slovaci_r9996-out-r373-st_ir2-_s900.jpg

Öt meccs, öt győzelem, 11:2-es gólarány, 15 pont, biztos vezetés az aktuális Európa bajnokkal is megerősített C csoportban. A franciaországi Európa bajnokságért folytatott selejtező mérkőzéseken folytatódik a szlovákok szenzációs sorozata!

Telt ház a zsolnai stadionban, mexikói hullám, megőrült szurkolók, akik a meccs ideje alatt folyamatosan buzdították a szlovák csapatot, folytatódik a futballextázis Szlovákiában: a válogatott ötödik meccsén is legyőzte ellenfelét, ezúttal három góllal verte Luxemburgot. A játékosok ezzel újabb, jelentős lépést tettek meg a 2016-os franciaországi Eb felé, ezt az esélyt innen már nem kellene elherdálni. Összességében elmondható, hogy a mérkőzés előtt is esélyesebbnek tartott szlovák csapat simán lehozta a meccset a világranglista 136. helyén álló Luxemburggal szemben, a labdabirtoklásban is meggyőző fölényt mutatott.

2016-os Eb-selejtező - C csoport:

Zsolna, 9524 néző.

Szlovákia - Luxemburg 3:0 (3:0)

Gólok: 10. Adam Nemec, 21. ifj. Vladimír Weiss, 40. Peter Pekarík

Játékvezetők: Stephan Studer - Sandro Pozzi, Jean Yves Wicht (Svájc). Sárgalapok: Pekarík, Škrtel - Deville, Holter, Mutsch

Szlovákia: Matúš Kozáčik - Peter Pekarík, Martin Škrtel (C), Ján Ďurica, Tomáš Hubočan - Viktor Pečovský, Juraj Kucka (59. Patrik Hrošovský) - Vladimír Weiss ml. (71. Róbert Mak), Marek Hamšík, Miroslav Stoch (80. Stanislav Šesták) - Adam Nemec

Luxemburg: Jonathan Joubert - Laurent Jans, Tom Schnell, Maxime Chanot, Mario Mutsch (C) - Lars Gerson, Chris Phillips - Stefano Bensi (78. Tom Laterza), Dwayn Holter (51. Daniel Da Mota), Maurcine Deville (64. Ben Payal) - Aurélien Joachim

A C csoport állása:

Magabiztosan, nyugodtan, folyamatosan veszélyeztetve, így játszott a szlovák válogatott. A csapat nagy formában volt, működött a játékosok között a kémia, a taktika megint ésszerű és hatékonynak bizonyult és a csapat tökéletesen szervezetten működött, sallangmentesen adta vissza a pályán az edző elképzeléseket a mágnestábláról. A játékosok minden megmozdulásán látszott: a csapat igazi közösséget alkot, összetartó csapat.

Jó hír: a szlovákok az utóbbi időben megtanultak az esélytelenebbnek tartott csapatok ellen is játszani, ezúttal is nagyobb problémák nélkül hozták le a meccset, noha a második félidőben már egy kicsit enyhítettek az ellenfél állandó nyomás alatt tartásából. Matúš Kozáčik kapus ezúttal is munka nélkül maradt, az ellenfél gyakorlatilag meg sem izzasztotta. Ján Kozák mester megbízott fiaiban, ezúttal is a már Macedóniában is jól bevált kezdő tizenegyet küldte pályára. Ráadásul a szlovákoknak sikerült minden: már az első tíz percben gyorsan rúgtak egy gólt, ahogy ők ezt a meccs elején elképzelték.

adam.gif_845x472

Adam Nemec talált elsőként a luxemburgiak hálójába, ő helezkedett legjobban a tizenhatoson belül. A New York City játékosa harmadik válogatott gólját szerezte, ebből kettőt ebben a kvalifikációs sorozatban: 1:0!

Weiss a mérkőzés előtt izomproblémákkal küszködött, pályára lépése egyáltalán nem volt biztos. A meccsen aztán cáfolta az előzetes félelemeink: a szlovák szélső rendkívül aktív volt a védekező ellenfelet többször megverte gyorsaságával, és mindekivel tökéletesen hozta az egy-egy elleni játékot is. Szembetűnő volt, hogy az ellenfél Weisset kizárólag csak szabálytalanság árán tudta megállítani.

weiss.gif_871x408

A második szlovák gólt a 21. percben szerezte ifj. Vladimír Weiss, aki szépen játszotta magát tisztára az ellenfél két játékosa között, mielőtt Kucka mesteri bepasszát átvette: 2:0!

A mérkőzés legszebb támadása hozta meg a harmadk szlovák gólt. Peter Pekarik góllövő ugyanakkor nem kifejezetten tartozik a szlovák válogatott gólszerzői közé. Legutolsó gólját még 2010 októberében szerezte még a német ligában egy ötödosztályú csapat ellen.

pekarik.gif_869x412

A szlovák válogatott jobbhátvédje brilliáns módon juttatta a hálóba a labdát. Pekarík a gól előtt Hubočannal játszott össze, megverte a hétvédeket, az ellenfél kapusának esélye sem volt: 3:0!

Ján Kozák, a szlovák válogatott edzője: Idei első mérkőzésünk volt, örülök, hogy ezúttal is nagyon jó teljesítménnyel rukkoltunk elő. Osztálykülönbségnyi győzelmet arattunk, sok ember kijött a meccsre, ezért nekik külön köszönet jár. Az első félidőben csapatom maximális koncentrációval játszott, azt játszottunk, amit csak akartunk, szép gólokat lőttünk. A második félidőben még vártam, hogy rúgunk néhány gólt, nem jött össze, de nem számít. A luxemburgiak nem könnyű ellenfél. Válogatottjukat már hat éve ugyanaz az edző irányítja, látszik, hogy szervezett futballt játszanak, több játékosuk külföldön játszik. Škrtel sárga lapja és Kucka sérülése bosszantó, utóbbinak kificamodott az ujja. Hihetetlen, hogy már 15 pontunk van, de a futballban minden előfordulhat. Játékosaim emberileg és futball szempontjából is beértek, minden mérkőzésnek örülünk.

Luc Holtz, Luxemburg: A meccs előtt voltak félelmeink. Szlovákia a mérkőzés elejétől kezdve nyomást gyakorolt ránk. Egy jobb csapat ellen játszottunk, csapatom nem érezte magát komfortosan a pályán. A szlovák csapat túl nagy falat volt számunkra, ebből eredtek hibáink is, amelyekből a gólokat szerezték.

Szlovákiában most mindenki számol, mennyi pont kell még a biztos továbbjutáshoz. Abban a legtöbb szurkoló véleménye megegyezik, hogy sorsdöntő lesz a továbbjutás szempontjából, az ukránok elleni meccs, őket hazai pályán fogadjuk, jó lenne Nagyszombatba vinni a meccset! Ami biztos és nem kéne már sokat számolgatni: be kell húzni a luxemburgi meccsen kívül a macedónok ellen is a győzelmet, és ha verjük az ukránokat, elég lenne egy pont a sima továbbjutáshoz a második helyen, míg legrosszabb esetben a harmadik hely úgy jönne ki, ha a macedónokon kívül csak a fehéroroszokat is verjük, függetlenül az ukránok és a spanyolok elleni végeredménytől.

Na, de elő a chipsszel és kólával, ma este megnézzük, mit produkálnak déli szomszédaink. Előzetesen a Dárdai-lufi kipukkanását várjuk, mert konkrét teljesítmény lerakása nélkül lassan nagyobb istent csinált belőle a magyar közvélemény és média, mint a továbbjutástól karnyújtásnyira lévő, 15 pontot produkáló szlovák válogatottat felkésztő Ján Kozákból a szlovák sajtó. Mi azért drukkolunk, do toho!

komment

Címkék: #szlovák sport #foci #szlovákia #zsolna #jan kozák #dárdai lufi

A bejegyzés trackback címe:

https://dotoho.blog.hu/api/trackback/id/tr267316026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nacionalista?! 2015.03.29. 19:34:19

"szuper szlovákok" XD

No, nem baj. Sikerült megint egy kicsit magyaroznod.

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2015.03.30. 11:47:45

azt hittem hogy rég elrohadtál már te tetves szlovák szopó buzi

senki sem kiváncsi a hülyeségeidre észrevehetnéd már

Millerdraft 2015.03.30. 19:24:00

Hogy szakadtál volna anyádba te retek, kicsit utána olvasok, úgy emlékszem valamelyik szurkolói oldalon megjelent a neved meg a képed, hátha rád talál valaki

miketbeszéltek 2015.03.30. 23:37:44

-Kém barátunk provokál-bár nyilván nem kevés kérdést vet fel, hogy a semmiből hogyan tudtak -a jelen állás szerint- jobb focit létrehozni, mint nálunk, ez azért megérne 1-2 cikket.
-Vívtam már én is egy-két csörtét Kémmel, de igaz nem gondoljátok komolyan, hogy Magyarországot ilyen mocskolódó, trágár, gyűlölködő emberek emelnék fel? Ezzel többet ártotok nemzetünknek, mint Kémnek a provokációi!

TrollSlayer 2015.03.31. 12:03:02

Posz két napja kint van, de még senki nem írta, h gratulálok

:(

borz30 (törölt) 2015.04.02. 16:31:36

@TrollSlayer:
Nincs ötleted, hogy miért nem?

(A cikk utolsó bekezdésére gondolok: Ez a téma csak foci kedvelőket érdekli és a magyarok értik. Na beléjük rúg a cikke végén egy jó nagyot a szimpatikus blogger. Ezután mit vársz/vártok?)

Egyébként te sem gratuláltál.

Én gratulálok nekik, csak ezt nem szívesen írom le egy elmebeteg provokátor írása alá.

Apropó... A cseh meccsről miért nincs írás? :)

Tau Bácsi 2015.04.05. 20:12:43

Ott voltam a meccsen a fiammal, nagyon élveztük. Szép játékot láttunk és jót szurkoltunk.

Tau Bácsi 2015.04.05. 20:13:53

+ extrában másnap összefutottunk egy zsolnai étteremben a válogatott csapattal :)
süti beállítások módosítása