arány a szlovákiai református egyházban 85:15 a magyar javára, a kilenc egyházmegyéből hét magyar, kettő pedig szlovák. Az erősen nacionalista hátterű és a politikával összegabalyodott reformátusok nem sokat hezitáltak az egyoldalú és a szlovák kisebbség véleményét ki nem kérő döntésük kapcsán, nem legyen kétségünk, egy akármilyen autonóm magyar etnikai többséggel rendelkező szervezet, hasonló lépésre szánná el magát, legalábbis megpróbálja.

1989-től 2013-ig

Ráadásul ez az egészen elképesztő időutazós kampány, a török megszállás kori imádkozós politikai pornó november 17-én történik, a bársonyos forradalom évfordulóján. Gondoltátok volna-e, 89-es ifjak, hogy 24 évvel később újra veszélyben a szabadság: 1989 előtt kötelező volt nem magyarnak lenni, 2013-ban kötelező magyarnak lenni, én meg csak kiülök a kertembe, kavarok egyet a gulyáson, oszt le vagytok ti baszva. Legalább ezen a napon megállhattunk volna egy pillanatra: milyen könnyedén herdáljuk el napról napra a 89-esek örökségét és önként hajtjuk fejünk alávaló pozícióba.

Most tényleg nem viccből, de tegye fel a kezét, aki elhiszi – az agymosott híveken kívül – hogy Orbán Viktor, a Pocakos Tábornok egy másodpercre is hiteles Európában, amikor európai értékekre hivatkozik, miközben valójában, roppant cinikus módon, pont telibe szarja az emberi jogokat és pusztán belpolitikai érdekek miatt tolja az agendát a hatumák körében és ígérget nektek autonómiát? Tegye fel a kezét, aki szerint Orbán hitelesen bírálhatja Fico nyelv- vagy állampolgársági törvényét, miközben Magyarországon felszámolta a demokráciát? Tegnap a csehszlovák kommunista pártfunkci, ma a felcsúti suttyó figyel téged és nem hagy sok választást.

Nemzet-Templom-Focipálya vs. Szabadság-Egyenlőség-Testvériség: válasszatok!

34 komment · 1 trackback

Címkék: #mkp #most-híd #nacionalisták #hatuma #lúzernagyi #orbán viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr645641762

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.19. 13:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ultracionista tájnigger 2013.11.18. 16:54:53

Aki lúzernagyi titulussal illet egy idős nőt, aki megélte a világháborút és a kommunizmust is, az ne nevezze magát demokratának. Gusztustalan féregnyúlvány vagy te, akármennyire is csak trollkodni akarsz.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.18. 17:04:47

@ultracionista tájnigger: ej, kiskancsó, mióta lettél ilyen érzékeny, hogy nevén nevezem a dolgokat?

dotoho.blog.hu/2011/12/08/luzernagyi

Sir Galahad 2013.11.18. 18:45:01

Egyfelől @ultracionista tájnigger: kollégának igaza van, rettentően ízléstelen egy idős hölgyet ócsárolni. Még ha nem is ért egyet az ember azzal, amit tesz vagy gondol, a tisztelet kijár neki.

De a lényeg nem ez. A szerző tökéletesen félreérti Orbán viselkedését. Orbánt Európában természetesen nem szeretik, és Orbán tökéletesen tisztában van azzal, hogy úgynevezett európai értékek nem léteznek, csak aktuális hatalmi érdekek.

Orbán éppen azért hivatkozik az úgynevezett európai értékekre, hogy világos legyen mindenki számára: miután Európa tesz a magyarság jogos autónómiaigényére, tesz a nyelvhasználat korlátozásával, a kettős állampolgárság tiltásával elszenvedett sérelmekre, stb., ilyen értékek valójában nem léteznek. S minthogy nem léteznek, Európára nem számíthatunk, csak magunkra. Ennyi.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.18. 18:50:49

@Sir Galahad: jé, még egy érzékeny ostoba. Tán olvasta el a linket, amit linkeltem, nem várom, hogy megértsd.
Az úgynevezett idős hölgy pedig önként és dalolva ült fel a szopórollerre, akkor ez a minimum, amit kap érte - nevén nevezik.

Annyira nem léteznek ún. európai értékek, hogy a pénzt, amit ezen az értékek alapján kapunk, azért simán zsebre teszi Orbán. Ezek után tagadni azt, amiből még ez a csóró Magyarország elvegetál és támgatásra lel nagyfokú ostobaságra vall és önszopatásra. Persze, ezt egy fideszes agymosott nyilván nem értheti meg, így te valóban csak magadra számíthatsz. Ennyike.

manfred.blog 2013.11.18. 18:51:57

ez a painttel való képre trolkodós dolog(aka First Steps - How To Use Windows Paint) valami cseh szokás...??? elég gáz... Jobb helyeken min. Photoshopot használnak..

2013.11.18. 19:25:44

Egyáltalán nem kötelező magyarnak lenni, szerencsére már te sem vagy az.

“Lassan a Kárpát-medencében a magyaroknak nem kisebbségnek, hanem államalkotó közösségnek kellene magukat tekinteni”. Vagy: "minden közösségnek joga van Európában autonómiára, amely egy általánosan elfogadott európai érték"

Ezek közül szerinted melyik nem igaz? vagy csak az a problémád, hogy Orbán mondta?

A hozzászolók érzékenységét meg ne fikázd, ha arról van szó te is nagyon érzékeny tudsz lenni.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.18. 19:33:08

@borz30: Edzett vagyok én már, leperegnek rólam a megjegyzések, az, hogy két náci most jajgat - hát nem fog meghatni, ráadásul agyatlanok, mert nem is értik, miért írtam, amit.

Olvastad a posztot? Világosan leírtam mi a problémám, nem teszem meg a kedvedért még1szer.

Olyan értelemben kötelező magyarnak lenni, mint amilyen értelemben tilos volt 1989 előtt - persze, ehhez kéne némi ismeretanyag is, hogy tudjad, miről beszélek. Gyere vissza, ha megvan.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.18. 19:36:50

@Sir Galahad:

"rettentően ízléstelen egy idős hölgyet ócsárolni. Még ha nem is ért egyet az ember azzal, amit tesz vagy gondol, a tisztelet kijár neki."

- Ezt Wittner Máriának is elmondtad?

2013.11.18. 21:22:03

@Csehszlovák Kém: Nem kell a duma. Arra válaszolj, hogy te mennyiben érzed magad magyarnak? 89 előtti vagy utáni értelemben, ahogy tetszik.

Ha ők nácik akkor te meg egy anarchista vagy.

Ne írd le, valahogy túlélem.

Hány éves voltál te 89-ben, hogy ilyen jól tudod?

Egyáltalán nem kötelező ma magyarnak lenni. A FIDESZ-re sem kell szavazni, demokrácia van.

Az MSZP kormány alatt is megvolt a "kör", aminek jó volt a tagja lenni, ha az állami zsíros falatok közelébe akart az ember jutni. A közpénzt ők is jól el tudták sípolni. Ez nem párt függő, ez közép-kelet európai sajátosság.

2013.11.18. 21:22:22

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hozzászólásodból csak annyi következik, hogy a csehszlovák kém és Wittner Mária egy szinten vannak. :)

Sir Galahad 2013.11.18. 21:22:28

@Csehszlovák Kém: A posztot olvastam még akkor, amikor friss volt. Értem a véleményedet, nem értek egyet vele, de egy idős hölgyről így írni mindenképp tiszteletlenség.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.18. 21:23:52

@borz30: Aki nem a Fideszre szavaz, az nem magyar, nemzetellenes hazaáruló, balodali, kommunista, zsidó, buzi és cigány, ezt nem én mondom, hanem a jobboldal politikusai, publicistái, kommentelői és a jobboldali szavazók.

Igen és erre ha rákérdeznek, nyilvánosan, tagadják, tehát fosnak is, fosó Fidesz, érted? Az ilyen “nem-magyarnak” jó esélye van elveszteni az állását, és majd találnak helyére egy olyat, aki politikailag megbízható. Kirkesztő kis pondró nácik vagytok, ez a nagy büdös helyzet.

Az nem demokrácia, hogy ha nem szavazol a Fidszere, ha nem akarsz az orbáni hierarchia tagja lenni, akkor nem tudsz érvényesülni, nem kapsz munkát, megrendeléseket. Tehát hazudsz, mert nincs demokrácia Magyarországon, az ugyanis nem demokrácia ahol a kollégiumi haverokat nevezik ki az összes állami fő tisztségbe és más fontos tisztségekbe 9 évre neveznek ki. Az nem mondhatod el szabadon, amit gondolsz, gazdasági cenzúra van.

Az MSZP-SZDSZ kormány kétharmada idején figyelembe vették az ellenzék jelöltjeit is, tehát megint csak hazudsz, mert akkor 94 és 98 között demokrácia volt Magyarországon. A nácinak az ellentéte a demokrata, mivel ellentétben a nácikkal, a demokraták nem akarják kiírtani sem képletesen sem fizikailag ellenfeleiket.

A többi kérdésed meg eleve náci alapvetés, mert az agyadban létezik egy magyarságteljesítmény bizottság, ami majd jól eldönti, hogy megfelelek-e a magyarságméterednek vagy sem.

Dream on, dream on!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.18. 21:25:36

@Sir Galahad: az úgynevezett "idős hölgy" önként vállalta el hálátlan szerepét, Lúzernagyit. Ez bizony azzal jár, hogy néha a Miniszterelnök Úr mellett ül, néha pedig felkerül a dotohora.

borz30 (törölt) 2013.11.19. 11:43:33

@Csehszlovák Kém: politikai témájú írásaidban, hozzászólásaidban folyamatosan mínősítgetsz. Miért csodálkozok, hogy a kommentelőktől ugyanezt a stílust kapod vissza?

Miért lenne a nagymama lúzer? Nem tűnik boldogtalannak ... ellenben veled.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.19. 11:48:29

@borz30: Már írtam feljebb, lepereg rólam, mit írnak a kommentelők, szóval, nem tudom, mit erőlteted ezt a vonalat :)

Amúgy ha egy kommentelő személyeskedik vagy folyamatosan a véleményalkotó személyével foglalkozik, az annak a legbiztosabb jele, hogy képtelen cáfolni, ellentmondani. Mint ahogy most te is teszed.

És, hogy miért lenne lúzer? Wannabe mártiromságon és az erre alapozott Szlovákia elleni politikai támadáson kívül az esete milyen célt szolgált? Mekkora hülyének kell már lenni, hogy az ember mártírt csináljon magából - ez egyébként igaz a többi hatökörre, Gubíkra, Fehérre és Boldoghyra is - hogy emberek ezrei tízezrei gyűlöljék egymást?? Nézzünk végig a névsoron, ezek mind szélsőséges politikusok és aktivisták, akik a szlovák államot provokálják, az volt a céljuk, hogy elveszítsék szlovák állampolgárságukat. Akik most roppant mód hőbörögnek, gondoljanak egy pillanatra bele: a történet legnagyobb vesztese (lúzere) ez a szegény, szerencsétlen idős asszony, aki hagyta magát a politika által kihasználni.

borz30 (törölt) 2013.11.19. 13:52:34

@Csehszlovák Kém: rólam meg az pereg le, hogy te mit gondolsz a vonalvezetésemről. :)

Ha pedig a véleményalkotó nem tudja rendes tényekkel alátámasztani a mondanivalóját, annak az a legbiztosabb jele, hogy folyamatosan, sértőn személyeskedik. :)

Logikai bukfenc; nem az volt a magyar állampolgársággal a céljuk, hogy elveszítsék a szlovákot. Csak a magyarért vállalták ezt is.
Az, hogy neked ki szélsőséges... hát amennyire kint vagy a másik szélen körülbelül mindenki. :D

Miért lenne luzer? Egyáltalán nem tűnik szegény szerencsétlennek. Vagy tudsz valami konkrétumot, hogy romlott az életminősége?
Miért lenne mártír? Senki nem bántotta, nem üldözi. A szlovák állampolgárság nélkül is -korához képest- nagyon jól néz ki.
(meszotar.hu/keres-m%C3%A1rt%C3%ADr)

Látom a kérdésemre a választ továbbra is hanyagolod. :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.19. 13:53:11

@borz30:

Te mióta olvasod ezt a blogot?

Rengeteg olyan poszt van, ahol egyhuzamban a CSK, az édesanyja, valamint kettejük szexuális kapcsolata a kommentelők témája, miközben a cikkben lírai nyelven egy-egy disznóság van tényszerűen megénekelve.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.19. 13:54:08

@borz30: Annyira lepereg, hogy folyamatosan itt pörögsz 6 kommentel a nyakadban, troll-profillal. Ja, bocs, most már 10 db kommentel.

Az egy dolog, hogy te szeretnél valamit látni akkor is ha nincs, de, hogy el sem olvasol vagy nem akarod felfogni, megint 6 (bocsánat, 10 kommentes) troll-profildra utal vissza.

Világosan elmondtam: hülyének lehet tettetni magunkat, de ha valóban hülye vagy, akkor ne csodálkozz, hogy lesznek, akik hülyének is fognak hívni.

Lúzernagyi és a többi szerencsétlen úgy vette fel a magyar áp-ot, hogy a szlovák ellentörvény már létezett, tisztába voltak a szlovák törvényi háttérrel.

Innentől kezdve nem tudom másnak tekinteni őket, mint a magyar nacionalizmus haszos hülyéinek, mondvacsinált mártírjainak. Ezek a tények, cáfolat nem érkezett rá eddig, igaz, nem is lehetne.

„Nem akarok mártír lenni – mondja Gubík búcsúzóul –, de valakinek vállalnia kellett ezt a lépést”

www.szekelyhon.ro/archivum/offline/cikk/109333/kitagadva

“Tamás Ilona is, aki szintén áldozata annak a szlovák, 2010-es évi állampolgársági (bosszú)törvénynek”

www.mkp.sk/cikkek/hirek/2013/09/01/tuntetes-kettos-allampolgarsagert-kassan

Csak két eklatáns példa erről a mesterséges áldozati szerepről, amibe ezeket az agymosott embereket belekergette a magyar nacionalizmusuk. Ez pedig maga a gyűlölet politikája, a szlovák és magyar nacionalisták soha véget nem érő, győztes nélküli játszmája, amiben te is – igaz csak egy 6 (ja, bocsánat, most már 10) kommentes troll-profillal részt veszel.

Töksi 2013.11.19. 14:44:16

Elolvastam vagy háromszor, de nem jöttem rá, hogy szerinted mitől fosnak ezek?

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.11.19. 14:52:13

@Töksi: Csalódtam benned, a fradisták ettől okosabbak :P

A poszt elején jelzem a Szávay Gyurácsány-féle őszinte beszédéből kiderülhet, hogy Szlovákiában elenyésző a potenciálisan a magyar országgyűlési választásokon részt vevők száma. Ezek szerint ha az "elhanyagolható" szlovákiai határon túli szavazatokért már most ekkora kampányt folytatnak, a Fidesz fosóban van, illetve: mi vár még ránk?

mohács 2013.11.19. 14:54:04

EGY PÁR MEGJEGYZÉS A CIKHEZ. Aszondják hogy 60 mill. forintot adtak 23 templom felújításra Felvidéken 2011-2013 -ba. Nos-számoljunk kicsit: 60 mill.. osztva 3 = 20 mill. egy évbe, osztva 23 templom =869565 Ft. Tehát 2927 Euro. Ez csekély oszzeg egy ilyen invesztíciónál, kb olyan csak mind a fing a orgonába. Olyan belépó díj arra,hogy ide tudjanak jonni a méltóságos urak,reklámot csinálni maguknak. A dontórészt a slovákok fizetik. Ez rendbe is van,a templom a miénk,ezek maradjanak othon, nemkell a aprópénz tóluk. Még az a szerencse hogy úgy ahogy illik, beharangozták hogy jonnek- kaptak megfeleló kíséretet - úgy ahogy a diplomáciai szokás-és nemjottek mind a vaddisznók mind nemrég a Sólyom akart menni Komárno-ba. Úgy látszik tanultak a leckéból, de még jobb lenne ha nemmászkánálnak hozzánk,uljenek othon a pic@ájukon.
Ami pedig a oregaszonyt illeti,az még a másvilágon a Magyarok Istenénél is dicsekedni fog,hogy ott ulhetett a Viki mellet,pedig jobban tenné ha avval toródne hogy hogyan sikerul viszzafogni a vizeletet.
Nagyon megtetszet ezeknek megint Slovensko-ba mászkálni. Nemrég a Zázrivec volt bujtogatni Komárno-ba,most ez a kettó tolakodott ide. Érdekes,hogy pont akkor van kedvuk mászkálni amikor nálunk unnep vagy megémlékezés nap van. Remélem,hogy nem csak én vettem eztet észre,de olyanok is, akik azért vannak fizetve hogy ilyet lássanak. Remélem hogy a itteni magyarok nem dólnek be ezeknek,megtartsák a józan eszuket, nehogy úgyjárjanak mind a bakkecske aki elment jósorába a jégre csúszkálni.

Töksi 2013.11.19. 23:16:56

@Csehszlovák Kém: már amelyik. Én nem ;-)
Szóval szerinted attól fosnak, hogy nem nyernek tavasszal és ezért még az elenyésző súlyú felvidéki szavazatokra is ekkora erővel hajtanak... Szerintem ez hülyeség lenne. Ugye azt már tudjuk, hogy a 199 mandátumból kb 3 hely sorsába szólhatnak bele => ez is csak nagyon alacsony hazai részvételi arány melletti nagyon magas határon túli részvétellel jöhet össze, amúgy 1-2 helyről van szó. Nem hinném, hogy ez megér ekkora felhajtást.

borz30 (törölt) 2013.11.19. 23:22:50

@Csehszlovák Kém: Kis hülye, tiltsál le ha nem tetszik valami. :D

szellemkor 2013.11.21. 10:41:03

Öcsi, választottunk.

vizitor 2013.11.21. 13:19:33

a szlovák pártok nem szoktak kampányolni, csak a fidesz és a jobbik? nem vagyok oda egyikért sem, de ezt a jogot nem vitatnám el tőlük.

Nagykevély 2013.11.21. 13:19:50

Szomorúszemű édesanyád a lúzer, aki egy ekkora paintel fotókat firkálgató mesügét hozott a világra.

Wave43 2013.11.21. 20:20:54

Népszabadság :
Orbán Viktor 'szótlanul szemléli a szlovákiai magyarok jogainak megnyirbálását'
2013. november 21.
Pozsonyi tudósítónktól
Robert Fico nem tartotta meg ígéreteit, a magyar kormány pedig feltűnően hallgat. A pozsonyi kormányfőhöz fűződő jó viszony ugyanis fontosabb, mint a szlovákiai magyarok sorsa - állapítja meg a pozsonyi Sme egyik publicistája.
"Papírpocsékolás lenne, ha azt kezdenénk bizonygatni, hogy Robert Fico semmit sem változott, épp olyan nacionalista, mint első kabinetje idején volt. Ez ugyanis nyilvánvaló. Sokasodnak azok a tények is, amelyek azt igazolják, hogy jelenlegi kormányfőként a szlovákiai magyar kisebbséggel szemben sem tartotta meg az általa megígért status quot, hiszen módszeresen faragja le szerzett jogaikat. Mindezeknél sokkal érdekesebb feltenni azt a kérdést, vajon Orbán Viktor és kormánya miért hallgat, Pozsony és Budapest miért szajkózza azt, hogy milyen kiválóak a két ország kapcsolatai, holott azért nem ilyen fényesek" - írja a pozsonyi Sme csütörtöki számában Peter Morvay.

A neves szlovák publicista a továbbiakban az olvasó elé tárja azt a szomorú listát, amellyel a szlovákiai magyarság kénytelen szembesülni. Ficóék megszüntették a kisebbségügyi kormányalelnöki posztot. A. Nagy László júniusban mondott le a kisebbségügyi kormánybiztosi tisztségről, mivel cenzúrázták a kisebbségiek jogállását elemző és bíráló dokumentumát, a parlament kormánypárti többsége pedig leszavazta a Híd javaslatát, amelyben a vasútállomásokon és megállókon kétnyelvű információs táblák elhelyezését indítványozták. Ideiglenes megbízottként pedig szlovák személyt ültettek a helyébe.

A kormány kisebbségügyi bizottságában az eddigi öt helyett csupán egyetlen szavazata lesz az itteni magyaroknak, ami azt jelenti, hogy a kisebbségi kultúrák támogatására szánt, amúgy is kevesebb költségvetési pénzt az ő hátrányukra osztják majd el. A csökkenő állami támogatás miatt számos magyar tannyelvű általános kisiskolát a megszűnés veszélyezteti, mert az önkormányzatoknak sincs elegendő pénze.

"Malina Hedviget tovább zaklatják. E héten pedig Nagyszombatban a szlovák szavazókat igyekezett mozgósítani (R. Fico), nehogy már magyar legyen a megyei önkormányzat elnöke. Még folytathatnánk a felsorolást" - állapítja meg a szerző, majd így folytatja: "A jelenlegi magyar kormány feltűnően hallgat, holott ha ellenzékben lennének, akkor más budapesti kabinetet már nyilván hazaárulással vádolnának hasonló magatartás miatt. Az helyénvaló, hogy nem rikoltozunk át egymásnak a Dunán, de ebben a csendben csupán annyi történt, hogy mindkét fél a szőnyeg alá söpörte az államközi kapcsolatainkat beárnyékoló gondokat. Orbán Viktor pedig szótlanul szemléli a szlovákiai magyarok jogainak megnyirbálását. Mintha csak igazat adna Robert Ficónak, aki szerint a szlovákiai belpolitikai légkört csupán néhány politikus mérgezi. Valójában azonban tudatosan és szívósan pozsonyi kollégája munkálkodik mindazoknak a vívmányoknak az eltörlésében, amelyek Iveta Radicová kabinetjének regnálása idején értek el az itteni magyarok" - fejtegeti Peter Morvay. Hozzátette: "Mindezek ismeretében önként adódik a válasz az írás elején feltett kérdésre: Orbán Viktor azért hallgat, mert számára az ugyancsak populista, számos vonatkozásban hasonló gazdaságpolitikát érvényesítő pozsonyi kormányfőhöz fűződő jó viszony európai szempontból jelenleg sokkal fontosabb, mint a szlovákiai magyarok sorsa".

Wave43 2013.11.21. 20:52:11

Hogy tiszta legyen az előző beírás: a kurvara magyarkodo magyar miniszerelnök, aki egy választott közalkalmazott (kb) elárulja a külföldi magyarokat, mikozben aljas politika céljaira használja fel. Ennyit a melléklet verő kurva nagy hazafiakrol

Wave43 2013.11.21. 21:11:19

...mellüket verő (helyesen). Koszi prediktiv szovegbevitel:-))

Vass Gábor 2013.11.21. 22:06:17

Vegyétek már észre, hogy ez a kis prágai buzi hivatásszerűen provokál! Teljesen felesleges olvasgatni a cikkeit. Egészségtelen a magas vérnyomás. Remélem egyszer elkapják kétméteres kopasz náczidroidok és fizikailag nevelnek belé egy kis magyarságot, ha már az anyja-apja nem tette belé. :)

dzsadzsarblinx 2013.12.02. 10:12:55

@Wave43: Rohadtul igazad van. Bajnait mit fikázták, hogy nem tesz semmit a nyelvtörvény ellen, pedig volt ott EBES meg minden.
Ezek csak lengetik a zászlót, de még a kisujjukat se mozdítják a nyelvtörvény, meg az állampolgársági törvény ellen.
Orbán azonkívül, hogy jól megosztotta politikailag a határon kívüli magyarokat, semmit nem ért el 4+3,5 év alatt.
süti beállítások módosítása