0c39c4e001.jpg

Győztünk a magyarok ellen, újra bebizonyosodott, nemcsak nagyválogatottunk, hanem utánpótlásunk is jobb, mint déli szomszédunké. Az u19-es szlovák válogatott Dunaújvárosban a korosztályos Európa bajnoki selejtező első szakaszában a D csoport döntő mérkőzésén hintettek három gólt a pfefferoniknak.

Malatinsky mester fiai már a mérkőzés jobban álltak, mint a magyarok. A szlovák csapat 2:1-re verte Szlovéniát, 4:1-re Azerbajdzsánt, míg riválisunknak csupán döntetleneket sikerül kicsikarniuk e két csapat ellen. A szlovák fiatalok mellett végül az azeri srácok vívták ki a továbbjutást, miután a 3:2-re legyőzték Szlovéniát.

A magyar U19-es válogatott két ponttal kiesett, pedig korábban ehhez a korosztályhoz szép reményeket fűztek a kommentátorok, több fiatal nyugat-európai klubban erősödik. Az elitkörbe a tizenhárom csoport első két helyezettje, az Eb-címvédő Spanyolország és az összes csoport legjobb harmadik helyezettje lép tovább.

19 évesek utánpótlás Európa Bajnoksága, selejtezők, első szakasz. 4. Csoport. Dunaújváros.

Magyarország "19" - Szlovákia "19"  0:3 (0:0)

Gólok: 48. Polievka, 66. Bénes, 72. Špalek

Sárgalapok: Valencsik - Hromada

Játékvezető: Guida (Olaszország)

SZLOVÁKIA "19": Junas - Vlček, Vavro, Kružliak, Kotrík - Špalek, Káčer (67. Lesniak), Hromada (53. Kupec), Bénes, Polievka - Čmelík (59. Kadlec)

MAGYARORSZÁG "19": Horváth - Polgár, Kecskés, A. Nagy, Valencsik (67. Jancsó) - Vida, Rácz, Sallai - Grabant, Balogh (64. E. Németh), M. Tóth (64. K. Takács)

Pisont István (edző):Csalódott vagyunk, de nem elsősorban a mai mérkőzés miatt, hanem azért, mert az első két meccsünkön nem sikerült kihoznunk magunkból, ami bennünk volt. Nem ezen a találkozón kellett volna múlnia a továbbjutásunknak, de az azeriek és a szlovénok elleni döntetlenekkel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. A csapat legnagyobb kritikája, hogy nem volt támadásunk a tornán, három meccsen mindössze két gólt szereztünk, abból egyet tizenegyesből. Most bebizonyosodott, hogy hat-hét játékos kiválását nem bírja el a csapat, a kieső kulcsemberek nélkül jelentősen visszaesett a teljesítményünk, és ez kieséshez vezetett.

Milan Malatinský (edző) : Azzal az egyértelmű céllal kezdtük meg a mérkőzést, hogy bebiztosítsuk továbbjutásunkat a csoportból, ami sikerült, bár az első félidőben mutatott játék még nem az elképzeléseink szerint alakult. A szünetben azt hangsúlyoztuk a srácoknak, hogy legyenek türelmesek, és ha nekünk sikerül az első gólt lőni, a hazai csapatra még nagyobb nyomás fog nehezedni, ami végül bebizonyosodott. A második félidőben remek teljesítménnyel rukkoltunk elő, a három gólon kívül legalább kétszer ajtó-ablak helyzetben vittük a kapura a labdát, de más száz százalékos helyzeteket sem értékesítettünk. Összességében megérdemelten győztünk és a mérkőzés alakulása is a mi elképzeléseinket erősítette meg.

3-d25afa39db9be95c5600e0da79cff047ed561409.jpg

20 komment

Címkék: #foci #szlovákia #szlovák u19

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr766906075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehel kürtje 2014.11.16. 19:16:42

Azt mondjuk nem tudom honnét veszed, hogy a szlovák válogatott jobb mint a magyar? Mert az ugyan egyértelmű, hogy a tót csapat továbbjutásra áll a maga 12 pontjával (mindenkinek összejöhet egyszer a nagy számok törvénye alapján), de például ti a korábbi két selejtezőben is rosszabbul szerepeltetek nálunk.

2014 Fifa world cup qualification:
Szlovákia 3.hely 10 meccsből 13 pont
Magyarország 3. hely 10 meccsből 17 pont.

Uefa Euro 2012 qualifying:
Szlovákia 4.hely 10 meccsből 15 pont
Magyarország 3. hely 10 meccsből 19 pont.

Nekünk ez idő alatt volt két kínos meccsünk (amszterdami 1-8 és a bukaresti 0-3) + a mostani írek elleni, míg nektek - könnyebb ellenfelekkel szemben (vereség Örményországban 3-1, 4-0 vereség otthon az örményektől, döntetlen Litvániában, döntetlen otthon a litvánokkal, döntetlen Liechtensteninben!!!!!!!, döntetlen Lettországban).

Ebből például nem az látszik, hogy jobbak lennétek. Jó, persze tudom, hogy te bosszantani próbálsz minket, de sokkal szavahihetőbb lenne, ha kevésbé lennél elfogult.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2014.11.16. 19:54:49

@lehel kürtje: Bizony, olyan elfogult vagyok, hogy nem múltbéli statisztikákkal erőlködöm, hanem mint a szlovák válogatott magyar nyelvű rajongói blogja, beszámolok szombati, fantasztikus idegenbeli győzelmünkről!

borz30 (törölt) 2014.11.16. 20:05:17

Gondoltam rögtön, hogy ettől az eredménytől ki fogsz ugrani a gatyádból. Ennek apropóján áruld már el, hogy a szlovák válogatott mellett melyik válogatottnak szurkolsz még? Gondolom, nem a pfefferonik azok. Tényleg érdekelne.

Mint ahogyan az is érdekelne, hogy hogyan lesz egy budai gyerekből Csehszlovák Kém? Gondolom annál több kellett, hogy arrafelé jobb a sör mint Magyarországon?

A blogod elején bemutatkozásként fontosnak tartod ezeket a kérdéseket a látogatóidnak feldobni, de a válaszokkal adós maradsz. De lehet, hogy csak én nem találom. Ha megdobnál egy cikk hivatkozással, amiben ezeket kifejted, megköszönném.

lehel kürtje 2014.11.16. 20:34:11

@Csehszlovák Kém: Ok, gratulálok hozzá, de komolyan.
Viszont én se erőlködöm tovább, mivel nem cáfoltad a tényeket melyet közöltem (ami a nagy válogatottat illeti), ezért azt úgy veszem, hogy tisztában vagy vele és elismered.

Viszont kíváncsi vagyok, kinek szurkolsz jobban: a cseheknek vagy a szlovákoknak (Pl. ha mondjuk egymás ellen játszanak tétmeccset)?

Drago Brutic 2014.11.16. 20:40:12

Hülye poszt, hülye kommentek. Most érkeztem vissza beszterce/körmöc/selmecbányai kirándulásról, remek volt, barátságos emberek, semmi gondjuk nem volt, velem, "magyarral", miközben azt sem tudták, hogy "rákoskeresztúri tót" vagyok. Baromság ez az ellentét-szítás, génjeinkben keveredünk, testvérek vagyunk. Hülye, frusztrált emberek persze mindenhol vannak. A makedón meccset a szlovák tévén láttam, nagyon jó a szlovák válogatott, ez egy kiemelkedő generáció (Hamsik, Nemec, Skrtel...), lekontrázták a makedónokat. "Mi"most nem vagyunk egy szinten velük, de Dárdainak sikerült a csapatszellemet összehozni, talán meg lesz a továbbjutás. Hajrá magyarok, hajrá szlovákok!

borz30 (törölt) 2014.11.16. 21:02:10

@Drago Brutic:
nem tudom, hogy a hülye kommentek közé én is bele vagyok-e értve. (Szerintem a másik sem az.)

De ennek apropóján; örülök a szlovákok sikerének úgy általában is, de most az sem rontja el az örömömet, hogy minket győztek le. Talán ez még inkább elősegíti, hogy végre valami változás történjen a magyar foci háza táján.

De, a magát liberálisnak mondó Csehszlovák kém, aki a VB kapcsán kifejtette, hogy milyen rossz ha a focihoz nacionalista felhangok kapcsolódnak, e posztjában képtelen kihagyni, hogy ránk magyarokra a gúnynevünkön hivatkozzon.

vénkujon 2014.11.16. 21:40:46

ezzel a "pfefferonikkal" túltolod bazmeg

petraeus 2014.11.16. 21:47:28

Orulok, hogy a vallalhatatlanul rasszista "mongolozast" ezuttal felcserelted az egy fokkal jobb "pfefferonira".

A szlovakok tenyleg jol mennek most, van egy korrekt kis csapatuk, gartulalok nekik.
Az is pozitiv csalodas volt, hogy a DACra kimert buntetes elfogadhato merteku volt, attol az orszagtol ahol a belfoldi meccsejken be van tiltva a magyar zaszlo egy szektorbezaras korrekt.
Off:
A multkor szerveztel egy tuntetest az Origo melett, most nem tudsz valamilyen pragai megmozdulasrol a 17 ei otthoni tuntetesekhez kotodoen? Teged nagyon ruhellek, sok mindenben nagyon nem ertunk egyet, par dologban igen, de az Orbant es rendszeret meg nalad is jobban gyulolom...

Levot_OOOOOOO 2014.11.16. 21:58:23

Hangzatos cikkcímek, szokás szerint Index stílusban...de hát nem is vártam mást.

Ennek a blogank mi értelme? Mennyi embert érdekel Mo.-n vajon, hogy a szlovák sport hol tart? Nem hiszem, hogy olyan magas szintű mint pl. a német/holland, hogy példa értékű legyen számunkra.

A stílus pedig nem korrekt. (persze provokálni akarsz, csak átlátszó)

Idősebb Lencsés István 2014.11.16. 23:02:18

@lehel kürtje: Ahogyan nézem a szlovákok 2006-os vb-ért selejtezőt játszottak, 2010-es vb-n ott voltak és nyolcaddöntőig jutottak.

Az itteni posztokból azt szűröm ki, hogy a 2010-es vb után pintér attila szintű edzőjük lett (ereség lichtenstejn luxemburg ellen), mert amikor menesztették akkor elkezdtek nyerni.

Én azért irigykedek rájuk, 2010-től felnőtt egy valamire való válogatottuk, nem találsz csereembert a keretükben, és angol, olasz, német, orosz elsőosztályban játszanak.

Mellesleg a legianak szurkolok az EU ligában, ahol van egy kis 19 éves srácuk Duda aki lövi a gólokat futószalagon.

Ilyen nekünk nincs sehol, max Szalai a kispadon.

röf 2014.11.17. 06:37:30

T. posztoló, Te mindent megteszel a szlovák magyar ellentét oldódása ellen.
Gondolom abból élsz.

Regelek 2014.11.17. 07:38:09

@lehel kürtje: Csehek meg szlovákok? Az nem ugyanaz?

Muad\\\'Dib 2014.11.17. 08:23:50

Addig amíg a magyar fiatalok gyerekkorban nem kapnak megfelelő felkészítést, nem is fog változni a focink helyzete. Lehet akármennyi pénz tolni az ifi, meg felnőtt csapatokba, ha már gyerekkorban félremegy az egész. Az államnak oda kéne összpontosítania a nagy összegeket (ha már mániája, hogy olyanra költ, amit amúgy magánfinanszírozásból kéne fenntartani), nem a stadionépítésre, meg hasonló marhaságokra.

Trackers 2014.11.17. 08:48:42

"Győztünk a magyarok ellen"- írod.

Ezek szerint te sem tartod magad magyarnak.
Csak azt nem értem, hogy miért kérted ki magadnak, mikor más mondta eddig, hogy nem vagy az.

látens liberális 2014.11.17. 09:25:39

@Regelek: A szlovákok azok a csehek, akik magyarul beszélnek.Az "igazi" csehek szerint.
Per pillanat jobb a szlovák válogatott.Mind felnőtt, mind az utánpótlás terén.Elég megnézni a két csapat képét.A magyar tizenegy ratyiból áll, míg a szlovákok sportembereknek néznek ki.A ratyiság okán, nem értem, hogy a kém miért nem a ratyiknak szurkol.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.17. 15:42:22

@lehel kürtje:
Egyértelműen jobb csapatuk van, 4 éve kint voltak a vb-n, és verték pl. az olaszokat is - kurva jó meccsen -, a később ezüstérmes hollandok is csak hajszállal győzték le őket.

Ehhez képest mi 1986-ban voltunk utoljára vb-n, és az sem volt egy kifejezett diadalmenet. Azótan meg a közelébe se tudunk szagolni.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.17. 15:44:47

@Levot_OOOOOOO:
Mi köze ennek a blognak (meg egyáltalán bármelyiknek) az Indexhez?

lehel kürtje 2014.11.17. 16:09:39

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Ja, persze. Azóta (2-3 éve) meg folyton betliznek az ilyen kutyaütő csapatokkal mint Lichtenstein, Lettország, Litvánia,...

profilo 2014.11.17. 16:54:12

@Csehszlovák Kém:

Bruhaha!

Azért én nem vágnék fel azzal,hogy a szar magyar labdarúgás egyik szar korosztályos csapatát a papírforma szerint sikerült legyőzni.
És pláne nem vagánykodnék azzal,hogy a szar magyar focinál jobb van Szlovákiában,ugyanis annál,azaz a magyar focinál szinte már mindenhol jobb van...
De ha az apró örömök is fontosak számodra,akkor hajrá!

:)

bide 2014.11.17. 18:26:44

már csak szurkolók kellenének a nagy csapatotok mellé .... bohóc mind
süti beállítások módosítása